Kan jeg tåle gluten eller ej?
Jeg har i meget lang tid haft en meget høj grad af ængstelse og har følt mig meget deprimeret over dette, da det ødelægger mit liv fuldstændigt. Jeg fandt ud af, at hvis man havde cøliaki (glutenintollerance), så kunne symptomerne alene være psykiske problemer, som fx ængstelighed og depression. Jeg stoppede med at spise gluten i 2 uger og fik det bedre på nogle områder. Var utrolig frisk når jeg vågnede, og friskheden varede faktisk ved hele dagen. i modsætning til de andre dage, hvor jeg har følt mig virkelig træt og smadret om morgenen og resten af dagen ud. Et andet symptom på at jeg kunne have cøliaki er, at der altid er rigtig mange ufordøjede emner i min afføring, bl.a. korn, kerner, skræller fra frugter, gulerodsstykker mm. Det må da være tegn på problemer med min fordøjelse.
Har fået taget en blodprøve i går for alle former for fødevareallergi og -intollerance. Spiste en halv time før blodprøvetagningen fire skiver franskbrød (med hvede) - det var første gang i 2 uger jeg spiste gluten. Gjorde fordi at jeg har hørt, at det er nemmere at fastslå glutenintollerance, hvis man spiser gluten før blodprøven, men jeg er lidt i tvivl om, om det kan nå ud i blodet på kun en halv time?
Blodprøven viste ingen tegn på cøliaki eller anden fødevareallergi, men kan man stole på det, nu når at jeg ikke havde spist gluten i to uger, udover det brød jeg spiste en halv time før?
Fik det i øvrigt rigtig skidt efter jeg spiste brødet. Blev ramt af hovedpine og pludselig træthed, og så havde jeg lidt ondt i maven nogle timer senere, pga. rigtig meget luft i maven.
Dagen efter glutenindtaget er jeg igen tilbage på normalen. Rigtig rigtig træt og smadret lige fra morgenen af.
Hvis jeg virkelig ikke har cøliaki, hvorfor får jeg det så så dårligt af at spise gluten, både lige efter indtagelsen men også dagene efter? Og er det normalt ikke at kunne fordøje de overnævnte ting?
Har fået taget en blodprøve i går for alle former for fødevareallergi og -intollerance. Spiste en halv time før blodprøvetagningen fire skiver franskbrød (med hvede) - det var første gang i 2 uger jeg spiste gluten. Gjorde fordi at jeg har hørt, at det er nemmere at fastslå glutenintollerance, hvis man spiser gluten før blodprøven, men jeg er lidt i tvivl om, om det kan nå ud i blodet på kun en halv time?
Blodprøven viste ingen tegn på cøliaki eller anden fødevareallergi, men kan man stole på det, nu når at jeg ikke havde spist gluten i to uger, udover det brød jeg spiste en halv time før?
Fik det i øvrigt rigtig skidt efter jeg spiste brødet. Blev ramt af hovedpine og pludselig træthed, og så havde jeg lidt ondt i maven nogle timer senere, pga. rigtig meget luft i maven.
Dagen efter glutenindtaget er jeg igen tilbage på normalen. Rigtig rigtig træt og smadret lige fra morgenen af.
Hvis jeg virkelig ikke har cøliaki, hvorfor får jeg det så så dårligt af at spise gluten, både lige efter indtagelsen men også dagene efter? Og er det normalt ikke at kunne fordøje de overnævnte ting?