Jeg har hørt at den te der er mindst kofein i er hvid te, men er det rigtigt, og hvad er forskellen ellers udover måske farven???
tilføjet af lvandersen
svar til hvid te
hej til dig som skriver om hvid te.
Nu har jeg lavet mad og serveret for gæster i 7 år.Dette er mit fag og der er IKKE nogen forskel på hvid te og grøn te. Andet end det er noget af det sundeste te man kan drikke.
med velig hilsen
krebsen
tilføjet af frk_g
hvid te
HVID THE
Hvid the er forskellig fra andre typer the. Hvid the er de nye topskud og allerførste blade på thebusken.
Blade til hvid the plukkes i begrænsede mængder, på bestemte tidspunkter af året, og behandles herefter yderst omhyggeligt og kun ganske lidt.
Ikke alene produceres der kun små mængder theblade til fremstilling af hvid the, kvaliteten er ydermere meget høj. Derfor er hvid the en noget kost-
bar affære, men til gengæld en meget stor oplevelse for inkarnerede the-
drikkere.
Der dyrkes the i mange steder af ver- den, men kun ganske få lande frem-stiller hvid the. Mest kendt er hvid the fra Fujian-provinsen i Kina og hvid the fra Ceylon (Sri Lanka).
Selve fremstillingen af hvid the adskiller sig fra andre typer ved, at bladene til hvid the på intet tidspunkt rulles eller knækkes og dermed er hvid the altid hele blade og urørte topskud.
Der sker heller ingen iltning (fermentering) af bladene til hvid the. De visnes og tørres (nogle steder dampes bladene), og herefter er frem-
stillingen af hvid the tilendebragt.
Hvid the giver en lys og klar bryg med en herlig forfriskende aroma. Dens smag er ren og blød som fløjl, og kendere vil ane et strejf af blomster. Hvid the har et lavt koffein-indhold og bliver aldrig bitter. Den kan trække i lang tid (ca. 7 min.) og er en udmærket mild og venlig the til sidst på dagen.
Hvid the brygges med friskkogt vand. Dosering efter smag.
Vær opmærksom på, at hvid the ikke folder sig synderligt meget ud i forhold til andre typer the – f.eks. grøn sencha
GRØN THE
Grøn the er stort set det samme som sort the, men forarbejdes væsentligt mindre.
Grøn the dyrkes mange steder i verden. Mest kendt er dog grøn the fra Østen, Kina og Japan.
Blade til grøn the plukkes fra den samme the-busk som sort the. Fremstillingsmetoden efter plukning er den, der resulterer i den store forskel.
Efter visning/tørring, varmebehandles the-bladene, således at iltningen (fermenteringen), som blandt andet har indvirkning på theens farve og smag, ikke sætter ind.
Varmebehandlingen kan for eksempel bestå i, at bladene dampes.
Herefter rulles bladene til den form, de skal sælges i. Bladenes form har ingen betydning for smagen.
Denne sparsomme behandling af grøn the har en indvirkning på farve og smag men også på de gode egenskaber, som man tilskriver grøn the.
De vitaminer og mineraler, som findes naturligt i et the-blad bibeholdes.
Grøn the indeholder koffein men i meget begrænsede mængde.
De fleste typer grøn the er milde men kan oveni deres ferske og rene smag forekomme en anelse bitre.
Man kan selv variere dette ved ikke at lade grøn the trække i al for lang tid.
Grøn the bør laves med friskkogt vand, hvis temperatur er faldet nogle grader. De fleste typer grøn the bør doseres med omtanke, da de fylder mere end de syner, når bladene kommer
tilføjet af britt
næsten ingen tanniner=koffein
Hvid te
Hvid te er ingen ny opfindelse, men den er forskellig fra både grøn, sort og oolong te. Det er en sjælden og kostbar te, der kun produceres i små mængder i Kina, hovedsagelig i Jianyang området i den nordlige Fujian provins.
I Østen har man i mange år nydt og værdsat den hvide te, der plukkes i det tidligste forår inden knopperne brister og bladene springer ud. De små spæde bladknopper og nye sprøde blade visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen fordamper. Den grønne farve på knopper og blade ændres til lys brun og de små hvide dun på bladknopperne gør, at den hvide te næsten ligner sølvnåle og kaldes derfor også ofte for Silver Tips.
Hvid te er en meget mild og venlig te, med en dejlig forfriskende aroma med en smag blød som fløjl og en smule blomsteragtig. Den kan med fordel drikkes i forbindelse med eller umiddelbart efter et måltid og siges at være god ved maven. Den indeholder næsten ingen tanniner og ligegyldig hvor lang tid den trækker, har den næsten ingen bitterhed i smagen. I Kina anvendes hvid te til at nedsætte kropstemperaturen, til at modvirke væskeophobning og til stimulering af tarmsystemet.
tilføjet af Kumara
Kom igen
Tror du skal forske lidt mere i det, det kan godt være at du har severet for folk i syv år, men du ved ikke meget om forskellen kan jeg høre for der er forskel på grøn og hvid te