Jeg har mødt en sød fyr nede i Netto.
Han er medlem af Dansk Folkeparti og han fortalte mig, at med Dansk Folkepartis stemmer så sikrede Hjort Frederiksen sig mandat til at stemme for omfattende udvidelser af arbejdstiden i EU-landene.
Tror i at bistandshjælpen og dagpengene bliver sat op så det svare til stigningen i antallet af arbejdstimer?
Det kunne hjælpe mig, så jeg kunne betale min husleje.
Jeg har fået lov til at låne hans Pc’er til at skrive på, måske så vil han hjælpe mig med at lappe min cykel i morgen eftermiddag, når han kommer hjem fra folketinget.
tilføjet af Anonym29
Du er gennemskuet!
Du har altså opholdt dig hos den fyr du lige har mødt i Netto hele weekenden? (Med alle de indlæg du har skrevet!)
Hvad med dit stakkels barn - håber du så har sørget for en babysitter???
Du virker SÅ fake - forstår ikke at folk falder for dine overdrevent naive indlæg.
Log nu ind med din rigtige profil, Hr.!!!
tilføjet af Jens K
Hvorfor
skal bistandshjælpen og dagpengene sættes op, hvis folk i andre EU-lande arbejder mere?
Den merløn de så tjener,mener du helt seriøst hører til i din lomme, eller hva?
Tag dog et lån hos kommunen og betal det tilbage, når du får et job!
Huslejen skal vel betales til den første, ikke? Tror ikke du skal satsepå en stigning i din kontanthjælp eller dagpenge inden da!
Stop naiviteten - bliv realist!
tilføjet af claespedersen
Kun ved at stå sammen.
Kun ved at stå sammen solidarisk omkring de større og større modsættinger der opstået i samfundet i de sidste 20 - 25 år, kan vi igen få samfundet rettet vej.
Men en del af skylden bære vores tilliger socialdemokratsik regering og venstrefløjen også, ved at de har taget troen på folks egne evner fra dem.
Man borger der i dette samfund der gået i stå, har mistet troen på sig selv og egne kvaliteter, og det er sku sørgeligt, at samfundet bruger så mange penge på den offentlige sektor, hvor alt for mange sesurser bliver brugt på ligegyldige og meningsløse lovgivnings tekster.
Det vil jo være lidy mere sobert at diskutere emnet (borger løn) og ellers arbejde på seriøst på at gøre uddannelse system bedre så mennesket ikke mistede denne lyst til lære noget nyt i tilværelsen.
Mvh
tilføjet af Jens K
Borgerløn?
Hvor skal pengene til den borgerløn komme fra?
Fra dem, der gider at arbejde?
Så vil det da slet ikke være nødvendigt at forbedre uddannelsessystemet - vi kan alle læne os tilbage og lade samfundet gå i stå, vi har jo borgerlønnen at falde tilbage på.
Nej, det er bare ikke realistisk og heller ikke samfundsøkonomisk muligt!
tilføjet af krampen
Så...du tror på
at vi mennesker er sat her på jorden, for at arbejde?
Hvis vi nu havde en fornuftig "borgerløn"....nej så tror jeg ikke, at alle ville læne sig tilbage.
Det ville da være mere tilfredstillende, hvis vi alle havde den holdning, at når jeg arbejder, så gør jeg det, fordi jeg kan lide det.- og ikke fordi det forventes.....måske derfor unge, er så forvirret over hvilken uddannelse de skal vælge.
Selvfølgelig skal man forny og udvikle uddannelsessystemet....bare ikke på pririoteter af hvad samfundet, har brug for....men på baggrund af hvad man har lyst til, at beskæftige sig med. Tror vi får et langt mere sundt liv med indhold.
Mvh Krampen
tilføjet af Jens K
Hov hov :-)
Er ”vi mennesker sat her på jorden for at arbejde”?
Hvor ser du de ord i mit indlæg? Det må vist bero på en subjektiv fortolkning!
