Det økologiske eksperiment
Tja, overskriften antyder vel, at det har noget med Lars von Trier i et eller andet reality-tv-show at gøre. Bare det var!
Den anden dag stod jeg i et supermarked ved honninghylden (halsbetændelse). – Det skulle være så godt imod infektioner, forstås.
Jeg studerede fortvivlet det omfattende udvalg af honning, alle varianter i 500 gram pr. glas.
Det interessante er i den forbindelse, at vinderen blev den australske honning. Det var billigst, og tilmed økologisk… - eller, bob bob bob…???
Hvordan er det lige…., man skal flyve/sejle et produkt, vi faktisk er selvproducerende med, fra den anden side af jordkloden, om til Skandinavien. Måske er indholdet økologisk, idealismen ditto.
Men transporten er det fandeme ikke!. Måske derfor fiskene svømmer rygcrawl.
Nåh, økologi er andet og mere end honning og tapetklister.
Kan nogen i SOL-debatten fortælle, om økologiske fødemidler smager bedre end konventionelle.??
Og nu vi er i gang. Hvordan er holdningen derude, når vi taler om kvalitetsoplevelsen af økologiske fødemidler:
• Gør det resultatet af køkken-anstrengelserne mere tilfredsstillende ved servering ???.
• Er det sundere ???.
• Står pris og kvalitet mål med hinanden ???.
• Er vi parate til at betale mere for samme ”vare”, hvis den er økologisk ???.
• ….., masser af spørgsmål maser sig på.
Hvad med dig selv, Profet …, hører jeg nogle råbe. De tør ikke skrive det, men jeg svarer selvfølgelig høfligst.
Jeg har prøvet blindsmagning af økologisk og u-økologisk mælk, og bildte mig ind, at jeg kunne smage stor forskel. Det kunne jeg også, og dumpede. Jeg påstod den konventionelle var økologisk! UPS, sådan kan det gå på de skrå brædder.
Men det drejer sig om bevidstheden – og måske også om samvittigheden.
Er vi os selv bekendt, når vi kun gider betale max en krone for et æg, på bekostning af dårlig dyrevelfærd ?
Hvis svaret er ”ja, skråt op med dyrene”…, hvorfor betaler danskerne så gerne støttekroner til DYRENES VEL ???
Den anden dag stod jeg i et supermarked ved honninghylden (halsbetændelse). – Det skulle være så godt imod infektioner, forstås.
Jeg studerede fortvivlet det omfattende udvalg af honning, alle varianter i 500 gram pr. glas.
Det interessante er i den forbindelse, at vinderen blev den australske honning. Det var billigst, og tilmed økologisk… - eller, bob bob bob…???
Hvordan er det lige…., man skal flyve/sejle et produkt, vi faktisk er selvproducerende med, fra den anden side af jordkloden, om til Skandinavien. Måske er indholdet økologisk, idealismen ditto.
Men transporten er det fandeme ikke!. Måske derfor fiskene svømmer rygcrawl.
Nåh, økologi er andet og mere end honning og tapetklister.
Kan nogen i SOL-debatten fortælle, om økologiske fødemidler smager bedre end konventionelle.??
Og nu vi er i gang. Hvordan er holdningen derude, når vi taler om kvalitetsoplevelsen af økologiske fødemidler:
• Gør det resultatet af køkken-anstrengelserne mere tilfredsstillende ved servering ???.
• Er det sundere ???.
• Står pris og kvalitet mål med hinanden ???.
• Er vi parate til at betale mere for samme ”vare”, hvis den er økologisk ???.
• ….., masser af spørgsmål maser sig på.
Hvad med dig selv, Profet …, hører jeg nogle råbe. De tør ikke skrive det, men jeg svarer selvfølgelig høfligst.
Jeg har prøvet blindsmagning af økologisk og u-økologisk mælk, og bildte mig ind, at jeg kunne smage stor forskel. Det kunne jeg også, og dumpede. Jeg påstod den konventionelle var økologisk! UPS, sådan kan det gå på de skrå brædder.
Men det drejer sig om bevidstheden – og måske også om samvittigheden.
Er vi os selv bekendt, når vi kun gider betale max en krone for et æg, på bekostning af dårlig dyrevelfærd ?
Hvis svaret er ”ja, skråt op med dyrene”…, hvorfor betaler danskerne så gerne støttekroner til DYRENES VEL ???