Synes det er svært at finde ud af hvad man skal spise og hvad man ikke skal. De kloge hoveder finder konstant nye ting der er godt for den og den del af kroppen.
Men er kommet frem til at hvidt brød feder, så vil høre om der er nogen der har en knaldhamrende god opskrift på noget brød med fiber, som er rigtig sundt, men samtidig smager rigtig godt. Har selv en opskrift, men synes bollerne bliver tørre.
Håber I skriver;o)
tilføjet af Finn Nissen
Ikke kun fedende...
Det er også meget usundt pga det høje glutenindhold. Fx speltbrød indeholder meget mere næring - det protein, der producerer gluten, er meget begrænset i spelt.
Opskrift:
500 gram speltmel
3,5 dl vand
10 gram gær
2 tsk salt
1 tsk honning
2 spsk olie
Gær og salt røres sammen, til gæren er opløst. Tilsæt olie, honning, vand og derefter mel.
Dejen æltes godt sammen, gerne med røremaskine.
Den skal være lidt blød.
Den kommes direkte i form og hæver tildækket i 90 min.
Herefter bages det ved 210 grader i ca 30 minutter.
God fornøjelse :o)
Venligst, Finn Nissen
tilføjet af Q...
Tak...
for det hurtige svar. Det var bare dejligt;o)
tilføjet af Finn Nissen
Velbekomme :o)
Jeg håber, du vil synes om det - jeg er selv helt vild med det. Man kan købe Finax Speltmel i Føtex
Venligst, Finn Nissen
tilføjet af Q...
Hehe...
Tak for tippet med Finax Speltmel i Føtex...sad faktisk og tænkte på hvad det var for noget mel. Har aldrig hørt om det før;o)
tilføjet af Henrik*
Rundstykker
Øko. grahamsrundstykker
1/2 l kold vand
1 spsk olie
1 tsk salt
40 g gær
ca. 20% øko. grahamsmel
80% øko. hvedemel
Vandet varmes til det er håndvarm i en gryde
eller elkedel. Olie og salt tilsættes, og
der omrøres indtil saltet er smeltet.
Tilsæt gær og rør indtil det er opløst, og
kom ca. 20% grahamsmel i. Tilsæt løbende
hvedemel under omrøring indtil dejen ikke
virker klæbrig. Drys mel på bordet og skrab
dejen ud på bordet. Ælt og tilsæt hvedemel,
indtil dejen virker fast og elastisk, men
holder formen ved tommelfingerprøven.
Derefter skal dejen efterhæve et lunt sted
i 50 minutter. Nu sætter du en ildfast skål
med 2-3 dl vand ind i bunden af ovnen, og
tænder på 225 grader.
Derefter venter du 10-15 minutter, indtil der
er 5 minutter til ovnen er varm.
Smør dine plader med margarine, og del dejen
op i to portioner. Der hver skal deles op i 11
rundstykker.
Rundstykkerne skal efterhæve overdækket med
et viskestykke et lunt sted i 7 minutter.
Herefter skærer du et kryds i dem, og
overhælder dem med kold vand.
Overskydende vand hældes fra, og pladen
sættes i ovnen i 25-30 minutter til
rundstykkerne får en gylden farve.
tilføjet af skytsenglen
Hej "Q" - spis du bare.
Hej "Q". For at gøre en lang historie kort og kontant, handler det om at scandinaverne er begyndt at æde mere hvedebrød, frem for rugbrød.
Rugbrød var således Scandinaviens svar på fibere.
Scandinavere er ikke vild med fisk og grøntsager, så netop alarmeres der højst forståeligt vores høje overdødelighed - i sammenligning med vores naboer i scandinavien. Spørg bare CSTINE!.
vh/Profeten.
tilføjet af Finn Pedersen
Hvidt brød feder - fiberbrød
Der er intet belæg for at hvidt brød feder mere end andet brød, eller gir hjertesygdomme som Harvard-professoren Walter Willett påstår. Hvis vi vender blikket mod den tredie verden, hvor de udelukkende spiser hvidt brød, så er de jo ikke overvægtig, tværtimod. Jeg hælder mere til en anden forklaring som beskrevet i denne link http://www.nomedica.dk/overspisning_og_kulhydrater.htm
tilføjet af pouljoergensen
I gamle dage.
Der levede folk ikke ret længe, 40-år!, en mand på 50-år var en meget gammel mand, men så opfandt man det at male kornet også så levede folk meget længere ?.
Nu vil man så igen undgå malet korn i brød?, skal vi nu til at leve kortere igen?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af fruppe
Hvidt brød feder - fiberbrød
Nu vil man så igen undgå malet korn i brød?, skal vi nu til at leve kortere igen?.
Hvis Du aldrig har hørt om fiberkost var det måske på tide.
Jeg bager selv brød med 1/3 hvedeklid samt 5-korns blandinger, så får tarmene noget at arbejde med fra morgenstunden.
At det hvide brød har fået så stor udbredelse igen ligger i at man kan købe såkaldt toastbrød til 3,75 som discount, hvilket er langt billigere end et almindeligt franskbrød.
Selv når jeg har ristet det billige lort kan jeg virkelig ikke få det til at smage af ret meget og bliver hurtigt sulten igen, så jeg har for længe siden købt mit sidste billige toastbrød 😃