mon ikke jehovas vidner, er den sekt der advares MEST imod - verden over ?
Sammenlignet med kristendommen - mon så ikke der er flest KRISTNE der myrdes på grund af troen på Jesus ( 200 mio. kristne det er mange [:|] ) - hvor mange jehovas vidner bliver dræbt på grund af deres tro på jehova..det er vist ikke noget man læser om..at de selv indenfor sekten, er skyld i mange "mord" på grund af deres falske opfattelse af Bibelen, er så noget andet.
http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=14739
200 mio. kristne forfølges
Totalitære lande anført af Nord-Korea er fortsat de farligste opholdssteder for kristne.
Cirka 200 mio. kristne rundt om i verden oplever forfølgelse eller diskrimination på grund af deres tro.
Jo flere der kommer til tro, jo vanskeligere får de kristne det.
Det anslår den internationale organisation Open Doors, som hvert år offentliggør en liste over de lande, hvor forfølgelser af kristne er værst.
Listen er netop offentliggjort, og toppen domineres af kommunistiske og stærkt muslimske lande. Allerøverst findes det kommunistiske Nord-Korea, hvor mindst 50.000 kristne er indespæret i koncentrationslejre.
Umiddelbart efter kommer lande som Saudi-Arabien, Iran, Afghanistan og Somalia. En af tendenserne er, at forfølgelserne tager til i et land, når flere bliver kristne.
- I Somalia var der for få år siden kun få hundrede kristne. I dag er der mindst 5.000, og når der er flere, som bekender sig til den kristne tro, opfattes de automatisk også som en større trussel for det muslimske flertal, siger generalsekretær i norske afdeling af Open Doors, Stig Magne Heitmann, til avisen Vårt Land.
Et af de lande, som har udmærket sig mest i negativ retning, er Indien, som ellers officielt har religionsfrihed.
Her er cirka 50.000 kristne nu på flugt, efter at ekstremistiske hinduer siden sidste efterår flere gange har angrebet kristne og afbrændt deres huse og kirker. Flere hundrede kristne er desuden blevet dræbt under angrebene.
KP
****************
http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=7746
Kristne forfølges i flere muslimske lande
Nord-Korea er stadig det land i verden, hvor kristne forfølges mest.
Det fremgår af Åbne Døres forfølgelses-indeks, der også viser, at fire muslimske lande ligger i top-5
Af Michael Bobjerg
Hvad har Nord-Korea, Saudi-Arabien og Iran til fælles? Svar: I disse lande er det meget svært at være kristen. Det viser Åbne Døres forfølgelses-indeks, der netop er blevet opdateret.
Iran - Drabet på den iranske præst, Ghorban Tourani, er et af flere eksempler på øget forfølgelse af kristne i Iran i 2005
For fjerde år i træk topper Nord-Korea listen over lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst. Det er status på den liste over kristenforfølgelse, Åbne Døre netop har udgivet.
I det stalinistiske land er brud på menneskerettig-hederne hverdagskost, og det inklusive krænkelser af reli-gionsfriheden. Det anslås, at titusindvis af kristne befinder sig i fangelejre i landet, hvor de bliver misbrugt på det groveste. Åbne Døre mener således, at hundredvis af kristne blev dræbt af regimet i 2005.
Lader man øjnene glide ned over de første lande på listen, vil de fleste nok ikke blive overrasket. Der er tale om lande, der i Vestens øjne har større eller mindre problemer med menneskerettighederne. Men også lande, som man måske ikke primært forbinder med forfølgelse af kristne.
- Det er bemærkelsesværdigt, at et land som Saudi-Arabien, der er rimelig anerkendt verden over, ligger på andenpladsen, siger Jørn Blohm Knudsen, generalsekretær for Åbne Døre.
Problemet i Saudi-Arabien er ifølge Åbne Døres undersøgelser, at ikke eksisterer nogen religionsfrihed. Landets indbyggere har kun mulighed for at være muslimer. Selv om regeringen anerkender ikke-muslimers ret til at tilbede deres gud privat, er dette i praksis ikke tilladt. I løbet af 2005 blev 70 udenlandske kristne arresteret, fordi de holdt kristne møder i deres hjem. Hvilket er det største anslag mod kristne i Saudi-Arabien i ti år.
