Mit brød slår revner. Det er ikke kun et kosmetisk problem, for revnen er både dyb og bred og der er derfor ingen skorpe på den del del der revner som typisk er midt i brødet. Jeg ridser altid brødet flere gange. Har prøvet at bage både ved høje og lave temperaturer - det revner stadig! Det skal siges at brødet langtidshæver og at jeg kun bager med øko mel, ved ikke om det har noget at sige. Nogle gode råd?
tilføjet af carmenfreya
Pensler du det ?
enten med vand, olie, æg etc ?
Jeg ved ikke om det har nogen betydning, for jeg pensler heller ikke altid, og mit brød revner ikke.
Måske du ikke får det æltet eller slået tilstrækkeligt sammen ?
Jeg har ikke erfaring med øko mel, så jeg skal ikke kunne sige om det netop er det.
Prøv evt at sætte en skål eller bakke med vand i bunden af ovnen når du bager, så du også får lidt damp effekt
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af Bimmer ILP
Det gør mit brød også
Bagerens brød bliver udsat for damp
inden det sættes i ovnen. Du kan også
købe ovne med interval damp, hvis du vil
undgå revnerne.
tilføjet af Bimmer ILP
Lidt flere oplysninger
Jeg har testet nye opskrifter med
et større vand indhold, og det har
bevirket færre revner. Desuden kan
du efterhæve dejen 15 minutter på
pladen med et fugtigt viskestykke.
Og komme en skål med vand ind i
ovnen, når du tænder for den.
tilføjet af Nabokonen
Gør du?
Husk at æg,gær skal have stuetempertur inden du går igang hvis du har det i dine brød.
Har en god bolle opskrift der aldrig revner hvis du vil prøve den.Så skriv igen
tilføjet af hjemmebageren
damp brødet inden du bager det
Jeg langtidshæver brøddejen natten over. Laver en forholdsvis blød dej. Næste dag tager jeg en fiskegryde og hælder kogende vand i bunden. Former halvdelen af dejen med våde fingre til et brød og lægger på fast bagepapir (genbrugeligt) og lægger det over i bunden af risten på fiskegryden. Låg på og fuldt blus. Når det koger lader jeg det stå i 10 minutter og derefter kommer jeg brødet ind i en 250 grader varm ovn på en stenplade. Efter ca. 10 minuttter kan bagepapiret fjernes. Det giver et godt brød med en fin skorpe og et langtidsholdbart brød som ikke bliver tørt.
tilføjet af janettsinead
Har du prøvet at...
...rille det?? Mine brød slår aldrig revner, men jeg skærer også el rille i det på langs... Og brug så lidt mel som overhovedet muligt, prøv at bruge en håndfuld mindre end du plejer - det kan også hjælpe...
tilføjet af bageren8
grunden til at brødet revner er
at du ikke skære det du kan skære det på mange måder og det er lige meget hvordan du gør det når du skær et brød skal du ikke skære for dybt max 0,5cm grunden til at du skal gøre det er så gærdampe og vand dampe kan komme ud af brødet så ved at skære et brød besstemmer du hvor dampende skal ud henne
tilføjet af køkkenpigen
brød der regner
jeg har selv prøvet at mit brød revner.
det gør det ikke mere. - jeg tror det er fordi der er for meget mel
i dejen, så bliver dejen tør og revner.