vidste I det? Mange af os er vokset op med, at det var vigtigt at drikke mælk hver dag.
Der er mange alternative behandlere, der hævder, at komælk nedbryder kalken i vores knogler - fordi komælk indeholder store mængder af fosfor.
Hvis den teori for alvor blev godtaget af befolkningen, så ville mejerigiganter som Arla etc. få store problemer. Men ligesom med så meget andet "alternativt" er det her noget, der bliver dysset ned.
Jeg tror, de fleste mennesker ville nægte at tro på det, hvis de fik forklaret, at komælk faktisk er direkte sundhedsskadeligt.
Det allerbedste man kan drikke er vand - ellers er sojamælk et godt alternativ - der er kalk både i vores drikkevand og i sojamælk. Desuden kan man jo tage kalktilskud i pilleform.
Er der nogen af jer, der har hørt noget om dette her før?
tilføjet af bodega
Og jeg vinder i lotto på lørdag
Endnu en af de pålidelige undersøgelser som enten hurtigt falder til jorden, eller er blæst op på at overdrivelse fremmer forståelsen.....?
Det er jo sket/hørt før, var det ikke kartofler der nærmest fik prædikatet "dødsens farlige" en overgang?
Næææh, jeg drikker mine 2 liter minimælk under alle omstændigheder, der smager jo herligt.....
tilføjet af lulle.b
jeg tror
mange vil reagere som du. Selv bruger jeg kun komælk i små mængder. Min datter og jeg drikker primært sojamælk og vand....
tilføjet af GUd har ingen religion
Hejsa
Komælk er ikke kun usundt - de er sundt nok - det er det, men hvis man forstår køernes situation om mælkeproducessen vil man nok blive lidt chokeret!!
Jeg er lige blevet vegeater - og drikker sojamælk - har gjort det siden jeg var lille. Det smager skide godt med lidt sukke i. Mmmm!:-)
laver det selv...
tilføjet af Du er dum
Sludder
Mener mange alternative forskere at komælk er åndsvage.
Ja når det er alternative der siger det, så må det jo være rigtigt.
Fat lidt, bare en lille smule.
Tænk dog på din datter, der kommer til at rende rundt med krum ryg som 50-årig fordi hendes mor troede komælk var farligt.
Tror du også at forskellige sten lagt på forskellige steder på kroppen kan kurere kræft?
tilføjet af Bimmer
Ny forskning
Kvinder der drikker to glas mælk om dagen fordobler
chancen for at få kræft i æggestokkene.
Modermælk er sundt, så længe børnene ammer.
Derefter kan du nøjes med postevand og hvidkål.
Andre væsner på jorden drikker hellere ikke komælk, når
de stopper med at dige. ;-)
Vi andre kan jo nøjes med at spise kød fra kvægracerne
Hereford, Limousine og Charollais.
tilføjet af greagr
Voherre bevares!
Jeg har ikke hørt den om fosforen før, men jeg har læst at ny forskning tyder på at det er det animalske protein i komælken der nedbryder kalken i knoglerne og giver knogleskørhed.
"Tænk dog på din datter, der kommer til at rende rundt med krum ryg som 50-årig fordi hendes mor troede komælk var farligt."
Latterligt! Der findes milioner at mennesker på jorden der aldrig drikker mælk. Hver femte menneske tilhørende den ariske race kan ikke optage kalken fra mælken, endnu flere tilhørende den negroide eller den mongolide race kan ikke optage kalken. Sidst men ikke mindst skulle man næsten tro, at det var et vink med en vognstang at danmark, et af de mest mælkedrikkende lande i verden, også er et af delande der er hårdest ramt af knogleskørhed. Men du ser måske ingen sammnehæng?
Eller ser du bare hvad du ønsker at se?
tilføjet af kutdc
Voherre bevares!
Jeg har ikke hørt den om fosforen før, men jeg har læst at ny forskning tyder på at det er det animalske protein i komælken der nedbryder kalken i knoglerne og giver knogleskørhed.
