Palles rugbrød
1 potion surdej ca 2 dl
7 dl lunken vand
1 øl (gerne mørk/malt øl)
3 tsk salt
3 dl div kerner fx solsikke, hør, sesam
500 g rugkerner skårne/knækkede
750 g rugmel
1 til 2 spsk sirup
surdejen røres ud i det lunken vand øl tilsættes, kerner røres i sammen med sirup, tilsidst rugmel alt røres godt sammen i min 10 minutter.(husk at tage surdej fra til næste gang)
dejen puttes i 1 stor eller 2 mindre rugbrød forme, sættes i den kolde ovn min natten over. bages i ca 1½ time ved ca 170 grader
7 dl lunken vand
1 øl (gerne mørk/malt øl)
3 tsk salt
3 dl div kerner fx solsikke, hør, sesam
500 g rugkerner skårne/knækkede
750 g rugmel
1 til 2 spsk sirup
surdejen røres ud i det lunken vand øl tilsættes, kerner røres i sammen med sirup, tilsidst rugmel alt røres godt sammen i min 10 minutter.(husk at tage surdej fra til næste gang)
dejen puttes i 1 stor eller 2 mindre rugbrød forme, sættes i den kolde ovn min natten over. bages i ca 1½ time ved ca 170 grader