... totalt overtaget det danske arbejdsmarked?
Hvis de har, så er det bare for meget!
De udsætter kandidaterne for et urimeligt pres.
Først skal man skrive en fyldest gørende ansøgning med dertil hørende fyldestgørende cv. Så til samtale og først derefter til personlighedstest for derefter at komme til en efterfølgende samtale vedr. denne. Hvis man så går videre, så skal man testes igen, denne gang vedr. sine færdigheder og HVIS man så går videre skal man så til den første samtale med firmaet som søger. Herefter risikerer man at man endnu engang (hvis man er heldig), at man skal til den endelige samtale med jobansættelse til følge.
En sådan procedure kræver at ansøger indtil flere gange skal tage fri fra sit nuværnede job, hvilket jeg finder dybt urimeligt. Desuden ligger mange af disse såkaldte headhuntere i København, hvilket gør ma bliver opkrævet P-afgift op til 60 kr. i timen - er det rimeligt?
HR-firmaerne har desuden masser af CV´er liggende i deres database og endda med egnede kandidater, men disse bliver IKKE brugt tilsyneladende, så hvorfor beder de folk om at lægge sit cv ind?
Dete r min mening at dette bureaukrati kun er til for allerede fra starten at sortere folk fra som IKKE har nogen akademisk uddannelse, da det tilsyneladende kun er folk med disse uddannelser som får disse job. Det er blevet totalt ubrugeligt kun at have en alm. praktisk uddannelse, hvor man griber tingene praktisk an og ikke teoretisk an.
Så er det virkelig kun mig, der er ved at brække sig over dette eller er der andre som også synes det er blevet for meget?
tilføjet af Annonym nr 2001
Også jeg
syntes de overdriver, med deres mange test, samtaler og tests igen. Det har jeg ment siden midt i 80érne, hvor jeg bevist valgte disse firmaer fra, selv om det kun drejede sig om ganske almindelige jobs.
Hvis de nu gjorde det lidt nemmere som du skriver, tja så ville de overflødiggøre sig selv og save grenen over de sidder på.
tilføjet af Anonym
Ikke jeg
Man må jo som arbejdssøgende forvente, at HR firmaerne udvælger de kandidater som er bedst egnede, det er jo det de får deres penge for. Hvad enten dette vælges med udgangspunkt i en akademisk uddannelse eller udfra diverse tests. Jeg ville da foretrække, at hvis mit firma betalte et HR firma mange penge for at finde min nye kollega, at de så fandt den absolut bedst egnede kandidat.
At finde den rette medarbejder er en lang proces, og hvis en ansættelsesbeslutning tages på det forkerte grundlag, vil det får store økonomiske følger for virksomheden som ansætter, og her er der altså ikke tale om 60 kroner i parkeringsafgift - men meget højere beløb. Jeg synes ærligt talt at hvis man går op i petitesser som disse, så er man ikke en seriøs ansøger.
Jeg kan selvfølgelig kun tale på egne vegne, og jeg har kun haft positive oplevelser med HR firmaer.
tilføjet af Bimmer ILP
HR firmaerne har kronede dage
Det skyldes at mange danskere skifter
job hvert eneste år. Når 300.000 danskere
skifter arbejdsplads, ud af en arbejdsstyrke
i det private på 1.250.000. Desuden har
virksomhederne meget at lave for tiden.
Så har arbejdsgiverne ikke tid til, at
ansætte nye folk. Desuden presser Claus
Hjort Frederiksen de ledige til, at lave
fire ansøgninger om ugen. Det gør hellere
ikke situationen lettere for firmaerne.
Hvis du vil undgå alle de problemer, så
meld dig ind i et "netværk". 70% af alle
ansættelser sker via et netværk, så det
er en god investering. Du kan også bevare
og udvide dit nuværende netværk. Uden et
netværk er du på herrens mark.
Jeg undgår så vidt muligt HR firmaer, fordi
psykologtestene er fuldstændige ubrugelige.