"Tænk dog på din datter, der kommer til at rende rundt med krum ryg som 50-årig fordi hendes mor troede komælk var farligt."
Latterligt! Der findes milioner at mennesker på jorden der aldrig drikker mælk. Hver femte menneske tilhørende den ariske race kan ikke optage kalken fra mælken, endnu flere tilhørende den negroide eller den mongolide race kan ikke optage kalken. Sidst men ikke mindst skulle man næsten tro, at det var et vink med en vognstang at danmark, et af de mest mælkedrikkende lande i verden, også er et af delande der er hårdest ramt af knogleskørhed. Men du ser måske ingen sammnehæng?
Eller ser du bare hvad du ønsker at se?
tilføjet af Anker Bagbanker
Det burde være logisk
at det forholder sig som du siger.
Og ja, jeg har læst om forskningsresultaterne der nævnes. Mennesket har ikke godt af at drikke komælk. At det strider mod tidligere tiders prædkener gør ikke disse prædkener mere rigtige.
Komælk øger således også risikoen for type-2 diabetes da det indeholder Lactose, som er et kulhydrat (disaccharid) der naturligt forekommer i mælk, består af de to monosaccharider galactose og glucose.
Som det ganske rigtigt anføres er det da også DYBT ulogisk at netop mennesket sullevære afhængigt af livet igennem at drikke at (andet) dyrs mælk - som den eneste skabning på jorden.... nej det hænger ganske enkelt ikke sammen.
tilføjet af lulle.b
måske skulle du...
prøve at være lidt åben overfor det alternative.
Grunden til at komælk er usundt er, at det indeholder fosfor som nedbryder kalken i knoglerne - altså har komælk den stik modsatte effekt i forhold til den gængse opfattelse - at komælk skulle være godt for knogler og tænder pga. kalkindholdet.
Sojamælk indeholder mere kalk end komælk gør - men ingen fosfor. Derfor er sojamælk et bedre valg.
Desuden kan man få ekstra kalk via kosttilskud, hvis det er nødvendigt.
Så jeg er skam ikke bekymret for min datters helbred - tværtimod.
Jeg tror ikke at alt, hvad der kommer fra den alternative verden er evigt saliggørende - men jeg er overbevist om, at man ville nå meget længere både i forhold til kost og ernæring samt sygdomsbehandling, hvis man forenede de bedste ting fra den alternative verden med de bedste ting fra den "traditionelle lægevidenskab".
tilføjet af lulle.b
rart at se.....
at nogen af jer deler min holdning :-)
tilføjet af Meee
sojamælk
nu har jeg aldrig smagt sojamælk før, men jeg ku forestille mig at det smager af bæ..?
tilføjet af lulle.b
man skal lige....
vænne sig til smagen og konsistensen, for det smager selvfølgelig anderledes end komælk.
Jeg kan anbefale den variant, der hedder sojamælk med vanillie - den er faktisk ganske velsmagende.
Lulle :-)
tilføjet af dentist
Men husk nu kalken!
Hvis man ikke ønsker at drikke komælk, eller ligefrem anklager den for at være skyld i kalkmangel, så bør man dog være omhyggelig med at få dækket sit kalkbehov (og ikke mindst børnenes!) på andre måder.
Det lyder meget godt, at man kan få kalkbehovet dækket på andre måder, men får man det også gjordt?
Og hvad er det så, man drikker i stedet for mælk. Er det virkelig sojamælk eller postevand? Desværre fylder mange veganere sig med diverse slags saft og juice. Derfor lider de ofte (ligesom misbrugere af andre sure læskedrikke) af erosioner på deres tandemalje.
tilføjet af vintergæk
kalve dør af den komælk vi gir vores børn...
I USA har man lavet forsøg, hvor kalve har fået den homogeniserede og pasteuriserede komælk i stedet for mælken direkte fra koen.
Resultat: Kalvene døde.
