Glad for mad?
Jeg kan lige diske op med nogel opskrifter jeg personligt synes er meget lækre og ret gode til denne stadig kolde tid hvor vi mangler næring - eller hvad man nu skal kalde det.
Den første er en pastasalat som én af mine geniale veninder lige bryggede sammen på 10 min. (hvem der dog rummede de evner)
Nå, men salaten består udvover pasta, af;
soltørrede tomater (efter behov)
avocado (efter behov)
pinjekerner
små æblestykker
lidt bacon
grøn pesto.
Det er en ikke helt billig og fedtfattig salat, men den er især god om vinteren synes jeg.
Det hele skal væltes sammen i en skål og det er jo pærelet, så det tager ikk ret lang tid at blande det sammen. Den smager himmelsk. Noget af det bedste jeg har smagt.
Næste anbefaling (jeg er gået i kokkemode): Tyrkisk linsesuppe (til 4 personer)
Den består af;
100 g grønne linser
1 hakket løg
2 groftrevne gulerødder
2 fintsnittede bladselleri
3 spkfulde olie
1,4 dcl grøntsagsbuillon
citronsaft (efter behov)
salt og pebber ( er det egentlig med et eller to b´er? Blev lige i tvivl)
1 tsk stødt koriander (jeg river bare nogle blade lidt over på midten og hælder dem i)
2 dcl creme fraiche (jeg sparer dog på creme fraichen her - det kan også blive for gnasket)
Fremgangsmåden:
.svits grøntsager i olie
.tilsæt linser
.lad koge i 30 min
.purer i blender (det gør jeg aldrig - kan godt lide der er lidt konsistens - noget at tygge i)
hæld suppe tilbage i gryde og kom creme fraiche i
sæt i kog igen og smag til med salt, pebber, koriander og citronsaft.
Velbekomme.
De er virkelig meget lækre de retter.
Jeg plejer at servere den med lidt creme fraiche på toppen og så har jeg koriander liggende i en skål som man kan drysse på.
Buen provecho !
Den første er en pastasalat som én af mine geniale veninder lige bryggede sammen på 10 min. (hvem der dog rummede de evner)
Nå, men salaten består udvover pasta, af;
soltørrede tomater (efter behov)
avocado (efter behov)
pinjekerner
små æblestykker
lidt bacon
grøn pesto.
Det er en ikke helt billig og fedtfattig salat, men den er især god om vinteren synes jeg.
Det hele skal væltes sammen i en skål og det er jo pærelet, så det tager ikk ret lang tid at blande det sammen. Den smager himmelsk. Noget af det bedste jeg har smagt.
Næste anbefaling (jeg er gået i kokkemode): Tyrkisk linsesuppe (til 4 personer)
Den består af;
100 g grønne linser
1 hakket løg
2 groftrevne gulerødder
2 fintsnittede bladselleri
3 spkfulde olie
1,4 dcl grøntsagsbuillon
citronsaft (efter behov)
salt og pebber ( er det egentlig med et eller to b´er? Blev lige i tvivl)
1 tsk stødt koriander (jeg river bare nogle blade lidt over på midten og hælder dem i)
2 dcl creme fraiche (jeg sparer dog på creme fraichen her - det kan også blive for gnasket)
Fremgangsmåden:
.svits grøntsager i olie
.tilsæt linser
.lad koge i 30 min
.purer i blender (det gør jeg aldrig - kan godt lide der er lidt konsistens - noget at tygge i)
hæld suppe tilbage i gryde og kom creme fraiche i
sæt i kog igen og smag til med salt, pebber, koriander og citronsaft.
Velbekomme.
De er virkelig meget lækre de retter.
Jeg plejer at servere den med lidt creme fraiche på toppen og så har jeg koriander liggende i en skål som man kan drysse på.
Buen provecho !