det ville jeg jo mene, så sådan en købte jeg i Føtex, men blev da noget overrasket over, at jeg, da jeg pakkede "stegen" ud stod med en stykke til udskæring til husmandskoteletter - eller er jeg bare blevet snydt i alle de år, ved at de lod benene være i en ribbensteg?
tilføjet af fruppe
Du er ikke blevet snydt
Der er salg i "benløse" da mange ikke gider at rode med ben efter stegningen, trods at kød og sovs smager langt bedre.
Men jeg mener at det skal stå på pakken.
tilføjet af f.eks. Tarzan
Er der skildpadder i
forloren skildpadde?
Er der benløse fugle i benløse fugle?
tilføjet af f.eks. Tarzan
De var løbet tør for ribbensteg
så de ompakkede/ ommærkede en gammel skinke (der skulle have været kasseret, muligvis solgt videre som pizza-topping), til ribbensteg.
Det er så den du har fået. Og nej, der er ikke ribben i skinker. Heller ikke selv om de er for gamle.
tilføjet af Okocha
Hmmm, hvad med flæskesteg og forloren mørbrad osv.
Varene har alle gennemgået en lang udvikling og herigennem også hvad angår navn og konteksten til hvad det rent faktisk er...
Generelt laves ribbensteg af enten kogesiden eller stegesiden af brystflæsket.
Det vil sige det er kød fra brystpartiet hvor ribbenene jo som bekendt sidder. Derfor kan kødet herfra benyttes som ribbensteg.
Kogesiden er den magre del og benyttes derfor idag meget til ribbensteg da det ofte er fedtet de kære forbrugere kikker efter. - der sidder så en god række af brusk stykker i kødet men det må man acceptere. - Kogesiden er ud over mager ofte noget fladere end stegesiden.
Stegesiden er det stykke vi kender fra revelsben. Det vil sige høj i den ene side og flad i den anden når det ligger som helt stykke. Fedt og kød ligger nærmest i lag og den er noget federe end kogesiden. - stegesiden er lettere at få sprød svær på men har en hel række af ribben på undersiden..
Hvad man vælger er smag og behag men personligt kæmper jeg gerne får at få sprøde svær og benytter kogesiden. - dog skærer jeg ben og brusk fra og steger med ved siden af så ikke der skal styrkes tænder, - det må hundene om..😃
tilføjet af ernst_kolding
Ribbenssteg er som navnet
antyder, det stykke brystflæsk med ribben i, men der er gået mode i at lave spareribs og det er netop ribben der bruges til det så derfor skærer slagterne ribbenene fra stegen.
Også flade ben til godeben sammen med rygben og nøgleben er populære og så skæres benene fra stegene.
Du kan dog købe ribbenssteg med ribben i, blot du ser efter hvad du køber og ellers kan du sagtens få slagteren til at skære et stykke ribbenssteg MED ben i til dig.
Rigtigt, en steg med ben i giver en bedre smag både i kødet og i sovsen.
Når stegen er færdigstegt er benene lette at fjerne, man ridser blot med en skarp kniv ned midt i ribbenet så hinden brydes, så kan benet let fjernes med fingrene.
tilføjet af Undren
lad nu være
Du har misforstået den vittighed. Nej der er ikke skildpadde i FORLOREN af samme og selvfølgelig er der ikke ben i BENLØS..
Du kunne have spurgt om der var børn i børnemenu.. men du er altså bare ikke for spids.
tilføjet af Madmor
Ikke i det her tilfælde
Jeg kunne nemlig ikke se det, fordi det var pakket på en bakke. Smart ass den slagter, men han kan vente sig.
tilføjet af Sæternissen
Nu vi er ved opskrifter :)
Der ER skildpadde i ægte skildpaddesuppe - 50 % faktisk.
Man tager 1 elefant og 1 skildpadde og koger suppe - ægte !
tilføjet af okocha
ikke enig.
Ribben fra ribbensteg bruges meget meget sjældent til spareribs. Det er stort set altid kamben da der er kød i mellem. det er ikke tilfældet fra stegesiden hvor der er noget fladere og bredere ben.. Nå men anyway. - held og lykke i fremtiden med Ribbenstegen.. - vi er jo mange kloge hoveder om hjælpen.