33tilføjet af

Man nedgør i virkeligheden den danske vælger.

Vi eksporterer danske arbejdspladser til udlandet i stedet for at eksportere varer, som er produceret i Danmark.
Det er et problem som man burde forholde sig til, for det skaber arbejdsløshed og fattigdom
Hvad gør regeringen, ja, de lukker øjnene.
tilføjet af

Kom med dine idéer!

Kære enlige mor.
Din klagesang er patetisk. Specielt fordi du ikke selv kommer med et bud på, hvad der kan gøres ved situationen.
Danske arbejdspladser forsvinder til udlandet af primært 2 grunde:
1) Lønsomheden i DK er ikke konkurrencedygtig med lavtlønslande, hvor produktionsarbejdere i mange tilfælde kan lave et lige så fint stykke arbejde for langt færre penge.
2) Der er store flaskehalsproblemer mht. at få anskaffet velkvalificerede ingeniører, der skal sikre fortsat udvikling og vækst og dermed arbejdspladser.
For mig at se kan der gøres følgende for at sikre arbejdspladser i DK:
ad 1) Mindstelønnen for ufaglært arbejdskraft sættes ned med 30-40%. Dette er en utopisk løsning, da det er taburetklæbere der skal gøre den til lov - dødsdømt på forhånd.
ad 2) Der udføres et langt mere sammenhængende stykke arbejde for at få uddannet/videreuddannet ingeniører, så de står med de rette kompetencer, så store højteknologiske ordrer (og dermed arbejdspladser) ikke ryger til udlandet. Det skal igen gøres "trendy" at være ingeniør i DK. At gøre en ingeniør med gode ideer og høj faglig viden til alm. gemen projektmedarbejder med mange faste rammer vil jeg ikke tro fremmer motivationen. Virksomheder og uddannelsesinstitutioner skal være bedre til at "sælge" ingeniørstillingerne, der mangler at blive besat.
Det var mine umiddelbare bud. Endda uden at skyde med skarpt og læne sig tilbage i lænestolen.
tilføjet af

Idiot

Inginøre er vi alle, uden papire og Dsa.
tilføjet af

2257 kr om ugen før....

skat, kan du leve for det, fx som enlig forsørger, for så er du da velkommen til at være den første, der går ned i løn. Hvem ved, måske kunne du skrive en bog om det, og så forære pengene du får for den til nogle værdigt trængende. Husk, det kan ikke være dig selv.
Mit løn eksempel er udregnet efter mindstelønnen for en afløser indenfor hjemmeplejen ca. 101,00/t.
Hilsen jydepigen
tilføjet af

Din indkomst

før skat svarer til ca 6300 kr/md efter skat.
Mine gennemsnitlige bruttoudgifter pr måned regnet som gennemsnit over de seneste 12 mdr er lidt under 2800 kr. Hvis jeg havde en indtægt som dig, så ville jeg sparer godt 3500 kr op hver måned :-)
tilføjet af

Lønnen ikke kun en omkostning

Lønnen ikke alene er en omkostning for virksomhederne.
Lønningerne repræsenterer en del af efterspørgselen. Derfor vil arbejdsløsheden ikke falde, hvis man giver løndannelsen helt fri, så udbud og efterspørgsel fastlægger lønningerne uafhængig af fagforeningerne.
Hvis lønningerne falder, bliver der en mindre efterspørgsel. En mindre efterspørgsel betyder ringere afsætning. Dermed skrumper produktionen, og virksomhederne må fyre folk.
Se på de tidligere Østlande, de er ved at få faste lønrammer og de har vækst, og deres arbejdsløshed falder, den har været på over 20%.
Vores regering modarbejder det selv samme system som har skabt vores velstand.
tilføjet af

køb

dansk så må det da blive bedre.vi køber billige kopi vare osv og bare smider det væk.hvad med fødevare lagerne bliver større og større vi sætter det på hylderne og køber det (fordi det er billit)og gi folk en løn før det arbejde de udføre
tilføjet af

Ud af verden?

Hvad synes du, regeringen skal gøre? Lukke dørene ved Padborg og melde Danmark ud af verden?
tilføjet af

Nå vil du nu

Nå vil du nu give mig indtryk af du ikke ved hvad der går galt?
http://www.net.dialog.dk/~mogens_weile/struktur.htm
tilføjet af

Galt?

Næh - og jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle prøve at give dig det indtryk. Tværtimod forholder jeg mig til, at vi er en del af en globaliseret verden.
tilføjet af

Jeg har læst

Jeg har læst din profil
tilføjet af

Velkommen

Jamen det skal du da være velkommen til - det er vel derfor, den er der!
tilføjet af

Albert Camus

Albert Camus
Tro ikke dine venner, når de beder dig sige din ærlige mening. Alt, hvad de ønsker, er at blive bestyrket i den mening, de har om sig selv.
tilføjet af

Emnet....

