Jeg har en høne at...
...at koge, og mangler gode råd fra de af jer, som har tjek på gode, gamle kogedyder.
Mit problem er, at jeg på denne årstid holder meget af kyllinge-varianten Høns i Asparges. Og dertil har jeg så i årevis brugt kylling med et ganske hæderligt resultat.
Men så for et års tid siden faldt jeg over et favorabelt slagtilbud på en suppehøne. Kræet var ikke særlig stort, men skulle ifølge posens kogeanvisning have usædvanlig lang tid i gryden. Resultatet var formidabelt. Det mørke kød var utroligt velsmagende og langt bedre end den traditionelle kylling. Jeg kan bare ikke huske hvor længe jeg kogte dyret.
Siden har jeg prøvet at gentage succes'en, uden held. Jeg har kogt hønen i to timer, men kødet er blevet omend spiseligt, så dog trist og helt uden karakter. Har jeg over- eller underkogt. Jeg kan ikke finde præcise kogeanvisninger, hverken i mine bøger eller på nettet. Hønerne har haft normal kyllinge-størrelse - 1400-1700 gram.
Er der en kogekone derude, som kan give brugbare råd.
Mit problem er, at jeg på denne årstid holder meget af kyllinge-varianten Høns i Asparges. Og dertil har jeg så i årevis brugt kylling med et ganske hæderligt resultat.
Men så for et års tid siden faldt jeg over et favorabelt slagtilbud på en suppehøne. Kræet var ikke særlig stort, men skulle ifølge posens kogeanvisning have usædvanlig lang tid i gryden. Resultatet var formidabelt. Det mørke kød var utroligt velsmagende og langt bedre end den traditionelle kylling. Jeg kan bare ikke huske hvor længe jeg kogte dyret.
Siden har jeg prøvet at gentage succes'en, uden held. Jeg har kogt hønen i to timer, men kødet er blevet omend spiseligt, så dog trist og helt uden karakter. Har jeg over- eller underkogt. Jeg kan ikke finde præcise kogeanvisninger, hverken i mine bøger eller på nettet. Hønerne har haft normal kyllinge-størrelse - 1400-1700 gram.
Er der en kogekone derude, som kan give brugbare råd.