Kosttilskud er usundt
RÅT ER GODT -
Så er det endeligt dokumenteret at kosttilskud og kunstige vitaminpiller er skadelige for helbredet.
Gad vide hvad scientology siger til det? 😉
http://www.bt.dk/sundhed/saadan-undgaar-du-blodprop-i-hjernen
- Folk, der spiser disse former for kosttilskud, lever kortere end andre. Det er dokumenteret gennem dansk forskning, siger han.
Hundredtusinder af danskerne tager hver dag bl.a. A-vitamin, E-vitamin og betakaroten i pilleform.
Charlotte Bech, læge og forsker i sund ernæring, er enig:
- Det er stærkt opmuntrende, at et nyt studie så klart viser betydningen af at spise en kost rig på antioxidanter. Men det må ikke føre til, at folk fylder sig med piller for at være på den sikre side. Kroppen kan simpelthen ikke nedbryde de kunstige stoffer, der ophobes i leveren og andre steder i kroppen. Vi skal tilbage til at spise naturlig mad frem for kosttilskud. Og forskning viser i øvrigt, at økologisk mad indeholder særligt mange af de gode antioxidanter.
Råt er godt
Lene Hansson, ernæringsvejleder, er også begejstret for det nye forskningsresultat og betoner vigtigheden af at spise endnu flere uforarbejdede fødevarer:
- Spis masser af rå grøntsager. Jo mindre forarbejdet maden er, jo flere af de hjerne-beskyttende antioxidanter er der i den. Det er jo forlængst dokumenteret, at mange vitaminer forsvinder, når vi koger og steger for meget. Hvad kosttilskuddene angår, er jeg ikke så betænkelig. Men det er vigtigt, at maden fylder mest, siger hun.
Så er det endeligt dokumenteret at kosttilskud og kunstige vitaminpiller er skadelige for helbredet.
Gad vide hvad scientology siger til det? 😉
http://www.bt.dk/sundhed/saadan-undgaar-du-blodprop-i-hjernen
- Folk, der spiser disse former for kosttilskud, lever kortere end andre. Det er dokumenteret gennem dansk forskning, siger han.
Hundredtusinder af danskerne tager hver dag bl.a. A-vitamin, E-vitamin og betakaroten i pilleform.
Charlotte Bech, læge og forsker i sund ernæring, er enig:
- Det er stærkt opmuntrende, at et nyt studie så klart viser betydningen af at spise en kost rig på antioxidanter. Men det må ikke føre til, at folk fylder sig med piller for at være på den sikre side. Kroppen kan simpelthen ikke nedbryde de kunstige stoffer, der ophobes i leveren og andre steder i kroppen. Vi skal tilbage til at spise naturlig mad frem for kosttilskud. Og forskning viser i øvrigt, at økologisk mad indeholder særligt mange af de gode antioxidanter.
Råt er godt
Lene Hansson, ernæringsvejleder, er også begejstret for det nye forskningsresultat og betoner vigtigheden af at spise endnu flere uforarbejdede fødevarer:
- Spis masser af rå grøntsager. Jo mindre forarbejdet maden er, jo flere af de hjerne-beskyttende antioxidanter er der i den. Det er jo forlængst dokumenteret, at mange vitaminer forsvinder, når vi koger og steger for meget. Hvad kosttilskuddene angår, er jeg ikke så betænkelig. Men det er vigtigt, at maden fylder mest, siger hun.