Det er sikkert meget rigtigt, men hvad i himmelens navn har det med debattens emne at gøre?
tilføjet af

Det vil sandsynligvis

Det vil sandsynligvis ikke være umuligt, for nogen overhovedet, at overbevise dig om at du desværre tager fejl.
De faglige organisationer kunne, hvis de havde fået lov til at bevare deres styrke, imødegå løn dumpningen, det har man politisk ikke ønsket.
Ser du JP i dag, så er de i fuld gang med at rejse en afledende debat, om de mange kolde job der ligger på AF’s hjemmeside. Vi ved alle at kun få af jobbene er ledige, og man har dem liggende i 3 måneder, selv om de er besat den første dag.
Det er rendyrket plat, for at sælge en illusion, desværre så er der rigtig mange der tror dem. Jo dygtige det er de, men kun dygtige til køre rundt med befolkningen.
Om de vil vinde? Ja, naturligvis vil de vinde, sandheden har dårlige kår for tiden, så jeg er ikke et øjeblik i tvivl. Hvis du også vil føle dig som en vinder, så er du på rette spor, når du støtter dem fanatisk.
tilføjet af

Latterligt

forslag at sætte mindstelønnen ned med 30-40%. Totalt latetrligt af flere årsager, men den vigtigste er nok, hvad i alverden skal de så leve af dem på mindstelønnen? For deres løn er lav nok i forvejen.
Og hvordan kan en der ikke engang har råd til mad og husleje i det hele taget arbejde?
Dit forslag er så langt ude at jeg foreslår du skærer ned på dit hashforbrug og andet psykofarmake.
tilføjet af

Sandheden...

Enhver er jo salig i sin tro. Det kan du sige om mig - og det kan jeg sige om dig. Det er der jo ikke meget debat i.
tilføjet af

Det kan godt være at noget er gået min næste forbi

men hvad er egentlig dit budskab?
Handler det om at ufaglærte arbejdere skal have meningsfyldt arbejde til 50.000 kr. om måneden før skat,
handler det om at de arbejdsløse er ikke delt op i reelt arbejdsløse og dem, der ønsker at være på overførselsindkomst,
eller noget helt tredje?
tilføjet af

Og hvorfor

Og hvorfor skulle en globaliseret verden umuliggøre produktion i danmark?
tilføjet af

Det handler om

Det handler om, at vi skal behandle hinanden anstændigt.
tilføjet af

Produktion

Det gør det da absolut heller ikke. Vi producerer da rigtig mange ting - faktisk har vi et megaoverskud på betalingsbalancen.
Vi må bare indse, at der er noget, vi er gode til (læs konkurrencedygtige) - og noget vi er for dyre til.
tilføjet af

Fakta er

Aldous Huxley
Fakta er bugtalerdukker. Når de sidder på knæet af en vis mand, kan de sige vise ord; på andre steder siger de ingenting, eller vrøvler, eller begiver sig ud i rent djævelskab
tilføjet af

Den er jeg enig med dig i

Den er jeg enig med dig i
Men overskuddet på betalingsbalancen skyldtes desværre hovedsagelig de høje oliepriser. De selv samme oliepriser, som gør opsuger skattelettelsen så vi har mindre til forbrug. Derfor falder efterspørgslen også og det er svært at oprette flere arbejdspladser.
tilføjet af

Olie

Nu bringer du os væk fra emnet igen.....
Olien er en gevinst for DK - ja, ganske rigtigt - takket være AP Møller Mærsk - men det er en helt anden sag.
Vi kan producere i DK - det er emnet - men vi må indse, at der er noget produktion, vi KAN konkurrere på - og noget vi IKKE kan. Det er vel ikke så svært at forholde sig til.
Vi skal så beslutte, hvad vi gør ved det. Nogle vælger at sætte sig ned med korslagte arme og indtage holdningen, at "det er ikke min skyld - det er synd for mig - og i øvrigt skal staten forsørge mig". Og andre vælger at gøre noget ved det.
tilføjet af

Du nævnede

Du nævnede betalingsbalancen og derfor, nævnede jeg Olien.
Jeg er enig med dig at det ikke er al produktion som vi kan gå ind i. Årsagerne er mange b. la. Er vi et lille land så det lægger begrænsninger på størrelsen af de producerende virksomheder.
Der er rigtig mange der er ufrivilligt blevet tvunget ud arbejdsløshed, og ser du på den, så er den største del politisk skabt.
Du nævner man kan gøre noget ved det selv, og ja man kan sætte sin families livs opsparing ind, men det øger ikke efterspørgslen på serviceydelser. Det ville et større bundfradrag gøre, men igen har man valgt en anden løsning som ikke løser problemet med den manglende efterspørgsel.
tilføjet af

