SuperDebat.dk > Helse & Sundhed > Rygning og rygestop
10tilføjet af lala - teletubbies
Forklaring på rygeforbud - ja tak!
Nu har jeg i godt og vel et par år gået og undret mig, uden at kunne finde nogen form for forklaring anywhere! Så, kære SOL-debat-brugere, nu tilspørger jeg jer: Hvorfor er det nu engang sådan, at der må ryges i restuationers serveringslokaler, hvis de er under 40 kvadratmeter?
Jeg har efterhånden dannet mig den mening, at det da er komplet latterligt, at det selvfølgelig er tilladt at ryge i så små rum, for som vi alle ved, forsvinder røgen meget bedre i små rum end i store, fyldige rum?.. Men jeg håber nu engang at en af jer visfolk kan give mig en bare nogenlunde bæredygtigt forklaring.
tilføjet af anonym
Skræmte politikere
De turde ikke gå hele vejen, så derfor kan de tobaksafhængige fortsat sidde og pulse løs med deres kræftrøg disse steder.
PS: Lungekræft er accepteret som en arbejdsslade, så igen her viser det sig hvor dobbeltmoralsk systemet er.
tilføjet af fruppe
Aner det ikke
Måske regner regeringen med at der ikke kan være så mange mennesker i et lille rum, og dermed ganske få ikke-rygere som måtte være derinde og blive udsat for passiv rygning.
Men det er det sædvanlige lovsjusk i Danmark, ingen lovgivning uden fodnoter.
Da rygeloven blev vedtaget skulle der være en "forsøgsperiode", mig bekendt er den periode overskredet, men pt har regeringen alvorligere ting at tage sig af.
Selv om jeg ryger mener jeg at de bør skære igennem med 0 tolerance, i det mindste bliver der så nogen beskæftigelse for håndværkere der skal rive skillerum ned i restauranter og værtshuse 😃
tilføjet af freespirit
Måske fordi at...
i små rum kan røgen jo kun skade få mennesker og ikke mange. Hvis du nu røg en smøg i et stort lokale fyldt med flere hundrede mennesker, så kunne du risikere at blive dømt for massemord, og skulle måske også betale rensning af flere hundrede habitjakker, for røgen sidder jo i tøjet og kan dræbe mange flere mennesker bagefter..!
tilføjet af 123456
Det kunne jo skyldes
at rygerne også skal have et sted at være og derfor tillod man at de små værtshuse hvor en adskillelse i ryger/ikkeryger er en umulighed at fortsætte efter eget valg.
Samt et et totalforbud ville have lukket mange af de små steder simpelthen fordi det er den slags steder folk samles for at hygge sig.
Ikke rygerne kan da vel for helvede selv finde ud af at holde sig fra de steder hvor der ryges, så de der selv har valgt at ryge kan fortsætte.
Jeg kan simpelthen ikke forstå ikkerygernes problem med de små værtshuse.
Hvis de ikke vil have røg så bliv væk fra de steder hvor der ryges, eller gå ind i politik og få afskaffet rygning helt overalt.
Og før du begynder på den med det stakkels serveringspersonale, så er det som oftest et selvvalgt erhverv og arbejdsgiver har ret til at sortere i ryger og ikke ryger i ansøgningerne
Jeg mener stadig at man skulle have gjort ordningen frivillig så hver enkelt værtshus selv bestemte politikken men med en tydelig mærkning udenfor.
Deciderede spisesteder, restaurationer, skal naturligvis være røgfri
tilføjet af Radikal
Fordi de ikke behøver yderligere opvarmning
og derfor er CO2 venlige.
tilføjet af Balder
Rygeloven
I 2007 arbejdede jeg - som restauratør - intenst med denne lov, så burde kunne give dig lidt klarhed.. Indledningsvis skal det undertstreges at det kun er på værtshuse under 40 m2 der må ryges, aldrig restauranter uanset (hvor lille) størrelse.
Du har fuldstændigt ret i dine betragtninger, der eksisterer ikke et "Nej, men mu skal du høre"-svar.
40 m2 er som så meget andet politik og lovgivning et vilkårligt kompromis. Nogle ville have totalforbud, andre 40, 60 el. 100 m2, enkelte at det skulle gælde 2 meter yderligere ud fra facaden osv.
Ud fra de 86 høringsspørgsmål der blev stillet til daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, fremgik det, at det, at der overhovedet skulle være en undtagelse (som så blev dem under 40 m2), til dels var af konkurrencehensyn, da disse var så små at de ikke kunne indrette seperat rygerum som de store. Man nævnte sågar også hensynet til det stykke danske niche-kultur som værtshuse er.
tilføjet af Gæst
Just præcis
Det var en berettiget forventning til en liberal regering, at den enkelte restautør var SELVBESTEMMENDE om hvorvidt han vil eller ikke vil have et sted hvor der kan ryges.
tilføjet af Anonym
Danmark er Europas bonderøve
Vi er det eneste sted i Norden med den slags undtagelser, andre lande i sydeurppa har heller ikke disse huller, som f.eks. Frankrig, Italien eller nu også Bayern.
Til gengæld ligger vi i top med lungekræft!