Nogen der har forslag til, hvad man skal spise af (billige) retter til aften, når man kun er sig selv..?
Det kan jo ikke betale sig at blande 25 ingredienser sammen, når man kun skal lave mad til sig selv...
tilføjet af manden2
Pasta det er
Da billigt.
tilføjet af Madører
Du har vel andre krav til din mad
Har du ikke andre krav til din mad, end at det skal være billigt og ikke bestå af 25 ingredienser?
Fordi man spiser alene skal man vel ikke fejlernæres. De fleste har en basisbeholdning i køkkenskabet, hvor der bl. a forefindes ris og pasta. Kartofler og rodfrugter er billige lige for tiden, og så kan man lave en portion, der også kan anvendes til en anden ret, da jeg formoder du også vil have mad i morgen og i overmorgen og de følgende dage.
Jeg kan fortælle dig, hvordan jeg bl.a gør.
Jeg køber en suppevisk hos gartneren. Dvs en bakke med 1 pastinak, en/to gulerødder, 1 porrer og et stykke selleri. Ved siden af køber jeg en pose gulerødder og et par rødbeder.
pastinak, porrer, selleri og rødbeder skræller jeg og skærer i 1x1cm terne. Derforuden 4-5 gulerødder i 1 cm tykke skiver og lægger det hele i et indfast fad. Krydre med hvidløgspeber og basilikum (brug krydderier, du kan lide og har) en skvat olie inden der røres godt rund i fadet og 25 min i ovnen. Så har du et godt fad bagte rodfrugter. Kog ris eller kartofler - hvad du foretrækker og steg en stykke laks på panden. Laksen kan med fordel lægges på rodfrugterne i ovnen hele bagetiden, men har du flere rodfrugter i fadet end du vil/kan spise på en gang er det måske ikke så smart at lægge fisk på. Jeg bager med vilje for mange.
Næste dag, blander jeg de kolde rodfrugter i min salat, som jeg spiser til frokost, sammen med et godt brød. Det er der noget mere mad i, end agurk og tomat.
Er der flere tilbage spiser jeg dem om aftenen eller dagen efter igen som tilbehør til eksempelvis et stykke kyllingebryst og en bagt kartoffel, som har fået 8 min i mikroen.
Måltider af den type koster lidt mere end 20 kr.
Man kan selvfølgelig også købe færdigretter, men jeg tvivler på, man kan leve af det. Det er nok også lidt dyrere.
tilføjet af Mini me
Forslag til madørers forslag.
Hvis det er for træls at koge kartofler eller lave ris ved siden af, så skær kartoflerne i stykker... samme størrelse som rodfrugterne og bland dem sammen med rodfrugterne, det smager hammer godt..
tilføjet af anonym
Mine krav til mad er
at det hverken må være fastfood, pizza eller noget med for mange ingredienser i. (selvom jeg sagtens kan læse en kogebog). Og det skal helst heller ikke være for meget med færdigretter.
Og ikke (for stærk) chili i.
Troede det var dyrere hos en gartner...
Jeg er holdt op med at skrælde kartofler(for nu at svare på den sidstes indlæg), er i stedet gået over til kartoffelbåde. Smager meget bedre...