Dernæst:
Blandt spædbørn med såkaldt kolig (hvis man tror på, at det er en slags diagnose...) - viser det sig ofte, at komælk kan være synderen.
Hvis barnet ikke kan tåle komælk, er det kan det være nok at den mor der ammer, spiser så lidt som en teskefuld komælk, til at fremkalde opkastninger, mavesmerter, enorme skrigeture osv. hos de helt små.
Det vil ofte vare indtil de er ca. 6 mdr, og deres eget mavesystem bedre kan håndtere "giften".
______________________________________-
Hos voksne, er der mange, som ikke er direkte allergikere, men som døjer med f.eks. for "blød" mave og træthed. Nogle kan slippe af med det ved at undlade især komælk, hvedemel og hvidt sukker.
Enkelt ikke? - lige indtil man nærlæser varedeklarationerne på vores fødevarer - der er sgu stoppe alverdens afarter af komælksprodukter i et hav af fødevarer...
så jo, den med komælk er en velkendt synder.
Bare mærkeligt at lægerne ikke sætter forskning i gang, der på vestlig vis skaber acceptable "videnskabelige" dokumentationer herfor.
- men selvfølgelig, så ryger hele industri-mælkedanmark vel nedom og hjem... så hvem af magthaverne tør sætte den beslutning i søen!
tilføjet af vintergæk
WHO anbefaler 2 ÅRS amning
men det danske sundhedsvæsen langt under 1 år...
............ og komælk, den reklameres der for i brochurer som sundhedsplejersken tager med ud til de nybagte mødre.......
jo jo, mælkeindustriens lobby gør sit arbejde godt.
- børnene? - nå ja, de hårdest ramte finder jo selv vej gennem det alternative system indtil de får indkredset at deres problem måske skyldes komælk i industrielt produceret form...
tilføjet af rismælk
rismælk
rismælk smager godt i alle sammenhænge hvor man ellers kan bruge komælk.
Evt. kan man putte op til 1/3 del vand i, hvis man synes smagen er for kraftig.
Mht. kalk, kan den dog ikke bruges. Der må man finde andre produkter, eller kalkpiller med magnesium. (magnesiumen er det stof, der gør cellerne i stand til at optage kalken)
tilføjet af vintergæk
homogeniseringen!!!
homogenisering af komælk, er intet mindre end en katastrofe for folkesundheden.
Ved homogeniseringen nedbrydes komælkens fedtpartikler til så lille en størrelse, at fedtpartiklerne nu kan vandre gennem vores tarmvægge, i stedet for at blive på den normale fordøjelsesrute.
Det giver adgang for allergifremkaldende stoffer til at komme lettere ind i vores system, hvis jeg har forstået det rigtigt. uha...
tilføjet af dentist
Amning efter tandfrembrud
Mælkeindustrien skal nu ikke have hele ansvaret for, at danske børn bliver ammet i kortere tid, end internationale organisationer anbefaler.
Jeg tror nu at der i udviklingslandene findes langt mere tungtvejende grunde til langtidsamning end hos os. Der handler det simpelthen om at få barnets fundamentale kostbehov dækket.
Hos os stopper de fleste nok med amningen på et tidspunkt, hvor barnet har fået sine fortænder. Dels gør det amningen ret ubehagelig for mange mødre, dels er tænderne også udsatte for en større caries-risiko under amningen, fordi de bliver badet i den søde modermælk i længere tid.
Husk derfor at børste barnets første tænder omhyggeligt, især hvis det stadig bliver ammet.
tilføjet af Osten
Hold da op...
