Vi har nogle vinstokke i haven, men mange druer på - men hvordan får man lavet dem til vin? Har nogen et godt link...
tilføjet af Anonym
På samme måde...
som hvidvin. Man bruger bare røde druer
tilføjet af jabii
arhh...
....det er nu ikke helt korrekt. Da farven og en del af de mange stoffer kommer fra skallerne, så skal man ved rødvin gære vinen på skallerne, hvor man ved hvidvin presser mosten og så gærer. Hvis man presser røde druer og ta'r skallerne fra og laver vin på, så får man...hvidvin
mvh
tilføjet af Bimmer
Meget nemt
Brug google.dk og skriv 'Opskrifter fremstilling af vin'
tilføjet af FlemseHJ
Øhm...
Fremstilling af vin er en ret simpel proces - og samtidig en hel videnskab. Jeg vil anbefale jer at læse et par bøger om emnet, før I kaster jer ud i det.
Der sker jo det, at gær og sukker går i forbindelse med hinanden og danner alkohol. Sukkeret findes i druerne. Gær findes på drueskallerne i form af små gær-svampe. Man presser druerne let, så druesukkeret kan komme ud til gærsvampene, og gæringen går i gang. Her er temperaturen meget vigtig. Den skal passes nøjagtigt. Ellers kan man ikke kontrollere gæringen. Hvis druernes sukkerindhold er for lavt, eller gærsvampene glimrer ved deres fravær, må disse ting tilsættes kunstigt. Men så forsvinder AL særhed ved vinen, og den smager som den "24-timers vin" man kan købe hos købmanden.
Men der er mange spørgsmålstegn ved jeres planer.
Hvilken druesort er det I har? Og hvor gammel er stokkene? Er den velegnet til fremstilling af vin?
Er druerne gode i år? Har de fået masser af sol? Eller er de meget vandede, og med et lavt sukkerindhold?
I skriver at der er mange druer på klaserne. Har I tyndet ud i druerne, eller har I bare ladet dem gro vildt? For mange druer er ikke godt. Så bliver ingen af dem særlig gode.
Har I udstyret til at lave vin? Først og fremmest mulighed for at styre temperaturen?
Men held og lykke, hvis I beslutter jer til at prøve.
tilføjet af ibenrab
hvordan laver men rødvin
?kkk
tilføjet af ibenrab
flot
jag flot dumbo så kommer det her jo frem
tilføjet af Lil-Den
vin
du tager nogle vindruer og putter dem ned i et syltetøjsglas efter det tilsætter du gær,sukker og lidt vand du lader det gærer i 3 måneder og efter det tager du og sigter det i en sig og så skal du lade det stå og trække lidt luft i 1-2 dage efter det skal det opbevares i ca. 10 grader....
du tager nogle vindruer og putter dem ned i et syltetøjsglas efter det tilsætter du gær,sukker og lidt vand du lader det gærer i 3 måneder og efter det tager du og sigter det i en sig og så skal du lade det stå og trække lidt luft i 1-2 dage efter det skal det opbevares i ca. 10 grader....