Tæsk din kogebog på plads !!!
Har du tænkt over, at når du er på job, er det andre mennesker der bestemmer over dig – såkaldte chefer?.
Og der er regler for, hvornår du skal hente dine børn i institutionen.
Glem ikke reglerne for, hvornår du skal til service-eftersyn med din bil, hvis garantien skal bevares.
Og gud fri mig vel, om der ikke også på det nærmeste er regler for, hvordan man skal tilberede sin mad i eget køkken! (opskrifter, forstås). Så og så meget af dit og dat … rend mig i traditionerne!!.
Her appellerer jeg faktisk til SOL´s debattører om at gøre oprør, og slippe friheden, fantasien og kreativiteten løs.
Det gør børn, lige indtil de får en skideballe for at lege med maden. Og det er synd.
Faktisk burde børn premieres, når de skærer en banan i tynde skiver, og river noget iskoldt, mørkt chokolade ovenpå. Og under alt dette, naturligvis hjemmelavet franskbrød, som børnene selv har medvirket til at bage. Alt dette på børnenes eget initiativ og fantasi. Måske vi skulle stå i lære hos dem?
I en kantine har jeg engang fået serveret en spegepølsemad, hvorom var en løgring, og i midten sandelig en valnød. Det smagte himmelsk!.
Er der ikke en tendens til, at vi lader os tyranisere af petitesser i opskrifterne ?
Opgiver vi en opskrift, når vi konstaterer, at vi mangler en enkelt eller to af de anførte ingredienser?.
(Nåh ja, gær kan jo næppe undværes ved bagning – men det er jo almenviden?).
Er det i grunden ikke paradoksalt, at i en tid hvor vores køkkener skal være åh, så individualistiske, ja så skal maden være slavearbejde, styret af en opskriftsmager?.
”Hurra!, skriger en gæst – den smager sku lige efter Karolines Kogebog, du ved – den opskrift der var in for 2 år siden”. Skal man som køkken kunstner finde sig i dette?. Nej, man skal bryde med opskrifternes diktatur. Smid kogebøgerne ud, og udlev din fantasi!
Jeg har stoppet min sommerproduktion af urter ned i henkogningsglas, overøset med olie og eddike.
Det skal jeg bruge, for at gøre livet surt for madskribenterne.
Og til jer derude... har i nogle eksempler på, hvor i har udskiftet ingredienser med andre til erstatning, og gjort en forskel – lad høre!
Og der er regler for, hvornår du skal hente dine børn i institutionen.
Glem ikke reglerne for, hvornår du skal til service-eftersyn med din bil, hvis garantien skal bevares.
Og gud fri mig vel, om der ikke også på det nærmeste er regler for, hvordan man skal tilberede sin mad i eget køkken! (opskrifter, forstås). Så og så meget af dit og dat … rend mig i traditionerne!!.
Her appellerer jeg faktisk til SOL´s debattører om at gøre oprør, og slippe friheden, fantasien og kreativiteten løs.
Det gør børn, lige indtil de får en skideballe for at lege med maden. Og det er synd.
Faktisk burde børn premieres, når de skærer en banan i tynde skiver, og river noget iskoldt, mørkt chokolade ovenpå. Og under alt dette, naturligvis hjemmelavet franskbrød, som børnene selv har medvirket til at bage. Alt dette på børnenes eget initiativ og fantasi. Måske vi skulle stå i lære hos dem?
I en kantine har jeg engang fået serveret en spegepølsemad, hvorom var en løgring, og i midten sandelig en valnød. Det smagte himmelsk!.
Er der ikke en tendens til, at vi lader os tyranisere af petitesser i opskrifterne ?
Opgiver vi en opskrift, når vi konstaterer, at vi mangler en enkelt eller to af de anførte ingredienser?.
(Nåh ja, gær kan jo næppe undværes ved bagning – men det er jo almenviden?).
Er det i grunden ikke paradoksalt, at i en tid hvor vores køkkener skal være åh, så individualistiske, ja så skal maden være slavearbejde, styret af en opskriftsmager?.
”Hurra!, skriger en gæst – den smager sku lige efter Karolines Kogebog, du ved – den opskrift der var in for 2 år siden”. Skal man som køkken kunstner finde sig i dette?. Nej, man skal bryde med opskrifternes diktatur. Smid kogebøgerne ud, og udlev din fantasi!
Jeg har stoppet min sommerproduktion af urter ned i henkogningsglas, overøset med olie og eddike.
Det skal jeg bruge, for at gøre livet surt for madskribenterne.
Og til jer derude... har i nogle eksempler på, hvor i har udskiftet ingredienser med andre til erstatning, og gjort en forskel – lad høre!