Værre i Iran og Somalia
De største bemærkelsesværdige forandringer på dette års liste er, at Iran og Somalia har bevæget sig opad på listen. De er nu henholdsvis nummer tre og fire.
Forringelsen i Iran skyldes ifølge Åbne Døre primært valgt af den konservative præsident Mahmoud Ahmadine-jad. Siden han blev valg i 2005 er mange kristne – primært af muslimsk oprindelse – blevet udsat for chikane, arrestationer og vold.
Jørn Blohm Knudsen fremhæver også ændringer længere nede på listen, der i alt rummer 50 lande.
- Har man fulgt med i forhold til tidligere år kan man også se at Tyrkiet er rykket op på listen, siger Jørn Blohm Knudsen, der mener, det er interessant i forhold til vores debat om EU’s udvidelse.
- Hvorfor nævner Åbne Døre ikke noget om de muslimer, der lider under chikane og forfølgelse?
- Det kunne man godt gøre, men det er ikke vores opgave, siger Jørn Blohm Knudsen.
- Den sidste tid har vist, at nogen synes, at nydanskere med muslimsk baggrund bliver behandlet dårligt i Danmark. De har deres advokater, der taler for dem. Vores opgave er at tale for de kristne, der møder forfølgelse, forklarer han.
Bedre i Laos og Vietnam
Forfølgelses-indekset indeholder, dog ikke kun negative historier.
Forholdene for de kristne i den sydlige del af Vietnam og Laos er blevet bedre i løbet af 2005. Forbedringen skyldes primært, at de kirkeledere og enkeltpersoner, der har haft problemer med de lokale myndigheder, har fremlagt deres sager for de nationale instanser. Dog er der rapporter om, at de kristne i den nordlige del af de to lande stadig udsættes for forfølgelse.
Vil hjælpe i smug
- Hvad bruger Åbne Døre listen til, ud over at offentliggøre den?
- Det er primært for at sætte fokus på de lande, hvor det sker, forklarer Jørn Blohm Knudsen.
Organisationen, der blev startet i 1955 af Broder Andreas, er blandt andet kendt for at arrangere indsmugling af bibler i lande, hvor man ikke må trykke bibler.
Af hensyn til sikkerheden for de lokale kristne og organisationens medarbejdere, gøres dette arbejde så hemmeligt som muligt. På spørgsmålet om Åbne Døre gør noget konkret i de lande, hvor forfølgelsen er værst, svarer Jørn Blohm Knudsen derfor kort og kontant:
- Det gør vi, men jeg vil ikke sige hvor og hvad!
*****************
http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=3681
Kristne forfølges i Østeuropa
15 år efter kommunismens sammenbrud i Østeuropa strammer myndighederne igen skruen over for kirkerne. Der meldes nu om deciderede overgreb mod kristne
Af Jens Linde
Nedbrændte kirker, sønderbankede præster og kirkegængere bliver mere og mere almindeligt i Østeuropa. Det advarer missi-onsorganisationen Eastern Europe Outreach (EEO) om.
Organisationen arbejder i en række østeuropæiske lande, men i den senere tid er den blevet forhindret i at udføre sit arbejde som ønsket, fordi sikkerhedsstyrker fra forskellige landes regeringer har banket kristne og tændt ild til kirker. Ifølge EEO er det især regeringerne i de tidligere sovjetstater, som er i gang med at undertrykke evangeliske kristne.
- Da kommunismen slog fejl i 1989, var der stor glæde rundt om i verden. Kristne fejrede, at Rusland nu blev åbent for den kristne tro, så det ikke længere var nødvendigt at smugle bibler om bag jerntæppet, siger EEO i deres advarsel.
- Nu – 15 år senere – ser det ud til, at der er et skifte på vej væk fra de herlige dage med religiøs frihed, som fulgte i kølvandet på Sovjetunionens sammenbrud, tilføjer EEO.
