hvilken mariande kan oksekød komme i, som både smager godt, men også mørner kødet?
tilføjet af dulkis
Valgmulighederne er uendelig
Rødvinsmarinade (velegnet til gril, ovn- og pandestegning)
Snaps (kan jeg ikke lide)
Øl (egner sig bedst til grydestegte ting)
Oliemarinade med hakkede friske krydderurter og kivi i skiver - også grill/stegeegnet.
tilføjet af fruppe
Der er noget med øl
Kan bruges til gryderetter, ja, jeg laver sommetider en efter norsk opskrift, når kødet er brunet skal der tilsættes øl og et par maste ansjoser.
Men også til grillen:
Bland en god mørk øl med hakkede løg og brun farin, mariner og grill.....mums.
Og jordbær til bøfferne, lyder helt gaga, men det smager skønt.
Skær jordbær i kvarte og bland dem med hakkede løg, en god olie samt friskhakket basilikum, lad trække i køleskab et par timer.
tilføjet af fruppe
En lidt speciel ret
Tournedous, eller andet tyndt udskåret marineres i citronsaft med lidt peber.
Steg kødet på panden og pil det af, hæld marinaden på panden og tilsæt meget tynde porreringe, lad dem mørne og spæd med den uundværlige piskefløde.
Server med kartofler og salat.
tilføjet af ernst_kolding
Hvis du køber
oksekød af en ordentlig kvalitet skal det ikke mørnes i marinade, men det giver en god smag.
Du kan nøjes med en times tid i ren rødvin, gerne en billig rødvin og rødvinen kan du så bruge i sovsen.
Af oksekød kan jeg varmt anbefale den dyre afdeling i Dansk Supermarked eller også gå efter australsk oksekød, så får du velsmagende og mørt kød, men vid det er ikke den billige afdeling