Din opskrift på

anstændighed er❓ Anstændighed i forhold til hvem/hvad?
tilføjet af

I forhold til

I forhold til de mange mennesker, man har tvunget ud af arbejdspladserne.
tilføjet af

Selv

Ja, man kan gøre noget ved det selv. F.eks. tage et af de 40.000 ledige jobs, der er p.t. (nogle mener endda, at der er 80.000...)
tilføjet af

Se mit svar:

Se mit svar: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=2&conference=47&posting=598426
Ser du JP i dag, så er de i fuld gang med at rejse en afledende debat, om de mange kolde job der ligger på AF’s hjemmeside. Vi ved alle at kun få af jobbene er ledige, og man har dem liggende i 3 måneder, selv om de er besat den første dag.
Det er rendyrket plat, for at sælge en illusion, desværre så er der rigtig mange der tror dem. Jo dygtige det er de, men kun dygtige til køre rundt med befolkningen.
tilføjet af

afledning....

"en afledende debat".... Ja ja - enhver har jo sin tro.
Pas nu på, at du ikke gør det til en sovepude for dig selv!
tilføjet af

Vælg selv

Efter præsentationen af regeringens velfærdsreform synes én ting sikker: Efterlønsalderen kommer ikke op på 63 år, højst 62. Desværre, for efterlønnen burde helt afskaffes. Det ligner ikke noget at betale fuldstændigt raske mennesker for at holde fri, når der vitterligt er brug for det modsatte.
(Berlingske Tidende)
- Efterlønnen er ikke det eneste punkt, hvor regeringen er uambitiøs. Velfærdsudspillet går uden om det punkt, hvor behovet for reform er størst: Skattepolitikken. Hvis ambitionen om at sikre Danmarks konkurrenceevne og få flere indvandrere i arbejde skal være andet end floskelpolitik, skal skatten på arbejde sænkes drastisk.
(Politiken)
- Der er behov for, at seniorer på trygge vilkår og med god økonomi kan få lov til at blive i deres job på lempeligere vilkår. Det er uværdigt og urimeligt at sætte nedslidte ældre mennesker på kontanthjælp efter et langt liv på arbejdsmarkedet. Der er nok at rette op på i de kommende forhandlinger i Folketinget.
(Information)
- Der er tre store mangler i regeringens velfærdsudspil. For det første er det slet ikke ambitiøst nok i forhold til Danmarks økonomi i dag og de udfordringer, der venter. For det andet vil et i forvejen tyndt udspil med stor sikkerhed blive udvandet i forhandlingerne med de politiske partier. Og for det tredje er det så langsomt virkende, at det kun vanskeligt kan kaldes velfærdsreformer.
(Børsen)
- Man skal naturligvis ikke underkende det store arbejde, som er lagt i velfærdsudspillet, men det er dristigt at tale om en historisk reform, når det økonomiske råderum for den samlede jobskabelse i de kommende årtier afhænger af langsigtede justeringer af efterlønsalder og pensionsalder, hvis virkninger er tvivlsomme.
(Morgenavisen Jyllands-Posten)
- Samlet set er det tvivlsomt, hvorvidt reformen er nok til at bremse faldet i arbejdsstyrken samtidig med, at der kommer flere ældre. Hertil kommer udfordringerne fra globaliseringen. Derfor må man regne med, at denne velfærdsreform ikke bliver den sidste.
(Kristeligt Dagblad)
- Udspillet til velfærdsreformer, som statsminister Anders Fogh Rasmussen lagde frem i går, er hans politiske mesterstykke, en pakke, der skal fremtidssikre det danske samfund og forlænge den enorme succes, som dansk samfundsøkonomi er i dag... Fogh har omhyggeligt sammenskruet en taktisk situation, der indeholder de bedste muligheder for et bredt forlig om en ambitiøs styrkelse af økonomien.
(B.T.)
Klippet fra TV2
tilføjet af

okay

Berlingske og Politiken, tak.
tilføjet af

Du skifter mening

Hvis du lever længe nok, så skifter du sikkert mening

- Der er behov for, at seniorer på trygge vilkår og med god økonomi kan få lov til at blive i deres job på lempeligere vilkår. Det er uværdigt og urimeligt at sætte nedslidte ældre mennesker på kontanthjælp efter et langt liv på arbejdsmarkedet. Der er nok at rette op på i de kommende forhandlinger i Folketinget.
(Information)
tilføjet af

næppe

Næppe
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.