Kvæler religiøs flamme
EEO fokuserer på at give nødhjælp og fortælle om den kristne tro til fattige mennesker som familier, børn og indsatte i fængsler. Organisationen har anklaget Ruslands præsident Vladimir Putin og andre politikere for at opfordre til forfølgelser ved at „lave aftaler med den russiske ortodokse kirke, som ikke ønsker konkurrence fra bibeltroende grupper“.
Anklager i samme toneart kommer ifølge avisen Christian Today fra en række andre kristne ledere, som beskylder den ortodokse kirke for at samarbejde med det tidligere kommunistregime på trods af, at adskillige ortodokse præster, der ikke ville gå på kompromis med deres tro, også blev udsat for forfølgelser af kommunisterne.
EEO har været ude af stand til at fortsætte mange af deres aktiviteter i år, og The Association of Christian Churches in Russia og andre kristne grupper må arbejde i et miljø, som er præget af de aggressive forfølgelser, som har fundet sted for nylig.
- Denne gang kommer undertrykkelsen ikke som følge af en befaling fra regeringen, men som et resultat af bureaukratisk nepotisme. Politiske hensyn kvæler den religiøse friheds flammer, siger organisationen.
Putins skyld
I august sidste år smadrede det lokale politi „The Spiritual Revival Centre“ i byen Voronezhskaya, oplyser EEO som et eksempel på forfølgelserne.
- Præsten fik bank, og mange andre inklusive kvinder og børn fik både fysiske og psykiske skader, siger organisationen.
På samme tid blev et mødetelt, som tilhørte en kirke i Tutayevo brændt ned.
Ifølge Christian Today rapporterer menneskerettighedsgrupper også om, at præster er blevet truet og endda sat i fængsel, fordi de har undervist børn og afholdt møder. Der er endvidere friske beretninger om, at kirker er blevet lukket med magt, og at kirkers lejekontrakter med ét er blevet annulleret.
EEO mener, at Vladimir Putin er skyld i meget af dette, fordi han fortsætter med at samarbejde med den ortodokse kirke om at undertrykke evangeliske kristne. Samtidig hævder EEO, at Putin bevidst undervurderer den rolle, som evangeliske kristne spiller i det russiske samfund i dag.
******************
http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=9892
Nord-Korea og
Saudi-Arabien er værst
til at forfølge kristne
Mellem 50.000 og 70.000 nordkoreanske kristne sidder i fængsel for deres tro, oplyser Åbne Døre. De har netop offentliggjort en opdateret liste over lande, hvor kristne forfølges.
Af Michael Bobjerg
Kristne forfølges stadig mange steder helt uhæmmet. Det fremgår af Åbne Døres ”World Watch List”, der netop er udkommet i en ny, ajourført udgave.
Organisationen Åbne Døre har netop offentliggjort deres liste over i hvilke lande forfølgelsen af kristne er værst.
Øverst på står Nordkorea, den tilbagetrukne, kommunistiske stat, fulgt af Saudi Arabien, Iran, Somalia og Maldiverne. Top 10 listen rundes af med Yemen, Bhutan, Vietnam, Laos og Afghanistan.
Nord-Korea værst
Nord-Korea lå også på toppen af listen sidste år. Men Kenneth Engell Nielsen, der er informations- og pressesekretær, øjner et lille håb.
- Vi kan håbe, at de sidste dages aftale om nedrustning kan hjælpe, men det er ikke sikkert, det har noget med hinanden at gøre, siger Kenneth Engell Nielsen.
Det anslås, at der lige nu sidder 50 – 70.000 kristne indespærret under forfærdelige forhold i Nordkoreanske fangelejre.
Også muslimske lande
Saudi-Arabiens andenplads på listen skyldes blandt andet, at det er forbudt at holde nogen form for offentlig ikke-muslimsk gudstjeneste. Desuden kan omvendelse til kristendom straffes med døden.
I Iran, som ligger nr. 3 på listen, kunne man i 2006 registrere mindst 8 tilfælde, hvor konverterede muslimer blev arresteret og tilbageholdt i flere uger.
