Marinerede kartofler i ovn.
(Vælg rigelig stor mængde kartofler i forhold til gæsteantal, de bliver spist (kartoflerne!)).
Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne,blot skrællingen er pæn, men rengøring af uskrællede k. tager næsten lige så lang tid.
Kartoflerne skæres i både, kommes i en tæt plastpose med en sjat olie, (raps ell.solsikke), og tørret krydderurt, ( Oregano ell. salvia), "mufles" så olie og krydderi fordeles, og stilles et mørkt, køligt sted, mindst 8 timer før de kommes i et ildfast fad, drysses med passende groft salt og sættes i en kold ovn som stilles på 200 gr. Bagetid ½ 1 time, alt efter hvor smalle "bådene" er
Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne,blot skrællingen er pæn, men rengøring af uskrællede k. tager næsten lige så lang tid.
Kartoflerne skæres i både, kommes i en tæt plastpose med en sjat olie, (raps ell.solsikke), og tørret krydderurt, ( Oregano ell. salvia), "mufles" så olie og krydderi fordeles, og stilles et mørkt, køligt sted, mindst 8 timer før de kommes i et ildfast fad, drysses med passende groft salt og sættes i en kold ovn som stilles på 200 gr. Bagetid ½ 1 time, alt efter hvor smalle "bådene" er