Hej!
Jeg håber at det er nogen af jer da kan fortælle mig, hvordan man kan lave bagte rodfrugter uden at de bliver for tørre. Fandt en opskrift hvor man skulle skære grønsagerne i stykker, tilsætte lidt olie og stege i 40 min ved 200 g. De blev så tørre at jeg måtte smide dem ud. Skal man måske komme vand ved eller???
På forhånd tak :)
tilføjet af Gourmet
Der er intet at gøre
Man kan ikke hjælpe bagte rodfrugter. De er håbløst fortabte ...
tilføjet af jetpost
Stegepose
Din egen fremgangsmåde er rigtig, men læg rødderne i en stegepose evt. med et godt kyllingebryst ovenpå rødderne, og læg den så i ovnen. Dejligt saftigt....Brug evt. et par skefulde hvidvin eller god bullion i posen....
tilføjet af jamen
hjælpen er nær..
eller det håber jeg da ..!
Prøv at skære rodfrugterne i lidt mindre stykker. Vigtigt er, at tørre dem (i et viskestykke) inden du vender dem rundt i 1-2 spsk god olie og evt (tørrede) krydderurter. Bag dem så i 25-30 min., bare prøv med en kødnål om de er møre (som hvis du kogte kartofler) du ka' somregel næsten høre om de er færdige, de 'piver' lidt. det virker godt for mig.
tilføjet af Anonym
større stykker
Det kunne også være du havde skåret dem i for små stykker, jeg laver det tit selv på nøjagtig den fremgangsmåde
rodfrugter skåret i stykker med olie og lidt krydderi på og så en helv time til 3/4 i ovnen alt afhængig af hvilke rodfrugter og hvad jeg ellers laver
pøj pøj med det
tilføjet af Dennis T
Tørre rodfrugter
Hej.
Jeg har gode erfaringer med at bruge andre grøntsager sammen med rodfrugter....gulerødder, brocoli, løg, peberfrugter, selleri tja næsten alt kan bruges. Jeg har taget alle frugterne (efter de er skåret ud) og kommet dem ned i en stor pose og hældt lidt god olie i posen for derefter at ryste dele godt og grundigt rundt, der kan evt. tilsættes nogle friske krydderurter.
Hæld det ud i et ildfast fad, så " ligger der i olien"
Bon ápetit
Hilsen
Dennis
tilføjet af f.eks. Tarzan
Microovnen...
... er er godt redskab til bagte rodfrugter. Ca. 7-12 minutter afhængig af Watt og rodfrugtstykkernes størrelse.
tilføjet af Liste
Tak for hjælpen .....
Jeg vil prøve at bage rodfrugter igen :)
tilføjet af Susser
Bagte rodfrugter
Du kan sgatens lave bagte rodfrugter med en olie blanding af olievenolie samt vand og krydderier/urter (ca 1 dl i alt) som fordeles over rodfrugterne og bages i ca 25-30 min. på 200 grader. Så er de djige bløde og ikke spor tørre.
God fornøjelse:-)