14tilføjet af

Kød og Frost

Jeg er elendig til at få spist det kød jeg får købt. Jeg putter det i fryseren og tænker, at det vil jeg bruge en anden god gang, og så glemmer jeg, at jeg har det.
Hvor længe kan kød egentlig holde sig på frost?
Jeg ved at fjerkræ ikke holder så længe på frost som oksekød, men hvor længe kan oksekød holde sig, ikke hakket men rigtig rigtig oksekød?
Min mor serverede engang noget oksekød, som havde ligget i fryseren i et halv år, og det var ganske uspiseligt. Så snart du havde taget en bid, måtte man spytte det ud igen. Kødet smagte surt og virkelig ækelt, så et halvt år går jeg ud fra er for meget.
Er der nogen der muligvis kan hjælpe?
tilføjet af

Som regel

plejer jeg at sige at svine kød maks må ligge et ½ år, og okse kød max 1 år.
Kan ikke forklare hvad det er der har gjort at det oksekød din mor serverede ikke var godt, men har aldrig selv oplevet det.
tilføjet af

Smagen

Fra kødet bliver foringet jo længere tid det ligger på frost.
tilføjet af

det kan vi sagtens

blive enige om men der burde ikke være noget problem i at have det liggende i den tidsperiode som jeg har skrevet.
tilføjet af

Husk

En fryser skal vaskes af mindst en gang om året, og
udskiftes hvert 10 år pga. et naturligt slid.
Så enten har kødet ikke været frisk fra starten af, eller
også er din mors fryser for gammel.
Der sælges en del dårligt kød i supermarkederne, så
man skal have øjnene med sig hele tiden. Hvis fedtet
ikke er helt hvidt, så skal du holde dig fra det.
Jeg har selv oplevet at fedtet var mug grønt, og kødet
skinnede orange farvet.
tilføjet af

Det står normalt

Også beskrevet på fryseren hvor lang tid at det kan holde sig, men hvis det var mørt oksekød ville jeg nu ikke lade det ligge for længe.
tilføjet af

Altså

Okay - så hvis jeg har fundet en flank steak fra d. 18/2 - 2005, så skulle der ikke være noget problem med at spise den?
tilføjet af

Jeg ville

med velbehag sætte tænderne i den:-)....hvis den ellers er tilberedt rigtigt;-)
tilføjet af

Umuligt spørgsmål

Dit spørgsmål kan ikke besvares præcist. Mange faktorer spiller ind. Hvor frisk var kødet, da det blev indfrosset? Hvordan var emballagen? Er fryserens temperaturer stabile?
Frosset kød er stort set lige så godt som fersk. Derfor, ligger der et supertilbud i frostdisken i dit supermarked, så spring til. Men handler det om daglige indkøb, så tag det ferske istedet. Det er pakket i et bakteroligisk kontrolleret miljø, og er det overn i købet vacuum-pakket, så vil der stort set ikke finde en nedbrydningsproces af kødets kvalitet sted.
Derfor er indpakningen af frosset kød også særdeles vigtig. Det er ilt, som nedbryder kødets holdbarhed, især fedtets holdbarhed. En forsvarligt indpakket klump oksekød har utrolig lang holdbarhed.
Men som nævnt, mange faktorer spiller ind. Og derfor er der ikke enkle og sikre svar.
tilføjet af

Glemte det vigtigste

Der skal altså en god portion sund fornuft hos dig selv til at afgøre hvor længe kød overlever i fryseren.
Handler det om fersk kød, hvor du bruger halvdelen og så smider resten i en plastpose og ind i fryseren, så er holdbarheden stærkt begrænset.
Men handler det om kontrolleret vacuum-pakket kød, så er holdbarheden lang - også længere end et år.
Hvad angår din plankebøf, så smid du roligt den på grillen i aften. Altså hvis alle betingelser kontrolleret af din sunde fornuft og ikke mindst lugtesans er til stede. Optøet kød skal lugte frisk og ikke surt. Er det slimet og lugter fremmed, så smid det væk. Lugter det af kød, så spis det med velbehag. Er resultatet ikke godt nok, så skal du måske kigge på dine køkken-færdigheder istedet.
tilføjet af

-og var...

et frisk stykke kød, du frøs ned den dag i februar!!
møp
tilføjet af

ja klart

ville aldrig fryse kød der ikke var frisk!
tilføjet af

Gult fedt.

Nu findes der jo kreatur racer hvor fedtet er meget gult i det...f.eks limosine....så det med at fedtet skal være helt hvidt holder ikke....
tilføjet af

Kød og Frost

kan frosset oksehøjreb m.fedt kant optøes deles og derefter fryses,uden at det skades ?

mvh. john
tilføjet af

Kød og Frost

kan frosset oksehøjreb m.fedt kant optøes deles og derefter fryses,uden at det skades ?
mvh. john

Det kan ikke anbefales at gøre. Når du optøer kødet dannes der processen igennem bakterier, og ved genfrysning af kødet bliver bakterierne ikke dræbt. Det kan gå ud over bl.a. smagen, mørheden og desuden kan det give madforgiftning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.