Salmonella er igen på vej frem. 1.739 danskere har i år fået konstateret salmonella. Det er det største antal siden 2001.
Samtidig skønner eksperter, at det kun er en tiendedel af alle tilfælde, der bliver registrere. Det reelle antal smittede er formentlig oppe omkring 20.000. Det skriver MetroExpres.
Så oplever vi alle glæderne ved besparelserne hos levnedsmiddelkontrollen, opsigelserne og de efterfølgende lukning af stort set alle de danske slagterier.
tilføjet af Honolulu
Eller også
er hygiejnen under tilberedelse alt alt for dårlig! Salmonella dør ved 75 graders varme!!!
tilføjet af CEZ
20 ton fra firmaet Danish Crown
20 ton dansk svinekød er blevet beslaglagt af den græske fødevarekontrol som sundhedsfarligt.
- Vi blev advaret af alarmsystemet i EU's fødevarekontrol om, at de 20 ton fra firmaet Danish Crown indeholder Salmonella, siger en talskvinde for den græske fødevarekontrol, EFET, Tomali Luka.
tilføjet af awemaria
det kniber med at holde rent...;-(
de gider ikke ansætte nok folk til at gøre rent mere , dem der gør rent kan ikke nå det på den tid de har !
...Ja det går sgu af helvede til....husk at passe på med kød.
tilføjet af liqa
Mit standard svar
Lad være med at købe deres produkter. Det går fint med at holde liv i familien uden både Danish Crown og Arla.
Jeg hørt iøvrigt i en af nyhedsudsendelserne i aften at det også var galt med Lidls grønsager og sprøjtemidler. Det fik mig til at tænke på en tråd der kørte her engang i sommer om hvorvidt Lidl fik fodfæste eller ej. Det er hurtigt, problemerne melder sig.
tilføjet af Anonym
HUSK ANDEN
skal være helt gennemstegt, ikke noget med rosakødsaft drivende fra dyret.
tilføjet af Svineproducenten
forbrugerens mulighed
Stigningen i antallet af infektioner, der er madrelateret, er parallelt med stigningen af importerede fødevarer.
For år tilbage brugte danske landmænd, millioner af kroner, på at få styr på samonella i æg, fjerkræ og svinekød. Det medførte et stort fald i salmonellatilfælde, desværre gjorde det også danske produkter dyrer, og mindre konkurencedygtige. I dag viser adskillige undersøgelser, at forbrugerene efterspørger "sikre" fødevarer, men når de står i butikken, vælger de ofte, den billigere "usikre" importerede varer, frem for den kontrolerede danske og dyrere varer.
Vil man selv gøre noget: KØB DANSKPRODUCEREDE VARER, DE ER LØBENE KONTROLERET. FØDEVARER PRODUCERET I DANMARK HAR VERDENS LAVESTE FORKOMST AF SAMONELLA!