Sandheden er at jeg ingen anelse har om hvorfor vi mennesker er sat her på jorden! Fakta er dog at der er mange af os og som samfundet er bygget op i dag, har vi hver især et ansvar for at få det til at fungere bedst muligt. Derfor vil jeg meget gerne have et svar på, hvor pengene til borgerlønnen skal komme fra?
Et liv med indhold? Ja tak, det vil jeg også gerne have og jeg arbejder skam på det! Men når folk fralægger sig sit eget ansvar ved at forvente at andre vil betale/arbejde for at de skal ”finde sig selv” på min og andre arbejdendes bekostning så stejler jeg!
Hvis de unge er forvirrede, så tror jeg såmænd det er meget normalt i dén alder – det vil en borgerløn såmænd ikke hjælpe meget på – måske er der for mange valgmuligheder, for meget at tage stilling til og for dårlige redskaber?
Jeg fordømmer ingen i dette indlæg, prøver bare at være realistisk ud fra egne synspunkter!
tilføjet af krampen
hey hey ;)
Jojo …satte et spørgsmåltegn efter: om du troede på osv.
”Borgerlønnen” det havde du selv svaret på…før *g* fra dem der ville/vil arbejde.
Citat: Et liv med indhold? Ja tak, det vil jeg også gerne have og jeg arbejder skam på det! Men når folk fralægger sig sit eget ansvar ved at forvente at andre vil betale/arbejde for at de skal ”finde sig selv” på min og andre arbejdendes bekostning så stejler jeg!
Tjooo…men kunne det ikke, lige så godt hedde, at det, at ”finde sig selv” var via sit arbejde? – og nej gider ski´ heller ikke, at løfte….hvis andre er passive….tror bare ikke på denne passivitet.
Enig i forhold til, at være ung…..det er svært, at navigere……men prøv lige, at putte forventninger oveni? Du skal kunne forsørge dig selv….hvorfor ikke gøre det ud fra andre synspunkter, som det, at realisere sig selv…………du arbejder næsten, trods alt 1/3 af dit liv?
:) Krampen
tilføjet af decky
nej !
Afgjort nej !
De er de for fedtede til kære enlig mor...se du at kapre ham fra Dansk Folkeparti og scor nogle bananer fra ham.
tilføjet af Jens K
At realisere sig selv?
Det kan jo faktisk for nogen vare et helt liv, før de får realiseret sig selv!
Passiviteten – den tror jeg desværre på! Om ikke så forfærdelig mange år er du og jeg gamle og forventer vel en rimelig tilfredsstillende alderdom, ikke?
Dén får vi ikke, hvis eksempelvis flertallet af mennesker i den arbejdsdygtige alder får borgerløn og forsøger at realisere sig selv. Hvad enten man kan lide det eller ej, så er det bare nødvendigt selv at deltage i samfundet – ved at arbejde. Det optimale ville selvfølgelig være om vi alle kunne lave lige præcis det vi har lyst til, men når det nu ikke (af flere forskellige årsager) kan lade sig gøre, må man altså nogen gange bide i det sure æble!
”du arbejder næsten, trods alt 1/3 af dit liv” Ja, og de andre 16 timer i døgnet kan du så frit fylde ud med tilfredsstillende indhold – det der interesserer dig og som du har lyst til. Du behøver jo ikke leve for at arbejde, du kan vælge at arbejde for at leve!
Borgerløn – nej, det er ikke realistisk eller samfundsøkonomisk forsvarligt!
tilføjet af Enlig mor
Kære Anonym29
Kære Anonym29
Mit barn er hos sin far, han er soldat og har været i Irak. Jeg kan ikke forstå, at Danmark nu har brugt over en milliard i Irak, når jeg ikke kan få et arbejde så jeg kan betale min husleje.
tilføjet af decky
er det bedre ;-(
Nu må det sgu holde op er der nogen af jer der har oplevet den måde de behandler mennesker på her i Danmark ?
