Der er altså noget jeg ikke forstår - når man vil tabe sig eller bare spise sundt generelt, så må man IKKE spise hvidt brød...?
Men der står ikke noget nogen steder om HVORFOR?😮
Er der nogen der kan forklare mig det?
tak...
tilføjet af Ham dér
Tomme kulhydrater
Fordi det er de rene tomme kulhydrater.
Højt kalorieindhold, mætter ikke og det påvirker blodsukkerniveauet i høj grad.
Lidt ligesom når du spiser slik.
tilføjet af Anonym222
Sagt på en lidt anden måde
Hvidt brød indeholder store mængder kulhydrat som kroppen hurtigt omsætter til sukker (sukker er det eneste kroppens celler kan bruge som brændstof)
Hvis man indtager kulhydratfattig kost tager det længere tid at omsætte det til sukker og således passerer en stor del af overflødig kulhydrat gennem tarmen uden at blive optaget = vægttab.
Kig ind på diabetesforeningens hjemmeside, der finder du forklaring på den slags da kulhydrat i store mængder er ren "gift" for folk med sukkersyge.
Husk hvis du vil på en skrap kur, køb et blodsukkermåleapparat så du kan holde øje med at dit blodsukker ikke bliver for lavt, det kan medføre kramper, bevidstløshed og i værste fald døden.
Dit blodsukker skal være omkring 5 1-1½ time efter et måltid.
tilføjet af Fjolset
jamen...?
hmm...der er jo også mel i mørkt brød?
HVAD er det der gør den syndefulde forskel?
tilføjet af Fjolset
afbrudt
Tak for dit svar, jeg er ikke tungnem, siden jeg spørger igen, efter dit uddybende svar - jeg blev bare afbrudt, da jeg skulle trykke send
tak for dit svar!😉
tilføjet af Fjolset
er ikke på kur
Jeg undrer mig bare... men det vil teknisk set sige, at man "snyder" maven med langsomt fyld, der ikke optages - i stedet for hurtig fyld som når at blive optaget?
Hvis man KUN tænker fedende/ikke fedende, så kunne man i princippet lige så godt spise flamingokugler i stedet for mørkt brød? Hvis man ser helt bort fra sundt/usundt
tilføjet af Anonym
kulhydrater
hvidt brød indeholler utrolig mange kulhydrater, derudover skal der meget til før man bliver mæt, og mætheden forsvinder hurtigt, derfor erdet bedre med feks grovt brød, man skal også helst undlade for meget pasta, kartofler ris osv da det også er kulhydrater, der er det bedre at der er flere grøntsager på ens tallerken og meree kød af det fedtfattige, da det indeholder mange gode proteiner 😉
tilføjet af Anonym
hveden
hveden det er hvede som man mest laver lyst brød af, hvor det er en anden slags mel i rugbrød, hvor der også er flere kerner og dermed også flere fibre, derfor hjælper det ikke at spise hvedebrød med kerner i 😉
tilføjet af Holger
Fordi man får en fed røv af hvidt brød
Bare kig sydpå hvor de ikke har lært om rugbrødet endnu.
tilføjet af Fjolset
hmm tak alle sammen
For jeres svar - jeg er ikke sikker på at jeg kan se logikken i det, men det må være som matematiske formler man heller ikke forstår - man må bare acceptere dem 😉
tak!
tilføjet af kjkj
Tjaee...
Måske fordi det er smæk fyldt med kulhydrater, som kroppen aldrig nogen sinde har haft brug for, i så stor grad, og mel aldrig nogen sinde har været beregnet som menneskemad, og det ikke indeholder noget som helst vigtig næring, så det eneste der sker er at det er unødige kalorier du tager på af.
tilføjet af netdoktoren
de tager fejl alle sammen
hjemmelavede teorier er der nok af.
Grunden til, at hvidt brød ikke anbefales, er at man i en slankekur, går efter den mad, der giver mest mæthed pr. kalorie.
Kostfibre optages ikke i kroppen som energi, men de fylder godt i maven, derfor mætter det, men det feder ikke. Kostfibre findes bla. i rugbrud, kerneboller, grønsager, fuldkornsproukter osv.
hvidt brød indeholder oftest ingen kostfibre, og det "fylder" heller ikke. Det vil sige at man skal spise mange stykker toastbrød for at blive mæt, men samtidig får man også mange kalorier. Eller: Du kan nemt æde 6 skiver toastbrød, men det er en anden sag at spise seks stykker rugbrød. hvor du skal spise 4 stykker toast for at blive mæt, kan du nøjes med to stykker rugbrød. Men mængden af kalorier er nogenlunde det samme, i en skive rugbrød, som i en skive toastbrød.
håber det gav svar nok:)
tilføjet af tarmenes ven
hej
En tarm er jo ikke bare et lige rør, der er en masse folder i den.
Toastbrød, er så forarbejdet at det sætter sig imellem folderne (ad!) og så lægger det ellers der og hygger sig.
Spiser du derimod rugbrød, med masser af fibre i, så vil det istedet rense dine tarme, og så har du ikke toast rester sidende i tarmen, og det er da meget mere lækkert :D
tilføjet af æblekonen
Find hvidt brød i Madital
Prøv at slå hvidt brød op i www.madital.dk så kan du både se hvad hvidt brød indeholder af kalorier og vitaminer i forhold til f.eks. rugbrød. Du skal slå op under franskbrød, boller eller toastbrød for at finde "hvidt brød".
Hjemmesiden er fantastisk til at tabe sig (jeg har tabt 14,2 kg nu), men den kan også godt fungere bare til kalorieopslag.