Jeg er helt bestemt tilhænger af en folkeafstemning, hvis den kommende traktat indeholder nye suverænitetsafgivelser. Men hvis EU's topmøde nu følger alle de protester, der har været imod såddanne suverænitetsafgivelser og altså laver en traktat, der blot er en redaktionel ændring af de allerede gældende regler, har vi så behov for en ny folkeafstemning?
Man må jo trods alt give Fogh og andre ret i, at hvis der ikke afgives suverænitet på nye områder, så har den danske befolkning jo allerede sagt ja tidligere.
Det er klart, at man kan være så indædt modstander af EU, at man blot ønsker at udnytte enhver lejlighed til at smide grus i maskineriet. Men kan der gives rationelle argumenter for at stemme om en traktat, der blot er en redaktionel ændring, og hvor danmarks selvstændighed og suverænitet er uændret?
tilføjet af Åge omme i Egå
Jeg var tidligere superdemokrat
Gik ind for at vi skulle stemme om alt ligesom de gør i Schweiz.
Det er mange år siden. Nu har jeg erkendt, at store dele af befolkningen ikke vil kunne forstå de mange lovtekster, der fremlægges, og navnligt ikke interessere sig for dem.
Derfor er jeg i dag tilhænger af, at vores politikere, som dagligt beskæftiger sig med stoffet, afgør tingene. Såvel som der heller ikke skal være demokrati om, hvorledes bageren skal bage sit brød. Så blev det noget underligt stads, sandsynligvis uspiseligt.
Nej, fri os for de afstemninger. Er vi over hovedet blev lykkeligere af at have undsluppet euroen som betalingsmiddel? ... såvel som vi heller ikke var blevet lykkeligere af at få den. Altså en afstemning om profetens skæg!
Er der nogen, der ønsker at få indflydelse, så lad dem melde sig ind i et parti, og forsøge at komme igennem med deres tanker den vej, og fri os andre for at bruge tid på alle disse indviklede tekster.
Valget til folketinget hver fjerde år skal vi selvfølgelig beholde; så vi kan få sorteret de ubrugelig politikere fra igen.
tilføjet af komododragon
Det store flertal af politikere vil altid have mere EU
og mindre nationalstat og det kommer lige så stille og roligt ad bagvejen hvad enten vi vil det eller ej. Det er en af tilværelsens kendsgerninger.
Personligt er jeg ikke så ræd for det - jeg så f.eks gerne at vi indtrådte i møntunionen. Det generer mig kun når der kommer direkte tåbelige lovforslag fra EU-bureaukraterne, som f.eks. det at små restaurationer skulle fritages fra fødevarekontrol - eller at spanske og franske fiskere skal have lov at tømme nordsøen for fisk uden om de lokale fiskere (sydeuropæerne æder uhyrlige mængder fisk og vi eksporterer meget til dem).
tilføjet af uha da da
nu er der
bare liige den forskel, at bagerens brød kan du undgå, hvis ikke du kan lide smagen............................