Hej jeg er den nybagte ejer af en køle/fryse-skab.
Men nu melder spørsmålene sig så: Hvad kan jeg fryse?
Prøvet en agurk men det blev ikke godt bagefer ;)
Jeg går ud fra jeg kan fryse:
Alt kød (pålæg, hakket kød, og div andet som var i frysedisk i butikken)
Men kan jeg fryse : Ferske gulerødder, kartofler, mælk, youghurt, brød, rester af færdiglavet mad (fx hønsesuppe eller gryderetter), øhh....
Ja det er måske nemmest at spørge hvad jeg IKKE bør fryse
Gør udfra at ingen frugter har godt af at blive frosset?
Det skal lige siges at jeg spørger ikke fordi jeg vil opnå optimal smag men mulighed for at bruge div fødevarer efter udløbsdato hvis de har været frosset i mellemtiden...?
Jeg er novice på dette området, men jeg går udfra det ingen mening giver at køle eller fryse dåse-varer som torskerogn eller makral og den slags.
Men jeg ville blive vildt glad hvis en-eller-anden ville sige mig med sådan helt alm fødevarer:
Hvad dur absolut ikke til frysning (udover agurker)
Og hvad kan man sagtens fryse (fx ærter og gulerødder)
Håber på gode svar ;)
Helt konkret tænker jeg på om jeg mon kan fryse Kohberg boller, og Ost, og leverpostej og andet pålæg.
Kan man godt det eller bliver det bare noget ged eller noget sygdomsfremkaldende når man tør det op.
tilføjet af enok energinuak
Hvad kan fryses?
LOL 😃 Aj undskyld men kom altså sådan til at grine over et par af dine spørgsmål 😉
Nej dåsemad kan ikke fryses...det burde også være unødvendigt.
men som udgangspunkt kan de fleste frugt og grøntsager fryses, dog ville jeg rense og skrælle det og komme det i en RIGTIG frysepose, ikke bare fx. en af de tynde skraldeposer,
posen skal være beregnet til fødevarer.
ligedan med pålæg, kød m.m. er det vigtigt at tage det ud af den oprindelige indpakning og komme det i fryseposer, da det ellers ikke kan holde lige så længe..
svinekød opbevares max. 3mdr. okse i 6 mdr.
rester kan sagtens fryses.
brød kan sagtens fryses.....
fælles for det hele er dog at når det optøes gøres det bedst i køleskab, og når det er optøet skal det spises relativt hurtigt da det ikke længere har så lang holdbarhed...
Go vind med din nyerhvervelse
Hilsen enok [sun]
tilføjet af martin
Hvad kan fryses?
Det kan godt være noget var sjovt men jeg er altså novice i at fryde ting og sager.
Men det dur i alt fald ikke med agurker😉(heller ikke uden VTEC)
Men jeg vil nævne nogle produkter som jeg tit bruger og så må i meget gerne sige "ja eller nej" til og de er egnet tilfrysning:
Youghurt:
Mælk:
Kød (fx hakket kød koteletter, bøffer og lign)
Ting købt fersk (rullepølse, spegepølse, leverpostej, købt på køl, men kan det fryses?
Jeg prøvede at fryse en øl, men jeg glemte den og den nærmest eksploderede...
Kan man fryse... Madolie, smør, ketchup. dressing (som IKKE er i glasflasker som fx KRAFT-dressing er) eller salaat, ost tun, grøn peber?
Igen hvad kan man IKKE fryse, kun købe fersk og æde det inden det er for gammelt?
Frugt kan man få på dåse... Men det er nok ikke så godt som frisk - men kan man så købe frisk og fryse det - uden det bliver dårligt?
Og radiser (dem er jeg af en eller anden grund tossede med) - kan man fryse med og få ok radiser ud igen?
Belær mig venligst ;)
tilføjet af fruppe
Hvad kan fryses?
Kan man fryse... Madolie, smør, ketchup. dressing (som IKKE er i glasflasker som fx KRAFT-dressing er) eller salaat, ost tun, grøn peber
Madolie, det er der ingen grund til, det skal bare stå mørkt og i køleskab, men Du er jo heller ikke 2 år om at bruge en flaske.
Jeg vil tro at dressing skiller ad efter optøning, men spiser Du meget salat ryger dressingen også hurtigt.......jeg køber nu aldrig dressing men laver det selv.
Ketchup kan holde sig længe i køleskab.
Smør kan fint fryses, det er om at gribe chancen når man finder Lurpak til 10-12 kr.
Faste skæreoste er bedst at fryse hvis de er fede., men de kan alligevel godt smuldre lidt efter optøning.
Tun kan også fryses, men Du mener vel fersk tun og ikke dåse.
Peberfrugter bliver "gummi" efter optøning, men det er godt nok som fintsnittet i varme retter, det er nu sjældent at man ikke kan finde peberfrugter på tilbud, så hvorfor fryse dem ?
I det hele taget mister grøntsager sprødheden, Du finder jo heller ikke færdigfrossent grønt i supermarkederne der er sprødt som nyhøstet.
tilføjet af anklageren
Hvad kan fryses?
