Her i turbodecember, hvor vi på kommando skal råhygge i overhalingsbanen, må vi ikke glemme, hvem der fandt på at koge rødvin. Sverige!.
Er der noget, efter at have fældet et juletræ, som netop et glas glødende juleglög?
Men der er vel sagtens lige så mange glögopskrifter, som svenskere.
Kom venligst med nogle opskrifter på den eneste rigtige juleglög!
Det lyder som en god opskrift, men det er eeeeeeeeedermaneme mange rosiner og mandler til en liter vin!
tilføjet af Swede
Glem alt om svensk glög!
Det eneste det går ud på i Sverige er at lave den så stærk som muligt (læs: hæld masser af brændevin i), og det er ikke lige min idé om en god glög (selv om den da gerne må give lidt varme i kinderne.)
tilføjet af skytsenglen
Jeg bad om opskrifter!!!
Altså - ødelæg nu ikke min julestemning.
Bad jeg ikke lige om nogle alternativer til glög?.
Hvad har du imod svenskere? - nej vel!.
Kom med nogle glög-opskrifter, der smager og gør en forskel!
tilføjet af Swede
Jeg har
intet mod svenskere, jeg er selv svensker! Jeg siger bara at jeg finder de gode gamle danske opskrifter bedre!
tilføjet af Anonym
Stive spritpolakker
Der har du grunden til alle de stive svenskere.. Hold kæft man poul han blev stiv i glög.. Stive svin..
tilføjet af Kalle Karlsson
Hvor mange...
...procenter er der tilbage, når man har kogt en liter brændevin i et kvarter. Næppe mange. Så hellere sætte pengene i banken til 2-3 procent.
Men eller lyder opskriften såmænd godt nok. Tilsæt dog et par flasker rødvin for tradionens og smagens skyld. Det skal nok blive godt.
tilføjet af piglet45
Opskrift
2 1/2 dl. vand
1 lille helt pomeranceskal (kan købes på apoteket)
1 stykke ingefær (lille)
2 stænger hel kanel
8 hele krydderinelliker
1 tsk. kardemummekerner
Bræk ingefæren i mindre stykker,
og kog alle krydderier 30 min. under låg
Si krydderierne fra.
Miks den siede krydderilage med 1 fl. rødvin
1 dl. sukker
evt. 1 dl. konjak el. 1 dl. akvavit.
Varmes op (skal ikke koge)
Hældes i gløggglas med passende
mængde rosiner og smuttede mandler.
Held og lykke fra Kajsa.
tilføjet af Nissekonen
Apotekets gløgg
Jeg har en opskrift på en gløgg, som lyder til at smage godt,men har ikke selv prøvet den endnu. Men man skal nok ikke ud og køre i bil lige med det samme, når man har drukket den.
Apotekets gløgg
1/2 flaske brændevin
1 1/2 flaske rødvin
100 gr.rosiner
100 gr. mandler
8 kardemommefrø
10 hele nelliker
2 stk. kanelbark
1 pomeransskal
lidt ingefær
1 dl. rom
Kom rosinerne i en skål og held rommen over, og lad det trække en dags tid.
Resten af gløggen varmes op på normalvis, når man laver gløgg
Håber at den kan bruges
tilføjet af Miller
Ja den skal man nok blive fuld af
Nissekone...
Helan GÅ, som de siger i Sverige!
tilføjet af piglet45
Tør man spørge?
Du siger at du er svensker. Tør man spørge hvorfra
i Sverige du kommer? Kajsa.
tilføjet af Svensker
Du har fejl
Swede , jeg syns du har fejl i at svensker vil have en stærk gløgg.
Jeg tror at 99% vil have en gløgg der smager godt og det gør den ikke hvis den er for stærk.
Gløgg drickes jo meget før hyggen rundt jul og ikke for at man skal blive fuld.
Til min gløgg bruger jeg 1fl Rødvin og en pose krydderier(nejlikor,rosiner,mandel) som jeg køber i vinhandeln.
tilføjet af Emk
Den bedste gløgg
Her har du opskriften på dejlig gløgg!
2 dl. vand
4 spsk. sukker
16 hele nelliker
2 stænger kanel
2 tørrede ingefær
skræl fra en appelsin
Kog alle ingredienserne i 5 minutter. Lad det trække - gerne fra dagen før.
Bland:
1 fl. rødvin
ovennævnte krydderblanding fra dagen før
evt. 1 dl. portvin
rosiner og mandler selvfølgelig.
tilføjet af Anonym
En rædsom uskik...........
Glögg er sandsynligvis det mest rædsomme der nogensinde er forbundet med julen.........men på den anden side: danskere er jo pr. definition Europas mest fornærede folkefærd og køber A-L-T-I-D ind efter pris og ikke kvalitet *suk* De fleste er fuldstændig ligeglade med hvilken kvalitet de får, for dem er det kvantiteten der tæller - og når de så 'forvandler' deres smags- og kvalitetsløse vin til glögg, så kommer den da i det mindste til at smage af noget.
Personligt betragter jeg glögg som svenskernes endelige hævn over danskerne.....*tsk-tsk*
tilføjet af Dos
Start i september
1 september:
Du kommer skrællerne fra 12 økologiske appelsiner i en skål. Så hælder du en flaske 80 % Stroh rom over, dækker det til med film og lader det stå i 3 måneder i et mørkt skab.
december:
Fjern appelsinskallerne og hæl 2 flasker god Amarone rødvin i sammen med en håndfuld kanelstænger og en håndfuld nelliker.
Lad det stå i 3-4 dage.
Dagen før servering hælder du mandler og rosiner i
Fjern kanel og nelliker.
Opvarm gløggen under svag varme til det når 92 grader
Dette er kun min basis opskrift: Hardcoreopskriften er mere kompliceret og ind til videre hemmelig ;o)
tilføjet af DosDos
start tidligt
1 september:
Du kommer skrællerne fra 12 økologiske appelsiner i en skål. Så hælder du en flaske 80 % Stroh rom over, dækker det til med film og lader det stå i 3 måneder i et mørkt skab.
december:
Fjern appelsinskallerne og hæl 2 flasker god Amarone rødvin i sammen med en håndfuld kanelstænger og en håndfuld nelliker.
Lad det stå i 3-4 dage.
tilføjet af Anders And
Verdens bedste gløg
3 skåle m/rosiner, kom god rom i den ene, brændevin i den anden og en god portvin i den sidste.Lad det stå 1 uge til rosinerne er store og runde.kom gløgkryderierne i en gryde og kog op med billig rødvin lad stå og trække.Sød det med kandis efter egen smag.
Varm rødvin op kom gløgafkog i samt alle rosiner
MÅ IKKE KOGE.
1 flaske rom 1 flaske snaps 1 flaske portvin 6-7 flasker rødvin. God fornøjelse.
Jeg har gjordt den i 25 år og den er god og ej til at køre hjem i bil på.
tilføjet af rundtomdethele
heller ikke til at køre i bil med
Dos Dos lyder rigtig festligt, men nu kom jeg liesom lidt for sent i gang
Nogen der har opskriten fra Hvids Vinstue. Vores er nemlig blevet væk. ØV
tilføjet af glog-maja
Hviids glôg
Vi havde også den originale opskrift fra Hviids hvor man begynder allerede i maj med at lægge rosinerne i sprut. Kan kun huske at man skal bruge rødvin, brun krydder rom og cognac og ingen sukker...
Krydderierne står ikke klart i hukommelsen men jeg ville blive meget glad hvis nogen kunne skrive den originale opskrift - lover at passe godt på opskriften, denne gang:)