Hey jer derude...
Hvis man køber f.eks. ananas på dåse eller grøntsager i frost, er de så ligeså sunde, som hvis man købte dem som råvarer?
tilføjet af shaman
Sundt
Dåsemad er kogt, og derfor ikke så friske og vitaminholdige som rå frugt og grønt. De fleste grøntsager og bær bliver frosset hurtigt ned, så de har næsten alle vitaminer og mineraler i behold. De er derfor sundere end "friske" grøntsager og frugter, der har ligget i butikken i en uge eller mere (nogle bliver endda mugne, hvilket kan være meget farligt)Men det ALLERBEDSTE er nyplukkede/høstede/opgravede grøntsager.....direkte fra haven og ind i køkkenet....de har det allerhøjeste næringsindhold, og de smager også bedst!
Nogle af vitaminerne i frugt og grønt nedbrydes af kogning, skylning, iltning, opbevaring ved forkert temperatur osv osv. Derfor er det vigtigt, at de bruges så hurtigt som muligt. Og derfor KAN de frosne sommetider være det bedste valg......
tilføjet af kuri3
Kulhydratindhold
Hvis frosne varer f.eks. er så sunde, hvorfor indeholder de så - ifølge varedeklarationen - ingen proteiner, men kun kylhydrater..
Jeg er en af dem, der mener, at det ikke er fedtet men kylhydrater, der skal spares på.. og jeg ønsker derfor at indtage så få af dem som muligt..
tilføjet af dulkis
Nu ved jeg ikke hvilke varer du læser deklarationer på
- men der fremkommer jo ikke flere proteiner ved at fryse en vare. Til gengæld skulle de nye teknikker (modsat tidligere) være befordrende for at bevare så meget af det oprindelige indhold som muligt.
- Vil du have proteiner, så spis kød, fisk og bønner.
tilføjet af kuri3
Proteiner..
Nu tror jeg jo heller ikke, at der fremstår proteiner ved frysning, men ved da, at friske grøntsager ikke kun består af kulhydrater..
Hvis man skal holde sig fra kulhydrater, skal man holde sig fra de hvide ting.. brød, slik, kager, ris.. ikke grøntsager og frugt..
Og varedeklarationer er dem bag på pakkerne (eller fryseposerne) hvor man kan se fordelingen af kulhydrater, fedt og protein i varen..
tilføjet af dulkis
Der er masser af frugt og grønt
- du skal nøjes med i afmålte mængder, hvis du vil tælle kylhydrat.
- Prøv at kigge på nettet efter southbeach-kuren, der kan du læse hvilke grønsager og frugter der er de "farlige" og hvilke du kan tillade dig at spise lidt mere af. De skal ligge under 11% for at være "tilladte" i almindelighed under 6 på kur - og det kan du også finde i de nye udvidede "kalorietabeller".
tilføjet af Zoat
Tjek kost-plan.com
Tjek kost-plan.com der kan du sammenligne indholdet mellem f.eks. rå og konserves ananas.
Der kan du finde info om vitamin indhold osv. www.kost-plan.com