Æbler og kartofler er ikke gode at fryse, fordi smagen og konsistensen ændrer sig en del.
Yoghurt kan godt fryses, og frosne yoghurt kan spises frosne ligesom is, eller de kan tøs op og omrøres - men det er ikke godt at fryse mælk.
Hakket kød kan godt fryses, men det skal tilberedes meget hurtigt, når kommer op af fryseren, for så har det en meget kort holdbarhed. Når du køber frosset hakket kød er det frosset ned umiddelbart efter, at det er hakket, og det forbedrer både holdbarheden og kvaliteten lidt.
tilføjet af Anonym
Hvad kan fryses?
Mælk kan sagtens fryses, ved ikke hvorfor nogle prøver at bilde dig ind det ikke er godt. Kød kan altid fryses og kan sagtens holde sig længe i fryseren, og det skal bruges lidt hurtigere hvis det har været frosset, men hos mig står det tit i køleskabet i tre dage efter jeg har taget det ud af fryseren og det sker der altså ikke noget ved.
tilføjet af fruppe
Hvad kan fryses?
Kød kan altid fryses og kan sagtens holde sig længe i fryseren, og det skal bruges lidt hurtigere hvis det har været frosset, men hos mig står det tit i køleskabet i tre dage efter jeg har taget det ud af fryseren og det sker der altså ikke noget ved
Ikke ubetinget. 1/2-3/4 år for kød, lidt mindre for fisk, ligger det længere fejler det stadig ikke noget, men det kan komme til at smage gammelt.
Hakket kød skal spises eller tilberedes lige efter optøningen, men man kan udmærket genfryse frikadeller hvis man har stegt mange.
tilføjet af Anonym
Hvad kan fryses?
Ved godt det ikke kan holde sig for evigt, men det kan holde sig længere end de almindelige råd siger. Jeg køber næsten kun hakkekød, og det kan sagtens ligge tre dage i køleskab efter optøning. Der kan så være det ved det, at jo længere noget ligger på frys, jo flere næringsstoffer mister det, men det skal ligge længe før det bliver dårligt. Nu er det jo ikke fordi jeg udelukkende lever af mad der har ligget i fryseren i 100 år, men jeg synes bare alle de der råd er overdrevet med at det skal spises med det samme, og ikke kan ligge særlig længe.
tilføjet af jetpost
Hvad kan fryses?
Youghurt: Ja
Mælk: Ja
Kød (fx hakket kød koteletter, bøffer og lign) Ja
Ting købt fersk (rullepølse, spegepølse, leverpostej, købt på køl, men kan det fryses? Ja
Jeg prøvede at fryse en øl, men jeg glemte den og den nærmest eksploderede... Oh no
Kan man fryse... Madolie, Nej smør ja, ketchup nej. dressing ja i rette beholder (som IKKE er i glasflasker som fx KRAFT-dressing er) eller salaat Nej, ost Ja, tun,Ikke dåse, grøn peber nej
Igen hvad kan man IKKE fryse, kun købe fersk og æde det inden det er for gammelt?
Frugt kan man få på dåse... Men det er nok ikke så godt som frisk - men kan man så købe frisk og fryse det - uden det bliver dårligt? Frugt bliver slattent af at blive frosset men kan bruges til smooties.
Og radiser (dem er jeg af en eller anden grund tossede med) - kan man fryse med og få ok radiser ud igen? Nej
tilføjet af jetpost
Hvad kan fryses?
Hvis dit hakkekød ligger i køleskabet 3 dage efter optøning så er det sgu godt at jeg ikke spiser hos dig.Føj for den lede.
Ved godt det ikke kan holde sig for evigt, men det kan holde sig længere end de almindelige råd siger. Jeg køber næsten kun hakkekød, og det kan sagtens ligge tre dage i køleskab efter optøning. Der kan så være det ved det, at jo længere noget ligger på frys, jo flere næringsstoffer mister det, men det skal ligge længe før det bliver dårligt. Nu er det jo ikke fordi jeg udelukkende lever af mad der har ligget i fryseren i 100 år, men jeg synes bare alle de der råd er overdrevet med at det skal spises med det samme, og ikke kan ligge særlig længe.
tilføjet af Anonym
Hvad kan fryses?
Ja det er jo netop den holdning folk har, og hvorfor? Det fejler jo intet. Udløbsdatoen er jo bare et tal der er sat på pakken, det betyder jo ikke det rent faktisk er plumråddent den dag. Folk kan ikke finde ud af at lugte og se på kødet, om det er blevet dårligt. Hvis udløbsdatoen siger det er udløbet, så ryger det fluks i skraldespanden. Og jeg er fejler aldrig noget, så jeg er sådan set pænt ligeglad, det må jo betyde der ikke har været noget galt med kødet.
tilføjet af carstenloh
Hvad kan fryses?
Hej Sidsel
Hvis du stadig ikke har helt styr på det, så har den her side opbevaring af mad en udemærket guide til hvad der holder sig bedst og hvor.
/carsten