I forhold til mænd der sjældent spiser fisk, er risikoen for at udvikle prostatakræft to til tre gange mindre for mænd der spiser store mængder fed fisk, som for eksempel laks, sild og makrel, siger forskere fra Karolinska Institutet i Stockholm. I undersøgelsen, som er foretaget over en periode på 30 år og har omfattet 6272 mænd, har man også taget risikofaktorer som rygning i betragtning. Forskerne konkluderede at „såkaldte omega-3 fedtsyrer [som især findes i olierige fisk] tydeligvis hæmmer væksten af kræftsvulster i prostata“. De samme fedtsyrer „mindsker også risikoen for at få et hjerteanfald,“ siger rapporten. Eksperter råder derfor folk til at spise fisk „én til to gange om ugen“.
tilføjet af MrMuggesen
Og i Japan??
Vil du dermed sige at prostatakræft stort set er ikke-eksisterende i Japan? Kunne da være interessant at tjekke ud. Som en slags bekræftelse/dementi af dit indlæg. Japanerne lever jo stort set af fisk.
tilføjet af Dulkis -u
Fiskespisende japanesere
får muligvis ikke testikelkræft. Jeg ved det ikke, men mavekræft er en udbredt dødsårsag på de kanter. Deres fisk er nemlig voldsomt forurenet af kviksølv.
Så der er vist fortsat frit valg fra alle hylder, så det kommer til ernæringsbetingede kræftformer.
Spookey
tilføjet af Anonym
Testikkelkræft
er ikke det samme som prostatakræft. Testikkelkræft rammer især yngre mænd, hvorimod prostatakræft mere rammer ældre. Det er rigtigt at vandet omkring Japan er forurenet med kviksølv, og at mange japanere bliver krøblinge af at spise de kviksølvforurenede fisk. Menneskene er ved at ødelægge jorden, et problem der heldigvis vil blive løst.