Hvis du vil læse om borgerløn så er der
Borgerlønsbevægelsen.dk
lidt læsning :
ERFARINGER MED TVANGSARBEJDE
Johan Møller Nielsen, 42 år, syv års skolegang og derefter forskellig slags arbejde, bl.a. taglægning. Bor i Køge kommune. Måtte nedlægge sin taglæggervirksomhed pga. konkurrencen i branchen. Var på bistandshjælp fra 1989 til starten af 1996. I januar 1996 blev han kaldt til aktiveringsmøde, hvor han fik tilbudt et grøftegravningsarbejde, som han afslog – han har siden levet af sort arbejde, hvad han flere gange har oplyst til myndighederne.
Johan Møller Nielsen udtaler bl.a. til Faklen:
»Jeg ønskede ikke at være på bistandshjælp, men følte mig tvunget til det. I de første par år søgte jeg på højskole og andre kurser, men fik afslag, hver gang det var uden for kommunegrænsen. Engang forsøgte jeg at komme på Køge Daghøjskole og fik afslag, men jeg deltog i kurset, uden at kommunen vidste det.
I 1995 blev reglerne strammet endnu mere op. Alle mine initiativer blev konsekvent dræbt. Jeg røg ind i en zombietilstand. Hver eneste gang der er et eller andet, som myndighederne ikke finder helt perfekt, så holder man bare bistanden tilbage uden begrundelse. Meningen er så, at man skal op på kommunen og tigge om penge.
I en af mine sagsakter står der: 'Johan Møller Nielsen bruger uartige ord.' Det var, fordi jeg svarede min sagsbehandler, Lis Hansen igen, da hun talte nedladende til mig. Det gjorde hun tit.
Da jeg så en dag sad ved et møde og skulle påtvinges et 'tilbud', måtte jeg sige fra. De ville tvinge mig til at grave grøfter, og det ville jeg ikke være med til, for jeg ville ikke få nogen løn for det, men bare modtage min sædvanlige bistandshjælp. Jeg var ikke den eneste, der følte, at det var komplet absurd. Der var en mor, som var glad for at gå og passe sine børn. Hun mente simpelt hen, at hun gjorde et godt, samfundsberigende arbejde. Men det var altså bare helt galt – hun skulle tvinges ind på Køge Daghøjskole, og så skulle de nok få anbragt hendes børn et eller andet sted …
Der var også en kvinde, som gerne ville færdiggøre sin uddannelse inden for levnedsmiddelbranchen. Hun manglede kun nogle få måneder, og det kostede kun en brøkdel af det dyre aktiveringstilbud, men det kunne hun skam ikke få lov til.
Jeg skrev en frigørelsesattest og sendte den til regeringen, her står der, at jeg fra nu af vil være min egen regering. Den har de bare grinet ad, det ved jeg selvfølgelig, men det var også en affekthandling. Men jeg må jo på én eller anden måde protestere mod myndighedernes mafiametoder, og det er mafiametoder, når man fremsætter et tilbud, du ikke kan afslå.«
Steen Rasmussen, 31 år, uddannet inden for VVS-engros. Modtog bistandshjælp i Århus kommune fra februar til november 1996, hvor han blev aktiveret på Århus Katedralskole i bogdepotet. Her fungerede han som stik-i-rend-dreng, kopierede undervisningsmaterialer til lærerne og udførte andet forefaldende arbejde 37 timer om ugen.
Steen Rasmussen udtaler bl.a. til Faklen:
»Jeg var helst fri for at komme i jobtilbud, fordi det skete under en klar trussel om, at min bistandshjælp ville blive stoppet, hvis jeg ikke sagde ja. Det mere end lå i luften, at det var noget, jeg ikke kunne sige nej til, det var helt klart.
De kaldte det 'jobtræning'. Først og fremmest skulle jeg 'lære at stå op om morgenen' og komme til tiden og passe et arbejde … Derefter skulle jeg så 'sluses ind i arbejdsmarkedet' – det var ren beskæftigelsesterapi.
Det mest nedværdigende er måske i virkeligheden, at sagsbehandlere overhovedet betragter det som et problem, hvis man ikke har et job eller en almindelig hobby. Det er, som om det er meget suspekt ikke at have noget 'fornuftigt' at give sig til; det at bruge sin tid på at læse bøger og lære noget på egen hånd er tilsyneladende meget mistænkeligt – ja, det er min klare opfattelse, at man direkte bliver betragtet som en løgner, når man ærligt forklarer, at ens tid ikke er spildt, når den f.eks. bruges på at læse bøger.