- Vi er også kede af, at de kristne i Yemen har fået det værre, siger Kenneth Engell Nielsen, der også fremhæver Etiopien, som et af de lande, hvor forfølgelsen er taget til.
Må gøre noget
Han mener, at vores viden om kristne, der forfølges, er nødt til at føre til handling.
- Det må være en kilde til, at vi beder til vores Gud og fader. Råber til ham om, at han vil være med dem, der fortsat lider, siger Kenneth Engell Nielsen.
Ud over at gøre opmærksom på forfølgelsen opmuntrer organisationen også kristne i de vestlige lande til gennem brev-kampagner at lægge pres på de regimer, der forfølger de kristne.
*************
http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=14682
Det er de
kristne der forfølges
Mord, forfølgelse og afbrændte kirker er hverdag for forfulgte kristne, der udgør 90 pct. af alle verdens forfulgte. Men hvad gør vi?
Man kan vel inden for kristendommen ikke forestille sig nogen større kontrast end den, der findes mellem juleaften på den ene side og 2. juledag, festdagen for St. Stefan, på den anden side.
Sven Hakon Rossel
er professor i skandinavisk
litteratur på Wiens Universitet
Den 24. december fejrer de kristne med Jesu fødsel livet selv og den 26. december kristendommens første martyr, dvs. døden. Ifølge Ny Testamente drejer det sig om den hellige Stefan, diakon i den oldkristne menighed i Jerusalem, der for sin overbevisning blev stenet ihjel ca. 36 e.Kr.
Martyriernes historie er lang og blodig og toppede måske i de romerske kejseres forfølgelser, men er langtfra forbi. Kristne forfølges, hvor de udgør et mindretal! Kendt er kommunismens ubarmhjertige undertrykkelse af kristne helt frem til vore dages Nordkorea, men det er endnu mere aktuelt at pege på den systematiske forfølgelse, der i de sidste par år har fundet sted især i en række islamiske lande.
I 2008 toppede forfølgelserne, der ramte over 200 mio. af de i alt 2,2 mia. kristne, der findes.
Den svejtsiske organisation Christian Solidarity International har på sin webside
www.csi-schweiz.ch dokumenteret i hvilken udstrækning disse finder sted lige fra Algier til Ægypten: kirker afbrændes, gudstjenester afbrydes, og boliger, der tilhører kristne, ødelægges.
Disse udsættes i bedste fald selv for chikane og diskriminering i skolerne og erhvervslivet, i værste fald voldtægt og tortur. Selv mord på præster og ordensfolk, eller muslimer, der er konverteret til kristendommen, hører til hverdagen. En tilsvarende liste findes på det førende tyske dagblad Die Welts hjemmeside under
www.welt.de/politik/article 2911903/2008, der endvidere peger på, at over 90 pct. af dem, der i 2008 forfulgtes eller mistede livet af religiøse grunde, var kristne mænd, kvinder og børn.
Mindst blodige er forfølgelserne i Tyrkiet, der som bekendt banker på EUs dør og hvis medlemskab af ubegribelige grunde har mange fortalere i den vestlige verden.
Men en demokratisk rettighed som f.eks. fri religionsudøvelse hvor som helst og når som helst er her et ukendt begreb! Enhver form for missionsvirksomhed fra protestantisk eller katolsk side og ethvert forsøg på at bygge nye kirker betragtes som en fjendtlig handling – som om de ca. 100.000 kristne ud af en samlet befolkning på 75 mio. kan udgøre en trussel mod den altdominerende islam.
Dette fik tre tyske protestantiske missionærer forrige år at føle i den østtyrkiske by Malatya.
De blev ganske enkelt myrdet, mens de besøgte et kristent forlag, og politiet bekymrede sig en døjt om opklaringen! Selv dét at samles til gudstjeneste eller fejre andre religiøse ritualer er strengt forbudt.
Hvor anspændt det religiøse klima er, viser den tyrkiske religionsminister Ali Bardakoglus udtalelse om, at han må betragte 368 muslimers modtagelse af den kristne dåb som et bevidst forsøg på at tilintetgøre Tyrkiet.