0tilføjet af

Romfromage alá Farmand

Romfromage er vidunderligt.
Til ca. 10 personer
Ingredienser:
150 g sukker
1½ dl vand
4 bægre pasteuriserede æggeblommer
4 bægre Pasteuriserede hele æg uden skal
11 blade husblas
1 dl rom, mørk
7½ dl piskefløde
1. Væd en ca. 1½ l franskbrøds-/randform med vand og drys med flormelis,
kom den i køleskabet til senere brug.
2. Pisk fløden stiv og sæt den i køleskabet.
3. Vand og sukker koges til en sirup.
4. De hele æg uden skal og æggeblommerne piskes meget kraftigt,
tilsæt den kogende sirup i en tynd stråle.
5. Pisk massen op til den er luftig og let, herefter piskes massen kold.
6. Husblassen kommes i koldt vand i 10 min., pres/vrid så meget af vandet fra som muligt, og smelt den i en skål sammen med rom over vandbad.
7. Husblas og rom tilsættes i en tynd stråle til æggemassen under piskning.
8. Vend flødeskummet i.
9. Når fromagen er færdigblandet, må konsistensen være som en fyldig creme, inden den fyldes i formen, da den ellers vil danne bundfald.
10. Kom fromagen i formen.
11. Sæt formen ind i køleskabet i ca. 2 timer.
12. Vend formen ud.
13. Pynt fromagen evt. med flødeskum, og den er klar til servering.
Velbekomme
Kjeld H
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.