På et tidspunkt var det oppe at vende at havregryn ikk var så sundt igen.
Hvorfor det? Jeg har prøvet lede lidt på nettet men det gik ret resultat-løs af sig...
tilføjet af Sambi
Det kan næsten ikke være usundt
Ikke i sig selv ihvertfald :-) Det der er usundt er måske den mængde af sukker folk kommer på :-)
Men tilgengæld mætter det ikke ret længe, det er et stort minus
tilføjet af akkkk
det..
mætter overhovedet ikke
tilføjet af Gourmet
du skulle da prøve at spise det
for det mætter endda temmelig meget. Det er den sundeste bund at lægge fra morgenstunden, da resten ad dagen er supplement til morgenmåltidet.
tilføjet af maria.stroem
Havregryn
Jeg synes endda det mætter ret meget. Min mor sagde hun havde læst et sted at det var OTA solgryn der vist var "usundt" fordi det blev tilsat et eller andet!!! Og man skulle købe økologisk. Med ved ikke hvor hun har det fra og det er et stykke tid siden
tilføjet af 1-2-3
Sundt nok
Men ikke-økologiske gryn kommer fra havre hvor man sprøjter med stråforkorter. Indersøgelser har vist at dyr der spiser det, har stor chance for at blive sterile. I sin tid var det især OTA solgryn den var gal med
1-2-3
tilføjet af anonym
OTA
På et tidspunkt blev man advaret mod OTA solgryn på grund af brug af stråforkortere i forbindelse med produktet. Det kunne bla. medføre problemer med sterilitet. Men om det stadig er aktuelt, ved jeg ikke. Hvis du er i tvivl, så køb det økologisk, det er der ingen problmer ved, og så er havregryn stadig sundt.
tilføjet af Sambi
Det mætter ikke på mig
!!! :-) Jo, måske en halv time :-)
tilføjet af Benjamina Gun
Vrøvl
Det er noget vrøvl at havregryn ikke skulle være sundt. Kroppen skelner ikke mellem havregryn eller vingummibamser når kalorier skal fordeles og omsættes til energi. Der er derimod mange kalorier i havregryn, så hvis det er angående risiko for overvægt ved at spise havregryn, så skal havregryn spises med måde. Alle kalorierige fødevarer skal spises med måde under et vægttabsforløb.
tilføjet af frøken_tø
den rette mængde
det er sundt nok, man skal bare ikke have mere end 50 g i et måltid og kun 5 g sukker, rent af hensyn til kalorierne og 50 g fynlder jo ikke særlig meget, derfor er det smart at lave havregrød af det på mælk, så kommer der også flere proteiner i det og dermed mætter det bedre, 3 dl skummetmælk, 50 g havregryn og så drys evt med kanelsukker:)
Er ved at tage en bachelor i ernæring og sundhed og bliver undervist af en diætist, diætister ved jo lidt:)