...man skulle tro at i var videnskabsmænd alle sammen.
tilføjet af oldpills
Mælk er KUN til koens kalve samt mennesker med blodtype B
Din blodtype er meget vigtigere, end du tror. I lev efter din blodtype viser Peter D´Adamo, hvordan du ved at leve efter din blodtype kan opnå både fysisk og følelsesmæssig sundhed. Hans banebrydende forskning i blodtyper og deres sammenhæng med kost og livsstil har vundet tilhængere verden over. Tusinder af vidneudsagn, videnskabeligt underbygede resultater og den nyeste forskning inden for genestikken understreger, at blodtypen spiller en vigtig rolle for fordøjelsen, for hvordan du reagerer på stress, for din overordnede mentale sundhed og for, hvor effektivt dit immunforsvar fungerer.
Lev efter din blodtype er din personlige vejleder til et godt liv. Bogen giver anbefalinger og råd om:
Hvilken livsstil, der er rigtig for dig
Hvordan du bekæmper stress og holder dig følelsesmæssigt i balance.
Hvordan du styrker dit helbred og bekæmper sygdomme.
Hvordan du bevarer din idealvægt og holder dig ung længere.
p.s. Oldpills er ikke forhandler af bogen
tilføjet af rose de rescht
kalk
Der er kalk i drkkevandet ja.. men ikke i en form som man kan optage gennem tarmen. det rygerdirekte ud i toilettet igen.
Soyamælk indeholder kun kalk hvis det er ekstra tilsat, og der er her ingen undersøgelser der påviser god optagelighed.
Så før man hopper på alternative behandleres historier om hvor sundhedsskadeligt mælk er vil jeg meget gerne se videnskabelige undersøgelser der beviser denne påstand. Og i øvrigt vil jeg gerne have et indblik i deres uddannelse.
Jeg har været i kontakt med flere alternative behandlere, de påstår at kunne kurere kroniske sygdomme, deres bud på langt de fleste sygdomme er at det skyldes allergi eller svamp, og så skal man iøvrigt undgå gluten, mælk og sukker. Mange sætter folk på den såkaldte eliminationsdiæt -med den besked at den skal de holde resten af livet. Den diæt er kun beregnet til at udrede allergier, og kun midlertidigt, da der er stor risiko for vitamin- og mineralmangel.
Hvis man virkelig er panisk bange for mælk, og er hoppet på alternative behandleres ammestuehistorier, så tag et kombineret Kalk- og D-vitamintilskud i form af tabletter, som skal tages sammen med måltiderne. en morgen og en aften.
tilføjet af vintergæk*
ikke nok - også magnesium kræves for at optage kalk
magnesium er det stof der åbner cellerne for at kunne optage kalk sammen med d vitaminet.
mht. undersøgelser, så skulle du rette dit spørgsmål til sundhedsstyrelsen og til mælkeindustrien. De har ingen interesse i at det bliver bevist i hvor høj grad mælk kan være skadeligt (allergi) eller mht. kalken at vi sagtens kan få den dækket via kosten, når bare vi ved hvilke fødevarer der indeholder kalk.
tilføjet af rose de rescht
suk...
....hvis indtagelse af kulhydrater øger risikoen for type 2 diabetes så øger stort set alt hvad du spiser risikoen for type 2 diabetes.
FEt og fedme øger risikoen for type 2 diabetes, og derudover er der et arveligt moment i udviklingen af diabetes.
tilføjet af rose de rescht
amning
sundhedstyrelsen anbefaler FULD amning i et halvt år, og at spædbarnet ikke får komælk det første leveår.
Der bliver intet nævnt om hvor længe eller hvor kort tid du skal amme dit barn udover det halve år. Men hvis du kan mætte dit barn udelukkende med amning i hele to år, så er du godt nok verdens 8. vidunder.
Og baggrunden for WHO anbefaling er at det i for ellers i mange 3. verdens lande ville være svært at dække børnenes næringsstofbehov, da deres kost ofte er ret ensidig
tilføjet af rose de rescht
så...
køb dog økologisk mælk, deter ikke homogeniseret
tilføjet af selvkritisk
Du har beviseligt en meget lav intelligens
Du beviser hvor dum du er, i de lande hvor man overhovedet ikke drikker mælk kender man stort set ikke til knogleskørhed samt de fleste kræftformer.. det er beviseligt at de mennesker der som dig tror de er så kloge de kan undvære hovedet faktisk er dem der klarer sig allerdårligst i intelligens, så jeg vil råde dig til at holde lav profil så du ikke bliver helt til grin og afslører din dumhed for alt for mange. Bliv ved med at drikke mælk og du vil blive endnu sløvere og dummere.
tilføjet af Kanon
Enig, men...