Når man kommer i aktivering eller jobtræning får man jo ikke engang løn, men beholder stort set bare sin bistandshjælp, selv om der er tale om et fuldtidsarbejde. Jeg fik ca. 7.000 kr. før skat – en betaling, der i allerhøjeste grad ligger langt under mindstelønnen. Altså ikke alene bliver man tvunget til et job, som man hverken ønsker eller lærer noget som helst af, men man får ikke engang overenskomstgældende løn!
Jeg synes ikke, der er langt til slaveriet; det er jo fuldstændig forkasteligt, at staten kan tvinge folk, som ikke har penge, til næsten hvad som helst. Det er simpelt hen en uværdig og nedladende holdning over for mennesker.«
Erik Atzen, 24 år, HF-kursus, medlem af fagforeningen SiD (PMF). Blev ekskluderet af sin a-kasse i 1997, fordi han ikke søgte arbejde. Aktiveret til rengøring på et plejehjem 30 timer om ugen; efter problemer med ryggen blev han udstationeret på et kommunebibliotek i Århus i fire uger.
Erik Atzen udtaler bl.a. til Faklen:
»Hvis man udeblev fra sit 'aktiveringstilbud', blev man trukket i løn, uanset om grunden var almindelig sygdom. Hvis man f.eks. har mere end fem sygedage på en måned, så kan retten til bistandshjælp fratages én fuldstændig, og allerede efter tre sygedage om måneden begynder myndighederne at skrue bissen på med skriftlige indberetninger. I værste fald kan man komme på det, der hedder 'overlevelsesbistand', det vil sige, at man hver eneste morgen skal møde på kommunen til udbetaling af ca. 35 kr. kontant. Femogtredive kroner til at leve for!
Mens jeg var tvangsaktiveret, ville jeg gerne søge ind på Musikvidenskab på Aarhus Universitet, men det var umuligt, eftersom kommunen ikke ville give mig bare to uger fri, så jeg kunne forberede mig til optagelsesprøven … På den måde har aktiveringstilbudet blot udskudt mine muligheder for at komme på universitetet, for jeg måtte vente et år ekstra på at søge ind.
Da jeg meldte mig på bistandskontoret, frasagde jeg mig åbenbart min ret og min evne til at beskæftige mig med det, jeg ville. Man føler sig komplet magtesløs, fordi ens arbejdsgivere i realiteten kan tillade sig hvad som helst – hvis ikke jeg makker ret, kan jeg jo reelt miste alt. Det er ikke alene psykisk hårdt og ydmygende – det er betingelser, som man kun byder slaver.«
Kravet til aktiveringstilbudene er, at de ikke må erstatte almindeligt arbejde og derved sende andre ud i arbejdsløshed, og aktiveringen skal af den grund bestå af arbejde, som ellers slet ikke ville være blevet udført. Jesper Lund, der har været aktiveret som en slags erstatning for hjemmehjælp i København, udtaler bl.a. herom:
»Jeg har selv prøvet at blive sendt ud hos folkepensionister, og jeg kan se, at det ikke er overflødigt arbejde. Det var ude hos nogle pensionister, som før havde hjemmehjælp, og som var totalt afhængige af den her hjemmehjælp, men de får nu at vide: Der kommer ikke mere hjemmehjælp; hvis du vil have ryddet op, hvis du vil have mad i køleskabet, hvis du vil overleve, så må du ringe på det her nummer og bestille en bistandsklient …
Kommunen sparer penge; de slipper for at udbetale lønninger til hjemmehjælpere, og det er de meget, meget glade for. At det så går ud over de ældre, som får en meget ringere service, og at det går ud over rettighederne hos de mennesker, der bliver sendt ud, det er de åbenbart ligeglade med.« (TV-Stop, 17.6.97).
Seks uddannelses- og erhvervsvejledere fra SiD i Ribe amt deltog i efteråret i et kursus i vejledning, som mundede ud i en rapport om, hvorvidt det offentligt støttede arbejde havde gavnet de ledige eller ej.
