Kan I mon hjælpe her?
Jeg mangler nogle opskrifter på gryderetter uden champignoner. Stort set samtlige gryderet-opskrifter, jeg støder på, har champignoner som ingrediens - jeg kan ikke fordrage dem! 🙁
Har hidtil udskiftet den formastelige grøntsag med bl.a. broccoli og blomkål. Men findes der andre alternativer?
Desuden har jeg en tendens til at lave de samme gryderetter - igen og igen. Så ny inspiration vil være meget velkommen. 😃
Kender du en god gryderet - uden svampe?
På forhånd tak! 🙂
Jeg har en god - og meget billig opskrift på en rigtig efterårsgryderet.
500 g hakket oksekød
et par løg
½ hvidkålshoved
1 dåse tomat
krydderi efter smag. Jeg plejer at bruge karry, paprika, chili, men er du til hvidløg eller noget helt tredje, så bruger du bare det.
Svits kød og løg.
Put fintsnittet hvidkål i.
Når hvidkålen er faldet lidt sammen, puttes tomat og evt. en lille smule væde ved.
Koger en halv times tid.
Hvis du har lyst til at pifte retten lidt op, kan du evt. putte en dåse chilibønner i de sidste 5 minutter og servere med peanuts. Serveres med ris.
Velbekomme.
tilføjet af Anonym
Hurtig nem og lækker gryderet
Her er en super lækker gryderet, som jeg tit laver, kan nemlig heller ikke li champignoner, og denne smager fantastisk uden.
Svits 1 pk bacontern i en gryde tilsat lidt margerine.
Tilsæt ca. 300 g kylling/kalkun i tern eller strimler - svitses med.
Tilsæt soya og krydre med lidt salt, peber og paprika.
Tilsæt 1 ds. flåede hakkede tomater eller 5 meget modne tomater i stykker
Tilsæt 1 rød eller grøn peber i små stykker
Tilsæt efter smag ananassaft og ananasstykker
Samt 1/4 liter madlavningsfløde (jævnes hvis man ønsker en tyk sovs)
Evt. kulør
Smager også godt tilsat lidt estragon krydderi, hvis man ikke har bacon. Bacon gir absolut den bedste smag efter min mening!
Serveres med ris, ananas og peanuts.
Mums:-) Og velbekomme.
tilføjet af smagsprøve
minus champignon
du kan bare undlade at komme dem i retten hvor champignon indgår som indgrediens!!😉