SuperDebat.dk > Familie & Samliv > Fri debat: Familie & Samliv
8tilføjet af hvadskalvihave??
Familiemiddag... hjælp lige her...
Hejsa... jeg står i den situation at noget af min familie kommer til middag på mandag.. og jeg har ikke den fjerneste ide om hvad vi skal have at spise. Jeg er helt blank... så hvis der er nogen der kan komme med nogle gode... og gerne hurtige retter - der ikke tager en evighed at lave... vil jeg blive meget glad :)
Vi bliver 6 personer i alt
På forhånd tak
:)
tilføjet af Supertrine
Efterårsmad
Der er så mange billige rodfrugter lige nu. Tag en af hver af dem allesammen skær dem i tern og bag dem i ovnen (½ time)
Vildt er jo altid en herlig spise, så hvad med vildænder eller fasaner? En god stor lammekotelet gør sig også godt til rodfrugter
tilføjet af anonym
måske
hejsa
Hvis det skal være nemt kan man lave bagekartofler eller flødekartofler
det passer jo næsten sig selv, når man først har sat det i ovnen.
Køb evt en færdig blandet pose salat i brugsen/kvickly ellerlign
og måske en steg til at lave ovnen (okse et eller andet)
Så passer det meste sig selv i ovnen i en time eller 2
eller er der mange der synes om flæskesteg, der også er meget let
og kartofler. Køb evt kartofler fra glas, skyld dem i vand og kog dem en smule
så behøver du ikke skrælle kartofler. så et glas rødkål.
Håber de kan bruges. det er nemt og hurtigt.
tilføjet af rasmine
Lækkert!
Dig gad jeg da godt spise hos!
tilføjet af Annonnym
Hvis stegen alligevel er 2 timer undervejs
- for mindre kan ikke gøre det til 6 personer - kan der vel blive tid til at skrælle kartofler. Glaskartofler er dog en vammel ide. Til gengæld kan man købe dybfrosne kartoffelskiver, som er udemærkede til f.eks flødekartofler.
denne ret er meget nem og passer sig selv
Køb 3 skinkestege i brugsen til 120 kr.
Rids tern i fedtlaget foroven på dem
Drys med havsalt og rosmarin
Skræl kartofler og skær dem i tern
Læg kartoflerne i en bradepande med stegene oven på
Læg nogle svampe/champignon ved
Hæld ca. ½ l. appelsinjuice ved
Kom i ovnen og steg i ca. 1 time-til stegetermometeret står på 75 grader.
Lad hvile 15 min. under staniol.
Skær ud og served
tilføjet af ernst_kolding
Let og velsmagende
Japansk ret til 4 personer:
250 G oksekød i strimler
250 G løg
250 G friske champignon
50 G fedtstof (olie eller margarine?
2 Dl fløde (madlavningsfløde eller piskefløde)
Kødet svitses
Løgene snittes og svitses til de bliver klare
champignon skæres i pæne stykker, ikke for små, svitses så de afgiver lidt saft, ikke brune.
Det hele blandes sammen i gryden og der tilsættes fløde.
Lad retten småsimre i ca 40 min. endelig ikke bulderkoge.
Tilsæt madkulør efter behag og jævn evt. retten med maisena eller meljævning, hvis du synes den er for flydende
Dertil serveres løse ris og evt flutes
Skal du have mad til flere fylder du bare mere i, lige dele kød, løg og champignon, og tilsæt så fløde i forhold.
Retten er meget velsmagende og den er let at lave, selve forarbejdet tager højest et kvarter.
Velbekomme.
Retten stammer fra Karolinebogen