Grove boller
Grove boller
(20 stk.)
Ingredienser
50 g gær
4 dl vand
3 dl ymer
1 spsk. olie (rapsolie eller majsolie)
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
100 g 5-kornsblanding
600 g hvedemel
300 g fuldkornshvedemel.
Til pensling af bollerne: 1 æg.
Tilberedning
1. Rør gæren ud i lunkent vand og ymer.
2. Rør olie, salt, sukker og mel i.
3. Kom 5-kornsblanding, fuldkornshvedemel og det meste hvedemel i (du skal gemme 100-200 g hvedemel).
4. Ælt dejen grundigt igennem. Dejen må godt være lidt klæg. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
5. Slå dejen ned og ælt den med noget af det hvedemel, du gemte i pkt. 3.
6. Del dejen i 20 stykker og form den til boller.
7. Sæt bollerne på en bageplade, der er drysset med mel eller beklædt med. bagepapir.
8. Lad bollerne hæve på pladen i ca. ½ time.
9. Tænd ovnen og indstil den på 210°.
10. Pisk ægget og pensl bollerne med æggemassen lige inden, de skal i ovnen.
11. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Tips
Sukker kan erstattes af 1 tsk. honning.
Ymer kan erstattes af 2½ dl mælk.
Bollerne kan fryses og holde sig 2-3 måneder.
(20 stk.)
Ingredienser
50 g gær
4 dl vand
3 dl ymer
1 spsk. olie (rapsolie eller majsolie)
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
100 g 5-kornsblanding
600 g hvedemel
300 g fuldkornshvedemel.
Til pensling af bollerne: 1 æg.
Tilberedning
1. Rør gæren ud i lunkent vand og ymer.
2. Rør olie, salt, sukker og mel i.
3. Kom 5-kornsblanding, fuldkornshvedemel og det meste hvedemel i (du skal gemme 100-200 g hvedemel).
4. Ælt dejen grundigt igennem. Dejen må godt være lidt klæg. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
5. Slå dejen ned og ælt den med noget af det hvedemel, du gemte i pkt. 3.
6. Del dejen i 20 stykker og form den til boller.
7. Sæt bollerne på en bageplade, der er drysset med mel eller beklædt med. bagepapir.
8. Lad bollerne hæve på pladen i ca. ½ time.
9. Tænd ovnen og indstil den på 210°.
10. Pisk ægget og pensl bollerne med æggemassen lige inden, de skal i ovnen.
11. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Tips
Sukker kan erstattes af 1 tsk. honning.
Ymer kan erstattes af 2½ dl mælk.
Bollerne kan fryses og holde sig 2-3 måneder.