SuperDebat.dk > Mad & Vin > Det internationale køkken
12tilføjet af Hmm...
forårsruller
Jeg vil gerne lave forårsruller selv, da jeg vil være sikker på, hvad der er fyldt i dem. Jeg har hørt, at man kan købe dejen færdig og udskåret. Men hvor?? De almindelige supermarkeder ligger ikke umiddelbart inde med det.
Er der nogle der ved, hvor jeg finder en god kina-biks i KBH? De fleste grønthandlere osv, er jo arabiske..
Håber at nogle kan hjælpe..
tilføjet af pelea
Bon appetit
Der ligger bl.a en på Halmtorvet..
tilføjet af JensenDK
Filodej...
...eller filoplader, kan også bruges til formålet. De papirtynde plader af usødet dej kan købes i det fleste større supermarkedskæder (Kvickly, Irma, Føtex og den slags) og ligger i frostdisken. De er tyndere end ægte forårsrulledej, men du kan evt. bruge to af gangen - og husk så en smule olie mellem filolagene, for så bliver de dejligt sprøde.
Frosset forårsrulledej kan købes hos en del etniske specialbutikker.
tilføjet af hmm..
filodej
Har du selv prøvet at lave forårsruller af filodej?
Jeg har aldrig brugt det før, så jeg ved ikke rigtigt, hvordan det fungerer.. Hvad bruges det normalt til?
tilføjet af JensenDK
Filodej bruges...
...på samme måde, stammer fra det græske, tyrkiske og mellemøstlige køkken, og anvendes her til pakker med grøntsager, lammekød og feta fx. Det opfører sig på samme måde som forårsrulledej, men er altså tyndere end de traditionelle kinesiske pandekager.
tilføjet af Hmm....
Tak...
Okay, tak for hjælpen. Det vil jeg så prøve. Det lyder ikke så svært!
Mvh M :)
tilføjet af Ib Jørgensen
Ruller
Forårsruller ligger godt i maven.
tilføjet af intet
forårsruller
Der er adskillige kinesiske specialbutikker i København hvor du kan købe dejen til forårsruller. Der ligger bl.a. en på Gl. Kongevej og to ved Nørreport st.
Når du køber den færdige dej minder den lidt om rispapir. Du tager så en halvdyb tallerken og fylder med lunken vand hvori du har opløst lidt sukker. Læg dejen i vandet og den bliver opblødt så du kan lave de dejligste forårsruller.
tilføjet af Thomas B.
Forårsrulledej
... fås som tidligere nævnt frosset i kinesiske butikker, hvoraf der i København bl.a. ligger en del på Vesterbro bag Hovedbanegården i Reventlovsgade-Halmtorvet kvarteret.
Når du så alligevel er der, så køb en god kinesisk (gerne mørk) eddike og en god kinesisk (light) soyasauce med. Disse bruger du til dyppesaucer i små skåle. Eddike er exelent til (fede) friturestegte sager som f. eks. forårsruller. Hver person kan lave en personlig blanding i sin dyppeskål af soyasauce og eddike (evt. + krydderier). Selv er jeg mest til ren kinesisk eddike, som ofte ikke er så stærk som dansk, men forskellige danske eddiker kan også være gode.
Dyppesaucerne kan også bruges til kinesiske dejpakker (kogte eller stegte).
En del andre ingredienser (bønnespirer o.s.v.) til rullerne kan du også få samme sted. Gå på opdagelse og prøv nye sager.
God fornøjelse
Thomas B.
PS: Hjemmelavede forårsruller er noget helt andet og meget bedre end de købte. Til børnefødselsdage har vi haft stor og gentagen succes med hjemmelavede miniforårsruller (køb bare mindre dej-ark).
Er du rigtigt i stødet, så kan du rulle ekstra forårsruller og fryse dem til lager (indfrys enkeltvis og saml derefter i plastposer).
tilføjet af turd
site
check et opskrift site.
tilføjet af søde sofie
Hjælp på vej
Kære forårsrulle-entusiast. Jeg er ked af at høre om dit uoverskuelige problem, som vi jo alle har stået i en gang (for meget). Derfor blev jeg også rørt, da du åbnede dit hjerte, og kom ud med dine frustrationer om den manglende viden til hvor forårsrulle dej sælges. MEN, hjælpen er på vej: på prinsesse gade 2, ligger der en "kina biks" som har været min families favorit biks gennem generationer. Fat mod, og køb den dej:) hir hir
tilføjet af Nitte
Vedr. forårsruller
Jeg har engang for mange år siden, spurgt en kinesisk restauratør hvorfor det hed forårsruller, og han forklarede, at det var fordi man tog alle de nye forårsting som f.eks. spæde, nye grøntsager, små rejer, kogt skinke i strimler fra unge grise o.s.v.
For at drøje det, pakkede man det hele ind i (mættende) dej og nød det som en forret. Det med hakket oksekød og kål er en fuldstændig misforståelse. Forøvrigt fik vi så til dessert sødruller, det var syltetøj pakket ind fuldstændig som forårsrullerne og osse stegt i olie. Det smager faktisk ganske godt. Jeg kan endvidere oplyse, at pandekagerne til rullerne var rullet ud i ganske tynde stykker, og ikke bagt på en pande, så med de oplysninger skulle du snildt kunne fabrikere perfekte ruller med råvarer fra enhver brugs. Rigtig god fornøjelse.