I rapportens konklusion hedder det bl.a.:
»I A-kasserne har vi grundlæggende skullet vejlede folk ud af ledigheden. Uanset hvilke ord man så har pakket det ind i. Parallelt hermed har vi stået i det dilemma, at vi har skullet passe vores rådighedskontrol. Stramningerne i rådighedskontrollen har betydet, at vi i vejledningen skal bruge forholdsmæssigt mange kræfter på at fortælle folk, hvad de skal gøre og ikke må gøre frem for at åbne nye perspektiver og udviklingsmuligheder. Som vejledere oplever vi i dag …, at vi er til grin i forhold til at skulle vejlede 'ud fra den enkelte lediges ønsker og behov'.« (Socialisten Weekend, 19.12.97).
Dansk Magisterforenings fjerde afdelings medlemsblad, Afd4 inForm nr. 4, november 1997, skriver om tvangsaktivering:
»Dansk Magisterforening opfordrede i efteråret, bl.a. her i bladet, folk til at indsende deres personlige erfaringer vedrørende aktivering (jobtræning, puljejob, uddannelsestilbud mm.). Dette er i høj grad blevet efterkommet, således at foreningen efterhånden har oparbejdet et omfattende materiale desangående. Dette materiale dokumenterer, hvad vi længe havde anet: At aktivering for det meste ikke er kvalificerende, men blot tvangsarbejde, der ikke bringer folk videre.«
Hillerød kommune sætter tvangsaktiverede til pakkeopgaver for private firmaer, f.eks. parfume og deodoranter. Lønnen for unge under 25 år er 4.400 kr. om måneden plus et tillæg på 8,19 kr. i timen – ca. 40 kr. under overenskomstens mindsteløn. Ved en særlig indsats bliver de unge til gengæld honoreret med en pizza …
Tue Tortzen, konstitueret formand i den lokale SiD-afdeling, udtaler bl.a.:
»Jeg kalder det slavearbejde, for det er det. (…) Kommunen går med planer om at lade kontanthjælpsmodtagere lave gartnerarbejde – bekæmpe bjørneklo og rense åer op. Samtidig har den skåret kraftigt ned på gartnerafdelingen de sidste ti år – der er 16 mand færre i dag end i 1986, og fem af dem røg ud sidste år. De folk risikerer at blive aktiveret i det job, de blev fyret fra. Det er utrolig groft.« (Information, 17.10.97).
I Greve kommune risikerer arbejdsløse at blive tvangsaktiveret under forhold, man aldrig ville byde almindelige arbejdere:
»På Montagegården i Greve aktiveres bistandsklienter i et kommunalt beskæftigelsesprojekt til at udføre arbejde med to-komponentlime for private virksomheder. Uden beskyttelse, udsugning eller instruktion i øvrigt. Bistandsklienterne er blevet truet med karantæne og fradrag i bistandsydelsen, hvis de brokker sig eller klager til SiD.« (Socialisten Weekend, 10.10.97).
I Farum kommune »ansættes« arbejdsløse bistandsklienter bl.a. til at pakke fuglefrø i kasser for private firmaer, men de får ikke overenskomstmæssig løn. Formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i Farum kommune, Flemming Oppfeldt fra Venstre, svarer her på, hvad der sker med den tvangsaktiveredes generelle rettigheder:
»Dem overtager vi. Og så siger vi så, at vi varetager deres rettigheder.« (TV-Stop, 17. 6.97).
Sydfalster kommune går også langt for at hjælpe arbejdsløse i gang – en bistandsklient blev således sat til at luge ukrudt i 8 graders frost. Vejformand Jørgen Rasmussen, der ledte »projektet«, udtaler:
»Bistandsklienten var ikke nogen særlig stabil arbejdskraft og opfyldte ikke helt betingelserne for at få sin løn. Så lovede jeg at tage mig af ham …« (Ekstra Bladet, 8.1.97).
