6tilføjet af

Jeg har en høne at...

...at koge, og mangler gode råd fra de af jer, som har tjek på gode, gamle kogedyder.
Mit problem er, at jeg på denne årstid holder meget af kyllinge-varianten Høns i Asparges. Og dertil har jeg så i årevis brugt kylling med et ganske hæderligt resultat.
Men så for et års tid siden faldt jeg over et favorabelt slagtilbud på en suppehøne. Kræet var ikke særlig stort, men skulle ifølge posens kogeanvisning have usædvanlig lang tid i gryden. Resultatet var formidabelt. Det mørke kød var utroligt velsmagende og langt bedre end den traditionelle kylling. Jeg kan bare ikke huske hvor længe jeg kogte dyret.
Siden har jeg prøvet at gentage succes'en, uden held. Jeg har kogt hønen i to timer, men kødet er blevet omend spiseligt, så dog trist og helt uden karakter. Har jeg over- eller underkogt. Jeg kan ikke finde præcise kogeanvisninger, hverken i mine bøger eller på nettet. Hønerne har haft normal kyllinge-størrelse - 1400-1700 gram.
Er der en kogekone derude, som kan give brugbare råd.
tilføjet af

kylling

Det har jeg også prøvet, og jeg tror ikke vi gør noget forkert, men de høns man køber i supermarkeder de er sgu så seje om du så koger dem i fem timer bliver det ikke anderledes. Gør som jeg kog en kylling, det ved man hvad er
tilføjet af

Kogt Høne

Hvis hønen vejer ca 2 kg. skal der bruges ca 1 1/2 tim. i
kogetid. Hvis du parterer den mindskes kogetiden til 45 min.
Hvis du lægger en buljontærning, suppegrøntsager og en
krydderbuket ved får du et godt resultat. Held og lykke. Kajsa
tilføjet af

Træk i benet..

Enkelt - når du tror den er nok - træk den i lårbenet - kan du trække det ud, uden besvær er din høne nok. Lidt smagsforstærker i vandet er altid godt - smid et par halve løg i gryden, og nogle gulerødder og kog den sammen med dem og som før nævnt en boullion terning. God appetit.
tilføjet af

Tak...

...for jeres råd. Jeg tror I alle har ret - i, at grunden til mine dårligere erfaringer skyldes ringe råvarer, at det ikke var en fuldfed høne på 2.kg (men så store dyr har jeg hverken gryde eller appetit til), og at træk i lårbenet-fidusen er en god metode (men er det ikke frygtelig varmt for så følsomme fingre som mine).
Det sikreste er nok igen at bruge en kylling til Høns i Aspages. Det smager såmænd også godt.
tilføjet af

Kan en "kogehane" bruges?...

Prøv med at lade kræet tø op i øl.
Tro mig, det smager efterfølgende ikke af øl, men jeg ved sku ikke hvad der gør det, men der sker noget kemisk uforklarligt.
Fjerkræ er til - efter min mening - langsom stegning.
Du skal sætte puttehønen over om morgenen, og lade den snaldre hele dagen.
tilføjet af

Det lyder...

...som en god ide, men lige for at være helt sikker: Når du skriver langsom stegning, mener du så gryde- eller ovn-stegning, eller lancerer du en mig ukendt metode, koge-stegning.
Jeg mener, når vandet småbobler ved kød-kanten, så koger det vel. Kan man koge langsommere end det? Eller hvad mener du med langsom stegning, når jeg nu gerne vil have kogt høne i asparges.
Det inspirerer mig til at sige, at langtidsstegning i ovn også er min favoritmetode, når det gælder and. Men det hører vist hjemme i en anden tråd.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.