Jeg skal lave mad til 7 mennesker i morgen i anledning af min kærestes fødselsdag og ideerne til hovedretten kommer ikke ligefrem væltende. Er der nogen der har en god ide? Har prøvet at kigge på sol men har ikke rigtig haft tålmodoghed til at kigge det hele igennem. Det skal helst være noget hvor jeg ikke behøver at stå flere timer i køkkenet, da jeg også lige skal nå hjem fra arbejde, og det må ikke være fisk!
tilføjet af Bimmer
Lidt af hvert
1. En god gammel rejecocktail med lune flütes og smør.
2. Indbagt laks i butterdej med kold dildsauce af cremefraise, salt, dild og citron.
3. En lakse musse rullet ind i en sejfilet, og derefter dampet. Serveret på en tallerken med stenbiderrogn, skaldyrs sauce og dampede kammuslinger.
Jeg kunne blive ved, men jeg kender ikke dine køkkenfærdigheder. Eller
om det skal være det moderne, franske, spanske, mexicanske, cajun eller traditionelle køkken. *S*
Du kan eventuelt finde mere inspiration her: https://www.opskriftindex.dk/kammusling
tilføjet af Met
Fondue?
Hvad med at lave fondue, så skal du kun lave tilbehøret, og handle ind, resten bliver jo klaret ved bordet, og det er ganske hyggeligt at sidde med
tilføjet af Charlotte27
Ingen fisk
Øh jeg skrev at det ikke måtte være fisk :o) Mine køkkenfærdigheder er helt i top og oprindelsen af maden spille ringen rolle.
tilføjet af Charlotte27
Har overvejet
Jeg har overvejet det for jeg synes nemlig også det er hyggeligt og så kan man finde på spændende tilbehør i stedet. Problemet er bare at jeg kun har en fonduegryde og det er jo ikke meget til 7 mennesker og åbanbart er jeg den eneste i min vennekreds der har anskaffet mig sådan en, så at låne duer heller ikke.
tilføjet af Met
svar fondue
Er sådan en fonduegryde så dyr, hvis den nu ikke kostede det vilde, kunne du måske investere i en mere
tilføjet af Bimmer
Hvad med italiensk?
Du kunne lave en tomatsalat bestående af løg i ringe ovenpå tomater i skiver, og en dressing af jomfruolivenolie, salt, peber og rødvinseddike.
Men det skal jo også passe til resten af menuen. :-)
tilføjet af Charlotte27
Jo da
Italiensk er bestemt en ide. Har før prøvet at lave canneloni med spinat og hytteost og det blev super. Desværre tager det sin tid og det var besværligt nok da jeg lavede det til 4. Har du nogle gode italienske opskrifter? Jeg plejer at putte frisk mozzarella i den salat du nævnte.
tilføjet af Bimmer
Er plejer ikke død
Jeg fik faktisk serveret forretten på den måde i Rom, men
bøffelmozzarella gør den også mere fed Hvis I kan tåle
lidt på sidebenene. ;-)
tilføjet af Charlotte27
ORRRK jo
Hi hi jo i dagens anledning skader lidt ekstra på sidebenene vel ikke, så må vi bare løbe hurtigere på lørdag!
Og plejer lever i bedste velgående :o)
tilføjet af Charlotte27
Måske
Tjoh men hvor ofte ville jeg få brug for 2 gryder igen, bruger sjældent den vi har, så selv om den måske ikke er så dyr så synes jeg lidt det er at skyde gråspurve med kanoner.
tilføjet af Bimmer
Ja, der er muligheder nok
Hvis tyren ellers er til noget, så kan I sagtens elske det
væk på en weekend. Så plejer behøver ikke at være død. ;-)
Ja, det er jo rigtig nok, det er ikke ret tit man bruger den slags - sidst jeg havde brug for det, købte jeg en raclette istedet, så havde jeg en af hver, og racletten kan jo sagtens bruges selvom man bare er to :)
tilføjet af SultenNu
Hvad med...
Går en forret med ferske blåmuslinger i egen legeret suppe an, hertil (hvidløgs)flutes - og så tyndtskåret roastbeaf, garneret med rucolla, bagte rødbeder, mozzarella samt peberrodsdressing.
Eller er det gode, sjove venner, som kan tåle lidt grease på fingrene - så er gode stegeben, kartoffelmos, brun sovs, masser af surt og endnu mere rødvin da en hyggelig snakke godt sammen-ret.