Jeg er enig med dig mht. det såkaldte ”sunde” kalk i vandet og i sojamælk. Og også mht. den alternative verden. Man skal ikke tro på alt hvad man hører, men det gælder også fra den videnskabelige verden. For der er tit mange måder at fortolke de videnskabelige forsøg på. Det er jo umuligt at lave fuldstændigt objektive forsøg, med kun én fortolkning.
Men der er jo en masse spørgsmålstegn mht. mælken. Er der ikke også noget med at kroppen har meget svært ved at udskille laktosen fra mælken, som så ophober sig i kroppen?
(Drikker for resten sojamælk selv. Bruger dog mælkeprodukter, i moderate mængder.)
tilføjet af Fedgrim
STOP
Mejeriprodukter er i årevis blevet forbundet med usundt fedt, overvægt og hjerte-karsygdomme. Men billedet er mere nuanceret. Nye forskningsresultater viser, at fedtfattige mejeriprodukter beskytter mod flere alvorlige sygdomme og måske kan virke slankende.
Ligesom kampagnen “6 om dagen” skal få os til at spise flere grøntsager og frugter, bør vi tænke på “3 om dagen”, når det gælder mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt. Altså tre portioner dagligt.
1 portion = 0,2 liter mælk eller 0,2 liter hytteost eller 2 skiver ost eller 0,1 liter vanilleis.
Obs! Disse forskningsresultater gælder almindeligvis kun for de fedtfattige varianter af mælk og andre mejeriprodukter. Fede mejeriprodukter (sødmælk, fløde, creme fraiche, mange oste) indeholder for meget mættet fedt, der dels feder, dels forårsager åreforkalkning og blodpropper.
Her er et overblik over de seneste forskningsresultater.
Osteoporose
Mejeriprodukter er en af de væsentligste kilder til calcium (kalk) og vitamin D, der styrker knoglerne og modvirker osteoporose, dvs. knogleskørhed. Mejeriprodukter øger knogleopbygningen i ungdommen, forsinker knogleafkalkningen senere i livet, og er med til at forebygge knoglebrud hos ældre.
Blodtryk
En kostplan med mange grøntsager og frugter, fedtfattige mejeriprodukter og mindre salt sænker markant blodtrykket, viser den berømte DASH-undersøgelse. Virkningen skyldes bl.a. mælkens indhold af mineralerne kalium og calcium.
Overvægt
Fedtfattige mejeriprodukter har en gunstig indvirken på kropsvægten og kan indgå i en slankekost. Bl.a. synes mælkens calcium at øge fedtforbrændingen, mens det høje proteinindhold virker mættende.
Sukkersyge
Overvægtige, ikke-motionerende mennesker løber høj risiko for at få type-2 sukkersyge. Ifølge en afprøvning faldt risikoen for sukkersyge hos dem, der indtog mejeriprodukter. Det gælder også for den farlige tilstand syndrom X, der kendetegnes af forhøjet blodtryk, dårlig kolesterolbalance, overvægt med fedt på maven forhøjet blodsukker samt fedt i blodet.
Blodpropper
Ved at sænke blodtrykket, modvirke sukkersyge og bidrage til en fornuftig vægt kan fedtfattige mejeriprodukter sænke faren for åreforkalkning og hermed for blodpropper i hjerte og hjerne. I en opgørelse havde mænd, der drak mindst 2 glas mælk om dagen, klart lavere risiko for blodprop i hjertet og slagtilfælde.
