Er der nogle der kender opskriften på en god Pesto?
tilføjet af hmm
nope
desværre
tilføjet af Charlotte27
Skal den...
...være hjemmelavet? Jeg har købt det de har i netto og synes det smager glimrende, mener det er noget de altid har. Men ellers er det vel egentlig bare basilikum, hvidløg og olie, igang med eksperimentet :o)
tilføjet af Cathy
Tja...
Husker ikke helt hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, men tror det er:
1 stk. basilikum
100-150 g. pinjekjerner
3 hvitløksbåter
2 dl olivenolje
evt. salt og pepper
ca. 100 g. parmesanost
Lykke til!!!
tilføjet af Dönze
Dönzes pesto
30g pinjekerner
20g casewnødder eller græskarkerner
en stor dusk frisk basilikum
2 kviste timian
30 g Parmesan
2-3 soltørrede tomater
2dl ekstra jomfruoliveolie (koldpresset med syreindhold på under 0.5% Dette er vigtigt! Dårlig olie smager ad helvede til)
3-5 fed hvidløg (knus dem med den flade side af kniven det frigør aromastofferne bedre - også selv om de bliver hakket bagefter)
salt
peber
der kan eksperimeteres med andre friske krydderurter – salvie, rosmarin etc. Vær dog forsigtig med rosmarin da det her en meget dominerende smag.
Tørrist kerner/nødder til de er sprøde og mørke
Hak det hele igen og igen, tilføj små mængder olie mens du hakker, det gør processen lettere.
Rør til sidst op med olie til det har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
PS: Alle angivne tal er ca. tal
tilføjet af Klog mand
Ikke så svært
Den originale pesto:
Pinjekerner ristes på panden (uden fedtstof!). Ikke for mørke - så bliver de bitre.
Frisk basilikum stødes i morter sammen med pinjekerner og hvidløg (er du doven så brug en minihakker, men det bliver ikke ligeså godt)
Tilsæt friskrevet parmesan (ikke den der købes reven. Den smager af pap)
Til sidst en god olivenolie indtil pestoen har den ønskede konsistens.
tilføjet af anna k
god enkel pesto
1/2 bundt frisk basilikum
100g reven parmasan ost
3 fed hvidløg
4 spsk pinjekerner
olie
rist pinjekerner, blend dem sammen med basilikum, parmasan ost, hvidløg og kom olie i til sidet
tilføjet af Olivers køkken
Persille/hvidløgspesto
1 bdt bredbladet persille
3 fed hvidløg
salt og peber
Alt i min mini- skære/blendemaskine
Olien (god olie er vigtig) hældes i en stråle lidt ad gangen.