Hej ville blot lige høre om man altid for at forebygge div. bakterier og parasitter skal fryse sine fisk før de eks. skal ryges.
tilføjet af dommeren
Retter lige en misforståelse...
Man ryger ikke fisk, dem røger man. 😉
For alle tilfældes skyld, så anbefaler fødevarestyrelsen at man nedfryser fisk i 24 timer.
Sildeorm overlever selvfølgelig heller ikke gennemstegning, så hvis du er sikker på ved varmrøgning at fisken er gennemstegt, så kan du godt det.
Koldrøgning er lidt mere tvivlsom for selvom at røgning er en konserveringsmetode, så er varmen ikke til stede og derfor er desinfiseringen mere tvivlsom.
Jeg ynder selv at spørge i supermarkeder om sushien er frisk, eller om fisken har været frosset ned... Mange steder siger de "frisk, selvfølgelig" hvorefter at jeg beder dem om at kassere hele lortet! 😃
tilføjet af Topchef
Ja, fisk bør altid fryses
Hej anonym
Ja, du bør altid fryse fisk ned. Det skyldes sildelarven, som findes i alle fisk. Den kan få slemme følger hvis fisken tilberedes uden at have været frosset ned først. Okay, nu maler jeg fanden på væggen, da der ikke sker noget i mange tilfælde.
Fisk bør fryses til minimum -20grader. Så er enhver form for bakterier eller sildelarver udryddet.
Mvh Topchef
tilføjet af Topchef
Rettelse
Ved at læse "dommerens" indlæg, blev jeg opmærksom på en fejl i mit indlæg. Fisk skal ikke nedfryses til -20 grader. De skal ganske rigtigt nedfryses i 24 timer.
Sorry
Topchef
tilføjet af Anonym
hvor lang tid tager det at få en fisk røget ved slagteren
Hvor lang tid tager det at få en fisk røget ved slagteren og hvad slags røgning skal man vælge og hvori er forskellen.
tilføjet af Casper røghat
Ordkløveri
Man ryger sild og skinker. Dette kan ske i en rygeovn eller en røgovn, der er frit valg.
Jeg ryger på min pibe, men den lægger røj ud.
På rygerriet har man en god opskrift på røget sild.
Der er frit slag.😉
tilføjet af dommeren
Du har ret...
Men ret skal vel være ret... 😉
Så spørg du bare slagteren og han vil ryge dine skinker. 😃
Han sætter sikkert gode miner til slet spil, men han tænker sit...
Ordkløveri ja, men man kan faktisk få meget ud af folks misforståelser...
Hvis du går ind på et pizzaria, så kan du ihvertfald være sikker på at det ikke er en italiener der har det!
For det korrekte italienske navn er pizzeria 😉