men at spise ;-)
I hvilke kød findes der mest jern? Ko? Gris? Kalkun? Kylling? Eller?
I hvilke andre madvarer findes der mest jern? Salat? Tomat? Eller?
:-) Med venlig hilsen
tilføjet af No name Man
Jernhesten
En klar vinder.
tilføjet af google
søg selv og bliv klog :o)
...
tilføjet af Brian igen , igen
OK...
Vil du vitterlig gerne vide det? I så fald, vil jeg finde mine tabeller!
tilføjet af BodyGuf
Vitterligt meget gerne...
tak :-)
tilføjet af sbrander
Jern i blod
Jern i fra dyrs blod er den vigtigste kilde til dit jern optag (som så bruges til jern i dit blod)
Så, hvis du gerne vil have jern, så spis noget saftigt og rødt kød. . eller endnu bedre, spis indmad; lever, nyrer, etc?.
Ellers indeholder bælg produkter jern ( jeg tænker bønner )
Det er vigtigt at spise jern fra biologiske organismer. Ikke al jern kan optages, så ofte er kosttilskuds jern-angivelserne misvisende. Du får ikke noget brugbart ud af at slikke på et søm, selvom du derved indtager en masse jern ;-P
tilføjet af zenta4
Rødvin
:-)
tilføjet af Brian igen , igen
Et øjeblik
...
tilføjet af klarsyns-klumpen
Er der derfor masaifolket er så sunde..?
De drikker jo blod fra direkte fra dyrene...
gjorde Grøndlændere ikke også det engang ?
Nyskærrig Klaus
tilføjet af Ret &vrang
Salat og tomat er der ikke noget væsentligt ud over vand i
Stegt lever (okse eller kalve) en rød bøf. De grønne grønsager som grønkål, spinat, persille,karse, bønner. 1 glas rødvin om dagen og 1 fed hvidløg, samt et stort glas C-vitaminholdigt juice, så er du sikker på også at kunne optage de andre vitaminer og mineraler.
tilføjet af Brian igen , igen
Jern Top 10
I milligram pr.100 g levnedsmiddel
Hjertemuslinger 28,0
Branflakes 24,3
hvedeklid 12,9
lever 11,3
sesamfrø, græskarkerner 10,4
frisk mynte 9,5
nyrer 9,0
tørrede bønner,kikærter,linser hvedeklid 8,3
frisk persille 7,7
tørrede ferskner 6,8
Jeg kan ikke finde min den anden liste
Risiko for forgiftning: 20 mg pr. kilo kropsvægt i e`n dosis.
Det er meget fint med alle listerne over hvad som indeholder jern i kosten, men husk lige på også at indtage c-vitamin, hvis du vil optage jernet i kroppen!
Indtagelsen af C-vitamin gør nemlig jernoptagelsen op til 4 gange bedre!!
Du skal derfor huske at drikke et glas juice efter maden (eller spise rigeligt med frugt).
tilføjet af BodyGuf
Du bliver ved ;-))
Men jeg er meget taknemlig, tak...
tilføjet af BodyGuf
Det er
en god og væsentlig pointe - tak for denne :-)
tilføjet af Brian igen , igen
Ja, men husk lige!!!
ikke at få for meget jern.....så kig lige lidt på vitaminpillen, inden du sluger den. ....grimme forgiftninger - nedsat hjertefunktion og leverskader.
Spis fornuftigt! og kom ikke over WHO anbefaling på 9 mg. pr dag for mænd og 12,5 mg pr.dag for kvinder.
tilføjet af Fluddi82
jern holdig mad
hej.
Jo rødere dit kød er, jo mere jern er der i. Kød er muskler, dvs proteiner. fisk gælder også.
Der findes generelt jern i alle grønsager der er grønne, fx spinat og bønner. Nødder, tofu og linser indeholder også proteiner, men de har ikke et overdrevet højt jern indhold. Det samme med mælk, ost og andre mælkeprodukter. se evt på donor.dk og læs under bloddonor, her skal man nemlig have et vis jern indhold i blodet før man bliver tappet, og der er derfor opstillet en liste. Eller du kan spørge ved at ringe til den lokale blodbank. Desuden kan jern fåes i håndkøb. En regel er at hvis din afførring er lys, har du jernmangel, er den mørk er den ok, men tager du fx i kost tilskud og får sort afførring, så tager du for meget. Jern nedbrydes nemlig til bilirubin, som giver afførring farve. hilsen en sygepleje studerende der er blod donor.
tilføjet af Jack the bean
Bælg produkter
Ærter og bønner ja eks.
tilføjet af BodyGuf
Ok...
Men spiser nu ingen vitaminpille....så chansen for, at få for meget er der ikke ;-) og mangemange gange tak
tilføjet af BodyGuf
Tak :-) for svaret
...........det var værd at tage med, vil tjekke den næste gang det ....sker ;-))
tilføjet af Anajanraq
Vi spiser sælleveren rå
når den lige er fanget, og det har vi altid gjort.
tilføjet af kogemand
Hvís du ikke kan lide lever
er det fordi du aldrig har fået til veltillavet. Det kan være den mest delikate ret og det kan være en ren rædsel.
Men prøv at gå til din slagter og køb kalvelever i skiver.
lav en pande bløde løg. Tag løgene af, men lad fedstoffet blive på panden
Steg leverskiverne (alt efter tykkelse) ved ikke for hård varme i ligeligt fedtstof (margarine) Tag leveren af, når den ikke "bløder" på nogen af siderne.
Lav en pandesovs. Smag til med salt og peber og giv den lidt kulør. Læg leverskiverne tilbage på panden i sovsen, skru ned, så retten kun småsimre.
Lav din yndlingssalat og rør en Thousind Island dertil.
Hæld 1 ds. cocktailpølsr i panden og lad dem gennemvarme.
Læg leverskiverne i et forvarmet fad med kant. Hæld sovsen over. Læg de bløde løg på toppen. Spis nye pillekartofler til (gerne med skræl) og salat - og et godt glas rødvin.
Lad os så tale om, hvorvidt du kan lide lever, når det er spist.
tilføjet af BodyGuf
hehe
Kan nu godt lide det og husker det også fra barn, hvor leveren blev serveret med dejlig brun sovs ;-)
Men tanken i dag er lidt....uf
Tak for dit svar :-) og opskriften, vil ikke afvise den, hvis jeg kan få øko/frilands lever.
tilføjet af Blod donor
Letoptageligt jerntilskud
Hej
Du kan også tage et kosttilskud. Jeg bliver tappet på gentofte sygehus og sygeplejersken uddeler et produkt der hedder aminojern som jeg skal tage efter tapning. Det er vegetabilsk og virker meget bedre end andre produkter. Ved ikke lige hvorfor men jeg skal tage en mindre dosis aminojern end af den "gamle" jern. Jeg har ikke længere forstoppelse når jeg tager aminojern.
knuz\ Gitte