Kræft
Risikoen for kræft i bl.a. tyktarm og bryst synes at falde ved et moderat indtag af fedtfattige mejeriprodukter. Det skyldes bl.a. indholdet af calcium og vitamin D. Derimod synes risikoen for kræft i prostata og æggestok at stige.
Tænder
Især ost synes at have en vis beskyttende virkning mod huller i tænderne, viser indledende studier.
Nyresten
Kostens calcium nedsætter risikoen for nyresten. Mejeriprodukter er den vigtigste kilde til calcium.
Mange næringsstoffer
Mælk og andre mejeriprodukter indeholder en meget kompliceret blanding af næringsstoffer. Derfor er det svært at trække enkelte indholdsstoffer frem som “det sunde”. Men der er næppe tvivl om, at calcium og vitamin D er blandt de vigtigste. Mælkefedtet er ikke ønskværdigt, hvorfor du altid bør vælge de fedtfattige produkter.
Mælk er en god kilde til aminosyrer (protein), vitaminer (A, B1, B6, B12, riboflavin, thiamin, D), mineraler (calcium, kalium, magnesium, zink, fosfor) og andre stoffer.
Ifølge Forskningscenter for Økologisk Jordbrug indeholder økologiske mælk op til 5 gange mere af plantestoffet fytoøstrogen end konventionel mælk. Stoffet kan være kræftforebyggende.
En del tyder på, at børn bliver højere af at drikke meget mælk. Forsøg viser, at mælken påvirker vækstfaktoren IGF-I, som fremmer væksten.
Skadevirkninger
Især blandt alternative behandlere er der modvilje overfor mejeriprodukter, som anses at medvirke til mange sygdomme. Denne frygt er sjældent videnskabeligt dokumenteret.
Det skal slås fast, at vi ikke bør indtage for mange fede mejeriprodukter, herunder sødmælk, efter 4-årsalderen. De mættede fedtsyrer øger kolesteroltallet, forårsager åreforkalkning og blodpropper, øger vægten og kan måske føre til sukkersyge. Der er derimod ikke tegn på, at mælk giver knogleafkalkning.
Fedtet i mejeriprodukter kan bære hormoner, lægemidler, miljøgifte og østrogener. Det er især et problem i USA, fordi produktionen i mejeribrug i EU er skrappere kontrolleret. Det er en god grund til at vælge økologiske produkter.
Det er rimeligt dokumenteret, at mælk øger risikoen for prostatakræft og æggestokkræft.
Tåler ikke mælk
En del danskere tåler efter 4-årsalderen ikke mere mælk, fordi de mangler det nødvendige enzym til at nedbryde mælkesukker (laktose). Tilstanden hedder laktose-intolerans (= tåler ikke mælkesukker) og findes hos én ud af 50 voksne danskere og andre nordeuropæere.
Mange steder i verden tåler næsten ingen større børn og voksne derimod mælk. 70% af afrikanere, 80% af grønlændere og op mod 100% i Sydøstasien tåler således ikke mælk. Så når de fleste voksne danskere kan drikke mælk, er det reelt set os, der er de ”unormale”.
Forklaringen på fænomenet er, at det gennem udviklingshistorien har været en overlevelsesmæssig fordel at forhindre barnet i at amme for længe hos sin mor. Derfor forsvinder evnen til at tåle mælk omkring 4-årsalderen, så barnet derefter må spise noget andet end modermælk. At de fleste voksne nordeuropæere alligevel tåler mælk, skyldes en genetisk mutation, der indtraf for ca. 10.000 år siden.
tilføjet af Verena
Mælk er usundt
Jeg har ikke bare hørt om det, men jeg er blevet belært om at komælk er usundt. Jeg har læst om en læge, der har undersøgt dette nærmere i flere år. Han kunne så fortælle, at folk der drak meget mælk var mere tilbøjelige til knogleskørhed og han hævdede også, at kvinder kan risikere farlige sygdomme som f.eks. æggestokkræft.