Socialminister Karen Jespersen formulerede i november 1996 et vigtigt krav til tvangsaktiveringen:
»Kunsten er selvfølgelig at formulere kravet om aktivering, så det ikke kommer til at fremstå som en straffeekspedition.« (Politiken, 11.11.96).
Morten Halskov Jensen
tilføjet af decky
EN MILLIARD.......;-=
det kan jeg heller ikke forstå !
tilføjet af Jens K
Ja!
Det har jeg oplevet og gu vil jeg ej holde op!
Jeg har præcis lige så meget ret til min overbevisning som du har!
Jeg tror ikke på borgerlønnen - sådan er det bare!
tilføjet af Anonym29
I stedet for
at gå og vente på at "få" et job kan du jo selv TAGE et!!!
Hvor kritisk er du?
tilføjet af decky
det er også i orden....
men noget skal sgu laves om !!!
tilføjet af krampen
Holdningsskift
Citat:Det kan jo faktisk for nogen vare et helt liv, før de får realiseret sig selv!
Ja....nemlig! det drejer sig om, at udvikle og et holdningsskift fra lønslave til meningsfyldt arbejde.
Citat:”du arbejder næsten, trods alt 1/3 af dit liv” Ja, og de andre 16 timer i døgnet kan du så frit fylde ud med tilfredsstillende indhold – det der interesserer dig og som du har lyst til.
Hov hov...siger jeg nu...husk nu, at du skal sove også....men ville det ikke være rart, hvis at ens arbejdet, var et tilfredstillende indhold? - og den sidste 1/3 del kunne man bruge på børn/vækst, familie, fællesskab o.lign?
tilføjet af Enlig mor
Jeg syntes det er underligt
Kære Anonym29
Jeg har nok snart søgt på samtlige job de har på Arbejdsformidlingen så det er surt. Jeg har lige skrevet fire ansøgninger mere og dem går jeg ned i postkassen med om lidt.
Jeg syntes det er underligt at man i EU vil sætte arbejdstiden op når der i forvejen er så stor arbejdsløshed.
Det siger ham fyren også, men det er kun et job siger han, så han gør bare hvad han får besked på.
tilføjet af tomas_o
BNorgerløn elelr K-hjælp
Borgerløæn koster ikke en disse mere hvis vi fjerne al administration og tvangsaktivering af k-hjælpsmodtagere og førtidspensionsansøgere og automatisk bare sender dem en borgerløn.
Tro mig der bliver sandsynligvis overskud i kassen.
lad de ledige og de syge være i fred.
tilføjet af Anonym29
De ledige og de syge?
De ledige og de syge kan da ikke sammenlignes, det er da 2 helt forskellige samfundsgrupper!
Hvis du er syg, så er du ikke i stand til at arbejde og så har du selvfølgelig brug for hjælp - ingen tvivl om det.
Men mener du at de arbejdsløse skal "lades i fred" på den måde, at de bare skal have love at dangere den + modtage løn fra dem der arbejder?
...Det virker ikke helt retfærdigt i mine øjne.
I vil ha og ha og ha, men helst uden selv at yde noget - er det sådan det skal forstås?
tilføjet af tomas_o
20 miliarder danske kroner
er hvad jeg snakker om. Det koster tvangskativering og administration af samme.
Desuden går du ud fra den præmisse at ledige er ledige fordi de ikke gider arbejde?
Faktum:Ledige er ledige forid er ikke er arbejde nok til alle.
Hvad i alverden skal alle de der såkaldte beskæftigelsesfremmende foranstaltninger til for?
Samfundet bruger 20 milliarder på at drive tørstige heste til et udtørret vandhul.
20 milliarder der kunne bruges meget bedre.
og det sjove er at mange ofte nægter det psykolgiske faktum at langt de fleste allerhelst vil arbejde, om det så er til minimumsløn.
I tror at alle mennesker er djævlens yngel til det modsatte er bevist og har ikke fatte en hujende bønne af homo sapiens mentale sammensætning.
jeg har medlidenhed med menesker der lever i en verden tror er besat af onde dovne ugidelige mennesker uden tiltro til andet, men men tyv tror hver mand stjæler.