Intet af det foreslåede er særlig arbejdskrævende, benene dog tidskrævende. Men de passer jo sig selv, mens du får tid til øjenskygge og lidt mere rouge på kinderne.
tilføjet af Charlotte27
resten....
Det lyder da godt men jeg tror altså at mandfolkene i selskabet vil spørge hvornår resten af maden kommer på bordet :o)
tilføjet af Charlotte27
Blir helt sulten
Pyh blev helt svedt af alle de ting du remsede op og bagefter skrev at det ikke tog så lang tid, jeg sad og tænkte at det vel tog hele natten. Roastbeefen var ikke en dårlig ide, det vil jeg lige vende med min bedre halvdel. Jeg tror nu godt de ville kunne tåle fedtede fingre fra stegeben (det tager da i øvrigt ikke så lang tid hvis det er dem jeg tænker på), men nu er det jo fødselsdag så må det godt være lidt mere "festligt".
tilføjet af kokken fra france
pandekager m. syltemøj
hahah
tilføjet af SultenNu
Gode ben...
...skal simre i 2 til 2en halv times tid.
Men jeg fik iøvrigt netop i dette øjeblik ugens inspiration fra Arla, hvis opskrifter jeg er på mailliste til. Ugens mest festlige var denne: Andelår med ovnbagte grøntsager.
Se opskriften her: http://www.arla.dk/C1256F0A0041AB8A/Doc2/B382B22782326524C1256F420031772D
og hvis du går ind på siden, så er der et hav af ideer at klikke sig videre til - godt nok med et stærkt islæt af Arla-produkter, men det bestemmer man jo selv regulere. Opskrifterne med eller uden Arla fejler ikke noget.
tilføjet af MereSultenNu
Opskrift
Det er da skrækkeligt som mad kan fange ens opmærkomhed. Men her er opskriften til roatbeefen i Jamie Olivers version:
Lynstegt carpaccio med ovnstegte rødbeder, peberrodscreme, brøndkarse og parmesan:
6-8 portioner
700 g små rødbeder
olivenolie
ca. 10 spiseskefulde balsamicoeddike
salt og nymalet peber
1½ kg okseinderfilet
100 g nyrevet perberod (eller peberrodscreme)
200 g créme fraiche
et skvat hvidvinseddike
saften fra 1 citron
3 store håndfulde brøndkarse
100 g parmesan, høvlet i flager
Skyl og skrub rødbederne, skær toppen af og pak dem ind i stanniol med lidt olie, balsamicoeddike, salt og peber. Steg rødbederne i ovnen på 230 grader til de er møre - ca. 35 min.
Efter at du har lynstegt okseinderfileten, skåret den i skiver og lagt den på et fad, halveres de største ovnstegte rødbeder og lægges over kødskiverne. Derefter rører du perberroden og créme fraichen sammen. Peberrodscremen smages til med rigeligt salt og peber - og har som regel godt af et skvæt hvidvinseddike eller citronsaft. Fordel peberrodscremen over rødbederne. Hæld lidt olivenolie og citronsaft på brøndkarsen. Fordel karsen på fadet, drys parmesan på og gør dig klar til at spise!
tilføjet af Charlotte27
Ender vist med
Ja nu ender det vist med fondue. Men den opskrift på andelår lyder ikke helt dum til en anden gang (måske Mortens aften). Men er andelår noget man sådan kan få til daglig i supermarkederne, jeg synes ikke rigtig jeg har set det?
tilføjet af hot-lava (ikke logget ind)
Nem hovedret
Hver person får en kyllingebrystfilet, der først er stegt let på panden, dernæst lægges 2-3 skiver tomat på hver, ovenpå dem følger 2 store skiver frisk mozzarella, og udenom det hele vikles parmaskinke. Ind i ovnen med dem alle og de er færdige 15-20 minutter efter. Synes selv at land pommes frites egner sig godt til (udmærkede i den frosne version), sammen med en god hvidløgsdressing og en lækker salat.
Mine gæster synes denne ret er et hit, og farverkombinationerne er gode og gør det lidt festligt.
Velbekomme!
Vh.
hot-lava
tilføjet af Charlotte27
Mums
Uhm det lyder også godt, den skal vist prøves en dag
tilføjet af SultenNu
Netto har lårene
Undskyld den forsinkede opfølgning, blot for at sige at flere supermarkedskæder - herunder Netto - ofte har Berberi-andelår. Som iøvrigt er væsentligt billigere end andebrysterne.
Held og lykke med aftenens middag og tillykke til kæresten.