Er det ikke utroligt hvormeget store firmaer som Arla snyder os for vores liv?? Jeg har tænkt meget over det og jeg synes at der skal ske noget. Det er bare lidt svært, når flertallet af befolkningen benægter at mælk er usundt, fordi de er vokset op med det. Plus, at stor firmaer som Arla står i vejen. De ville aldrig tillade at det kom ud. De er bedøvende ligeglade med os, bare de kan tjene nogen penge...!!!
tilføjet af Verena
hvor dejligt.....
hvor er det dejligt, at jeg ikke er den eneste, der ved det.......!!!
tilføjet af Skeptiker
undersøg det
Jer som tvivler på om hvorvidt mælk er usundt for menneskets organisme, tjek www.notmilk.com fx under punktet osteoporosis. Denne side har adskillelige valide undersøgelser, blandt andet udført på Harvard universitet. Ellers tjek www.pubmed.com og søg på dairy og osteoporosis. Denne side anses for at være valid af det etablerede sundhedssystem. Tag ikke påstande for gode vare!! Følg op på dem i de etablerede undersøgelser!!
tilføjet af død over mælk
mælk ødelægger vores sundhed
Her er hvad mælk gør:
Giver: Kræft, hjertesygdomme, knogleskørhed - vi har ca 5 gange så meget knogleskørhed som mange asiatiske lande, blindhed, hukommelsesbesvær, sclerose, diabetes og ca 10 andre sygdomme for præcise oplysninger og dokumentation skriv til emilbier@gmail.com
tilføjet af død over mælk
død og mælk
du kan emaile til emilbier@gmail og få dokumentation for hvor usund mælk er - det er flydende død
tilføjet af død over mælk
mælk er flydende død
du kan skrive din email til mig og få dokumentation på hvor usund mælk er emilbier@gmail.com
tilføjet af Lasse Møss Nielsen
Korrekt
Hey lulle.b
Har selv haft diskussioner med mange folk om hvorvidt mælk er usundt eller ej. Som du selv siger har vi lært fra spæd at det var vigtigt at drikke mælk hver dag, og derfor er det svært bare lige at fortælle folk at det er usundt.
Jeg fandt denne side på nettet for lige at dokumentere det lidt: http://www.mayday-info.dk/144.0.html
MVH
tilføjet af Lasse Møss Nielsen
Det er nu pålideligt nok
Hej BoDeGA
Vi snakker ikke kun om en undersøgelse her, mange specialister har undersøgt om mælk er sundt.!
Hvis du vil læse mere om det, så er der en go artikel her: http://www.mayday-info.dk/144.0.html
Og så lige en kommentar, 2 liter mælk om dagen er alt for meget. Selv Arla anbefaler at man kun drikker ½ liter om dagen... Og ja jeg selv anbefaler 0..
tilføjet af Tarzanist
Usundt med stærke knogler?
Mælk er nice, det skal dog drikkes i begræsede mængder. Men denne debat burde lukkes "ADMIN".. For mælk er nice.
tilføjet af Heyyou15
mælk er skidt?
Hej
Jeg sidder lige og surfer om emnet. Synes det er vildt tankevækkende og jeg er selv holdt op med at drikke mælk. Jeg er meget i tvivl om om min 6 mdr gammel søn skal have mælk. Må have mere viden om enmet :o)
Heidi
tilføjet af Heyyou15
Ja eller grønsager
Der er masser af kalk i grønne grønsager der er bedre optagelige end dem i mælk
www.kernesundfamilie.dk, eller bogen "kernesund familie, sådan" af Ninka-Bernadette Mauritson
tilføjet af mukur
Fejlagtig
Lulle.bulle
du skulle sætte dig lidt mere ind i problematikken för du begynder at udgyde dig. Det er ikke fosfor men sulfur S som er sakdeligt fordi det skaber syr i blodet og det skal der kalk til at få det neutraliseret. Kalken tages fra knoglerne.