Er der nogen der ved hvor man kan købe en god kalveost???.
tilføjet af JensenDK
Øøhhh, mener du...
...ost fra kalvemælk, nej vel. Så må det være kødretten Kalveost, som vist er en norsk tradition, du mener. Den kan du lave selv.
Du skal bruge følgende til opskrift på Kalveost:
Kalvekød
Salt
Peber
Løg
Fersk fedt flæsk
Fremgangsmåde for Kalveost:
Det simpleste kalvekød pilles fra benene, når det er kogt, og skæres i stykker — den bløde brusk kan også godt bruges. Det lægges lagvis i en skål med salt, peber og finthakket løg, fersk, fedt flæsk lægges som tynde skiver imellem. Der lægges nu pres på, og når den er kold, vendes den ud af skålen, og kan skæres i tynde skiver til pålæg.
------
Men skulle du mene ost fra kalvemælk, så lad mig lige minde om, at kalve gerne drikker mælk, men vist ikke selv producerer mælk. Det kommer først senere, når kalven skifter navn til ko. Har du andre informationer, så belær mig endelig.
tilføjet af JensenDK
Glemte lige...
...at når kalven skifter navn og status til ko, får den fire taphaner under maven - en til fløde, en til kærnemælk, en til sødmælk og en til skummetmælk...eller var den sidste softice. Det husker jeg desværre ikke helt...;o)
tilføjet af nfha
Tyren!!!
Jeg troede da, at det var den der lavede kærnemælk, og køerne lavede skummetmælk i tordenvejr.
tilføjet af symbiosen
Kalveost!
Hi Hi
Hvad med en orneost, det skal bare skrabes!
velbekommen!
tilføjet af Profeten, unplugget
Kalv med skrumpelever
Hej JensenDK. Mener faktisk at have hørt, at man piner kalve til smertegrænsen, ved at dehydrere dem til kun at drikke mælk?
Det skulle efter sigende give lysere kød.
Lad mig understrege, at jeg løber med rygter, og faktisk ikke på området er helt skudsikker.
Men tanken tiltaler mig absolut ikke.!
Kalves lever er - som med katte - ikke designet til mælk!
vh/Profeten
tilføjet af JensenDK
Tak Profeten
Der reddede du mig fra en af livets svære dilemmaer. Jeg holder faktisk af lever, og er altid i tvivl om jeg skal vælge svine- eller kalvelever, men ender som regel med at købe det billigste.
Det har jeg gjort klogt i, forstår jeg. Aldrig mere kalvelever hos mig. Jeg vil sgu ikke også spise skrumpelever...;o)
Men tilbage til kalveosten. Tror du kokkefar afslører hvad hans interesse i det er, og hvad det er?
tilføjet af nfha
JensenDK
Det var bare en joke.
Men jeg anede faktisk ikke, at der var en ret der hed kalveost. (røde ører).
Men tak for oplysningen/opskriften.