Jeg synes det er længe siden, at emnet har været taget op - hvad sker der.?
Soljo er åbenbart taget på ferie, men hvad med jer andre.? Eks. Tofly - Dulkis - Drudeheksehyl med flere, I må da have noget på trapperne - så vi andre kan blive inspireret til, at vove os ud i køkkenet.
Det skal siges, at mine gastronomiske evner kan anbringes på et lille sted.
Nu venter jeg spændt på, hvad der vil komme af spændende forslag og om det er noget jeg kan finde ud af.
God dag til alle jer derude.
Kh. Ruskumsnuskmanden.
tilføjet af nightnurse
Vover mig ud i
andres fodspor.
I aften hedder det ovnstegte kyllingelår, krydret med spidskommen, chili, koriander og citronsaft.
Du tager et ovnfast fad, smører lårene med olie, ovenpå de nævnte krydderier. Afhængig af størrelsen, ca. 20 minutter på hver side ved 180 grader. Husk at krydre begge sider.
Hertil hjemmelavet cole slaw og hvisløgsflute.
tilføjet af Jyden,:.
Du skal have koteletter i fad.
Så vil jeg forslå at der er ris til.
Der er meget let efter den simple opskrift her.
Du skal bruge et fad der kan gå i ovnen og som passer til antallet af koteletter.
I fadet putter du - flået/hakket tomat fra dåse - champignon i skiver fra glas - hakket løg og gerne meget af det - en slat vand - salt og peber.
Koteletterne brunes let på panden og kommes i fadet, husk at de skal være dækket af væden.
Det putter du i ovnen ved 160-180 grader indtil koteletterne næsten falder fra hinanden.
Det tager vil en halv time, måske lidt mere afhængig af hvor meget du laver.
Når koteletterne er færdige tager du den forsigtigt op og lader væden koge lidt ind, det er synd at begynde på at jævne det hvis du laver ris til.
Må jeg lige forslå at du bruger jasmin ris, de giver retten det sidste pif.
Gerne dem som koges i 10 min og hviler i vandet 12 min efter, det er noget helt andet end de der kogepose klister ris.
Denne opskrift er meget let at lave og bliver faktisk ganske god.
God appetit og hilsen fra en madglad jyde som ikke er den store ørn i et køkken.
tilføjet af Sulten mand
Guf
Tak du dejlige sygeplejerske, det lyder til, at mine evner rækker så langt - det var da et godt forslag.
Kh. Ruskumsnuskmand
tilføjet af Sulten mand
Du gav mig en idé
Jeg har bemærket et tilbud på koteletter i een af de butikker jeg sædvanligvis handler i, at man kunne få en pakke for 29.95,- hvis der så er en 4-5 stykker i, ja så har jeg mad til i morgen også - herligt så er jeg fri for at tænke på morgendagens menu.
Tak for den.
Kh. Ruskumsnuskmand
tilføjet af dulkis
Jamen jeg er lige her
- Det er soljo´s opgave med den madplan...😃😃 men han skal godt nok huskes på det en gang i mellem.
- Jeg skal nok ikke rigtig lave noget i dag du kan bruge. Den står på DANSK smørrebrød, når det er bedst. Min svigersøn er blevet forfremmet og han vil åhh så gerne have godt belagt smørrebrød, men vi er lidt dårligt kørende med smørrebrøds forretninger her i byen. Jeg synes faktisk det er lidt uhumsk, så de sidste par gange har jeg været den kolde jomfru😃😃
- Jeg har et par sider at støtte mig til. Hende her fordi det bare er for fantastisk godt, når det er lavet fra bunden. http://www.idadavidsen.dk/
- Og så denne side http://als-sundkost.dk/group.asp?group=3&sub=3 - som udemærker sig med billeder så det kan komme til at se "købt" ud. Den gode Ida synes så heller ikke et stykke med hamburgryg er værd at arbejde i - og det er vi uenige om. 😕 til gengæld skal både Michael Laudrup og Niels Jørgen Kaiser på bordet. 😃😃
- En anden oplysning, til de der kunne være interesserede i selv at lave højt belagt smørrebrød så er prisen i den smørrebrødsforretning jeg ikke vil spise fra 32-39 kr. pr. stk. 😮 hvis jeg laver 30 stykker, kan jeg gøre det for 20,- kr. pr. stk. og så ved jeg, hvem der har spyttet i det, og hvornår der sidst er vasket hænder. 😃
tilføjet af Sulten mand
Din side vil jeg gemme
Idet jeg godt kan finde på at fuske med lidt smørrebrød fx. køber jeg afskåret pålæg hos slagteren i den tykkelse jeg ønsker.