HR-firmaerne siger det på en pæn måde; Testen
viste at manden var den bedste egnet til jobbet. 😃
Men psykologerne tjener styrtende på testene, og
det samme gør HR firmaerne.
Hvorfor spilde tiden på alle de test, når man
altid har en prøvetid i et firma. Testene kan
ikke fortælle om den rigtige kemi er tilstede, og
det samme gælder for en jobsamtale. Jobsamtalen
er altid en kunstig konstruktion, og personen
viser ikke altid sit sande jeg. Eller firmaet
fortæller ikke altid sandheden om arbejdsforholdene.
Held og lykke med jobsøgningen. 😉
tilføjet af Almindelig dansker
Desværre..
.. er det sådan at de fleste job til mig, går igennem disse idag, så ved at afskrive dem, så er det umuligt at komme i nærheden af beslutningstageren. Flere af de jos jeg desuden har søgt er gået til akademikere UDEN nogen form for praktisk erfaring indenfor faget, men de har en eller anden akademisk tilgang til det økonomiske og det gør dem STRAKS egnede. Så teoretikerne har overtaget jobmarkedet og de er desværre i fuld gang med at smadre det. Uden akademisk eksamen ingen job overhovedet, så er man praktiker SKAL man videre uddanne sig som akademiker for overhovedet at komme videre i det her land. ØV ØV og 3 gange ØV.
Som John Mogensen sang "Der er noget galt i Danmark"
tilføjet af Almindelig dansker
Ikke alle er gode....
.. til at skabe netværk!
Vi er ikke alle udadvendte macho fyre eller kvinder som kan det der.
Vi er desværre nogen som er stille og arbejdsomme som tror på det bedste i mennesker og at man nok skal få øje på os, selv om kollegaen råber højest. Dette er desvæære blevet mere og mere umuligt fordi diise HR-Firmaer kun lægger mærke til pralerøvene og ikke lader de praktiske resultater tælle, men kun eksamenspapiret som fortæller hvor god en teoretiker man er.
tilføjet af Anonym
Akademikervældet er overalt
alt er tabt
tilføjet af tyndskid
konspirationsteorier...
findes overalt
tilføjet af nona
Afhængig af jobbet.
Som hovedregel synes jeg, det er en falliterklæring af den leder, der skal ansætte folk, at denne leder ikke selv står for ansættelsen. Hvis man anvender HR-firmaer, får man kun de sidste ganske få, som "passer" til jobbet. Og først her begynder "kemi" og den slags at komme i betragtning.
Jeg ved da godt at tilbage i 90'erne, hvor der kunne komme 500 ansøgninger til et enkelt kontorjob, var det tidskrævende. Men jeg synes, at "den rigtige medarbejder" er så vigtig for alle parter, at det ikke bare er noget man uddelegerer til et tilfældigt HR-firma.
Den "uvildige" udvælgelse, disse HR-firmaer foretager, er ikke mindre subjektiv end den udvælgelse, den kommende chef selv ville lave, men på et helt andet grundlag. Og netop fordi det "koster kassen" at ansætte den forkerte, må det vel være rimeligt at chefen selv tager valget.
[l][s][s][l]
tilføjet af Stine Gro
Spørgsmål
Jamen er en ikke akademikker egnet og kvalificeret til at arbejde i stillinger hvor de søger akademikkere?
tilføjet af Pia Post
indstilling.
Hvorfor tror du der nok er nogen der skal opdage dig, uden du gør dig bemærket, hvilken magisk kraft tænker du på?
Macho er ikke noget man får job på, derimod indlevelse omstillingevne fleksibilitet sociale evner samarbejde osv.
ALDRIG før har det teoretiske /karakterer betydet så lidt og det personlige SÅ meget, i dag ansætter man personligheder, eller kompetencer, som indrager personligheden.
tilføjet af Leder
Helt enig
Disse test benyttes oftest af dårlige ledere som forsøger at løbe fra deres ansvar.
Når man ved hvad virksomheden søger, kan man også ret let snyde disse test.