8tilføjet af

Salmonella i æg sidder i den hvide hinde?

Jeg er blevet fortalt af en kok, at hvis der er salmonella i et æg, så sidder det i den hvide hinde rundt omkring blommen.
Så når vedkommende laver hjemmelavet is, bruger han ikke pasteuriserede æg, men fjerner bare hinderne omkring ægge-blommerne - og han har aldrig været udsat for salmonella, siger han.
Personligt synes jeg, at det lyder lidt søgt, men er der noget om snakken?
tilføjet af

Uanset hvad

så ville jeg ikke være den der tog chancen.
Og hinden kommer da også i forbindelse med det indre i ægget.. hvordan skulle han ellers kunne slå dem ud?
tilføjet af

Salmonellafri æg

Du skal hælde kogende vand over ægget i 10 sekunder, og
derefter komme det i kold vand. Så vil der kun være
1 æg ud af 10.000 med salmonella inde i ægget.
tilføjet af

Nemlig

Og det skal være fra komfuret, ikke det 60-70 grader fra vandhanen.
Skrub også fingrene når æggene har været berørt udvendig.
tilføjet af

Salmonellabakterierne sidder

på skallen UDVENDIG, men som æg behandles i dag er de "friske" æg mindst 14 dage gamle inden de er hos forbrugeren og derfor er der risiko for at bakterierne formerer sig voldsomt hvis æggene opbevares for varmt.
Ideen med at skylle æg med varmt vand er god, så bliver bakterier på skallen dræbt og temperaturen der skal opnås er minimum 75 grader celcius, så er bakterierne døde, MEN, det giftstof som bakterierne efterlader (bakteriernes afføring) er IKKE væk så hvis man skal bruge rå æg i f.eks. is, er det en god ide at børste æggene under rindende koldt vand for til sidst at skolde æggene og så ellers vaske hænder inden æggene slås ud.
Det er rent faktisk hysteri, risikoen for at få salmonellaforgiftning af æg er ikke så stor som man gør det til, men ok, arbejder man med rå æg og lader rå kød og grøntsager komme i berøring med rå æg, så sker der pludselig noget i en allerhelvedes fart.
Jeg har da, i min barndom, spist nogle hundrede rå æg i form af æggesnaps rørt af rå æg og jeg er ikke død endnu, men ok, køber man æg direkte fra hønens røv, så at sige, er der kun ganske lidt bakterier på æggene, den store synder er æggecentralerne der har æggene liggende i næsten 14 dage inde de er klar til at videresælge.
tilføjet af

Det er noget pladder!

Du kan fortælle din kokkeven at han er faldet for en gammel strikkeklub-skrøne! Salmonella sidder i hele ægget, det er jo ret flydende. Og hvordan i alverden sorterer man blommen ud af ægget, uden at den har kontakt til hviden?¿?
tilføjet af

Det passer ikke

Salmonella kan sagtens sidde i HELE ægget!

http://www.danaeg.dk/Everything%20about%20eggs/Taet%20paa%20hoenen%20og%20aegget/Fakta%20om%20aeg.aspx
"Giver skoldning af æg sikkerhed mod salmonellainfektion?
Skoldning fjerner de salmonellabakterier, der sidder på skallen, men derimod ikke de bakterier, der måtte være inde i selve ægget. Knap en promille af æggene indeholder salmonella. Af de inficerede æg skønnes 1 ud af 10 at være inficeret inde i ægget - oftest med Salmonella Enteritidis, der menes at være skyld i 60% af salmonellatilfældene hos mennesker. At Salmonella Enteritidis findes inde i ægget og ikke kun på skallen skyldes, at netop denne salminellatype kan overføres til ægget fra hønens æggestok. Tilmed kan hønen være inficeret med Salmonella Enteritidis uden at være syg og uden at udskille bakterier med gødningen. Det samme gælder for Salmonella Typhimurium."
Det er hvad der står i linket. Vil dog godt give dig ret i at salmonella er lidt opreklameret, men synes alligevel det er en dum chance at tage, når man kan undgå det helt. Men nu laver jeg heller aldrig is.
tilføjet af

Uansvarlig kok.

Det er dybt uansvarligt, at din kokkeven servere is til andre mennesker, uden at dræbe alle salmonella bakterierne i de æg han bruger.
Der findes mange mennesker med sarte maver, som kan blive alvorligt syge, på grund af ham.
Hvis man vil være på den sikre side, bør man anvende pasteuriserede æg.
Selvom køkkenklovnen fjerner det han tror er salmonellabesat, vil der altid være lige så mange bakterier tilbage, eftersom det har været i berøring med blomme og hvide.
Men jeg er også af den overbevisning, at salmonellaen sidder på skalden, og under skalden.
Håber ikke din såkaldte kokkeven, kommer til at lave mad til mig.
Han lyder til at være en køkkenklovn, som kan gøre mig og mange andre alvorligt syge.
tilføjet af

æg..

Den klare hinde i ægget er der for beskyttelse af "kyllingen", den er med til at sortere hvad der kommer ind og ud igennem skallen. Det er kun et fåtal af æg der er inficeret med salmonella. Hvis det er inficeret, sidder det som oftest på skallen, og det kan skoldes væk ved 75 grader, men det sker også at nogle af æggene er inficeret indeni.
Hvis man skal lave retter som guf, is eller fromage som ikke bliver varmet til over 75 grader, bør man ALTID anvende pasteuriserede æg. Hvis man opvarmer produktet til over de 75 grader, dræber man alle bakterierne, hvad enten de har været inden i eller uden på ægget..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.