Min favorit er nok 2 skiver rullepølse, en god stribe italiensk salat og 2-3 løgringe - hamburgerrygsmaden kan laves ligeså, dog vil jeg bytte løgringene ud med sky.
Dyrlægens natmad anvender jeg ofte til madpakken, den er også ok.
Men ellers tak for din medvirken.
Kh. Ruskumsnuskmanden
tilføjet af drudeheksehyl
Jeg smider en
majs kylling på Weberen.Dertil griller jeg majs og andre grønsager.
Kyllingen pensler jeg med balsamico og lidt olie med hvidløg og honning,det giver en smuk farve og en god smag.
Vh.Drude[s]
tilføjet af drudeheksehyl
NB.
Jeg griller hele året,min grill står lige uden for havedøren,så uanset vejret bruger jeg den.Sidste jul klarede den en kalkun 😃😃.
Hvorfor ??? Det er da fordi jeg ikke gider at gøre ovnen ren,det er det værste køkkenarbejde jeg kender....😉😉[s]
tilføjet af Doven-lars
Nu giver det mening,
det med en kuglegrill og at grille hele året.
Jeg har aldrig før kunne se det smarte i sådan en kuglegrill, og når folk har sagt at de griller hele året har jeg bare tænkt, ja ja det er fordi den har været så dyr du er nødt til at bruge den.
Men du har åbnet mine øjne.
Er der noget jeg hader, så er det at gøre ovn ren.
Jeg tror sgu jeg anskaffer mig sådan en grill, hvorfor har jeg dog aldrig tænkt på den side af sagen.
tilføjet af dulkis
Hvorfor du aldrig har tænkt på den side af sagen?
- Tjaaa kunne måske godt komme med et bud, men i dagens anledning vil jeg nøjes med at rose dig og fortælle det er en positiv overraskelse at du kende diciplinen "ovnrensning". 😃😃😃
tilføjet af Sulten mand
Herlige Drude
Sådan en tingest må jeg give mig selv i julegave - altid rart, at have ønskerne på plads i god tid.
Kh. Ruskumsnuskmanden
tilføjet af tofly
åhhhh
sorryyy.... troede ikke der var så meget...interesse i det.
Idag bager jeg nogle italienske boller drysset med rosmarin og havsalt. Flækker dem og kommer ruculasalat, røget filet og soltørrede tomater i. til dessert spiser vi nok noget melon. Det er vores aftensmad.
Imorgen får vi gæster, vil servere kyllingebryst viklet med parmaskinke og så i ovnen i et fad med aspargessaft i bunden-dertil en god bulgursalat med rucula, feta, oliven og avokado. Til dessert laver jeg en god amerikansk chokoladekage med friske hindbær til.
Igår fik vi pasta fyldt med spinat og ricotta, vendt i lidt olivenolie og limesaft- jeg dertil vendte jeg lidt ruculasalat og røget laks i- og så en hjemmebagt italiensk bolle gnedet med frisk hvidløg.
Er det nok???
tilføjet af drudeheksehyl
Griner
Tja der er al mulig grund til at springe over hvor gærdet er lavest,når det gælder den slags 😉[f]
Kh.Drude