Middelhavs drøm, Fyldte auberginer i tomatsauce
Fyldte auberginer i tomatsauce
Tidskrævende, men resultatet er fantastisk
1/2 kg Hakket oksekød (10-12 %)
2 Auberginer
1 Squash
2 Dåser flåede tomater
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
1 spsk. basilikum
2 spsk. hakket Persille
2 fed presset hvidløg
2 løg ( 1 til kød og 1 til Tomatsauce )
2 dl hønsebouillon
1 tsk. revet Muskatnød
2 spsk. tomat koncentrat eller puré
10 g margarine
125 g Mozzarella ost revet eller skåret i skiver
50 g revet parmesan ost
5 spsk. olivenolie
1 spsk. rasp
peber og salt
Grøntsager tilberedes:
Del en aubergine på langs. skylles og koges i 5-7 min. i letsaltet vand. Udhul skallerne med en ske til der er 1 cm kød tilbage. Indmaden fra auberginer hakkes med en kniv.
Skær den anden aubergine og squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Aubergine skiverne drysses med groft havsalt på begge sider, hviler i ½ time, skylles og tørres med en køkkenrulle.
Aubergine og squash skiver brunes på panden i olivenolie.
Oksekødsauce tilberedes:
Opvarm 1 spsk. oliven olie og 10 g margarine i en gryde , Svits hakkede løg og hvidløg indtil løgene er let gyldne og klare. Tilsæt det hakkede kød og rør til kødet har delt sig, tilsæt de hakkede auberginer,1 dåse flåede tomater, oregano, timian, muskatnød og bouillon salt og peber, skru ned for varmen og lad saucen simre i mindst 2 timer under låg.
Tomatsauce tilberedes:
Opvarm 1 spsk. olivenolie i en gryde, tilsæt løg og hvidløg, når de er gyldne tilsættes 1 dåse flåede tomater og 1 spsk. tørret basilikum, lad saucen småkoge i ca. 20 min.
Montering:
Fyld lidt tomatsauce i bunden af et ildfast fad. De udhulede aubergine skaller fyldes med kødsauce drysses med lidt rasp, en lille smørklat på toppen og stilles i et ovnfast fad.
Fordel lagvis, auberginer, squash, mozzarella og tomatsauce, auberginer, squash, mozzarella og tomatsauce op til max, 1cm under skallernes overkant, drys med basilikum, revet parmesan ost og persille.
Stilles i ovnen ved 200° i ca. 40 min. på midterste ribbe.
Serveres med flûtes
Tidskrævende, men resultatet er fantastisk
1/2 kg Hakket oksekød (10-12 %)
2 Auberginer
1 Squash
2 Dåser flåede tomater
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
1 spsk. basilikum
2 spsk. hakket Persille
2 fed presset hvidløg
2 løg ( 1 til kød og 1 til Tomatsauce )
2 dl hønsebouillon
1 tsk. revet Muskatnød
2 spsk. tomat koncentrat eller puré
10 g margarine
125 g Mozzarella ost revet eller skåret i skiver
50 g revet parmesan ost
5 spsk. olivenolie
1 spsk. rasp
peber og salt
Grøntsager tilberedes:
Del en aubergine på langs. skylles og koges i 5-7 min. i letsaltet vand. Udhul skallerne med en ske til der er 1 cm kød tilbage. Indmaden fra auberginer hakkes med en kniv.
Skær den anden aubergine og squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Aubergine skiverne drysses med groft havsalt på begge sider, hviler i ½ time, skylles og tørres med en køkkenrulle.
Aubergine og squash skiver brunes på panden i olivenolie.
Oksekødsauce tilberedes:
Opvarm 1 spsk. oliven olie og 10 g margarine i en gryde , Svits hakkede løg og hvidløg indtil løgene er let gyldne og klare. Tilsæt det hakkede kød og rør til kødet har delt sig, tilsæt de hakkede auberginer,1 dåse flåede tomater, oregano, timian, muskatnød og bouillon salt og peber, skru ned for varmen og lad saucen simre i mindst 2 timer under låg.
Tomatsauce tilberedes:
Opvarm 1 spsk. olivenolie i en gryde, tilsæt løg og hvidløg, når de er gyldne tilsættes 1 dåse flåede tomater og 1 spsk. tørret basilikum, lad saucen småkoge i ca. 20 min.
Montering:
Fyld lidt tomatsauce i bunden af et ildfast fad. De udhulede aubergine skaller fyldes med kødsauce drysses med lidt rasp, en lille smørklat på toppen og stilles i et ovnfast fad.
Fordel lagvis, auberginer, squash, mozzarella og tomatsauce, auberginer, squash, mozzarella og tomatsauce op til max, 1cm under skallernes overkant, drys med basilikum, revet parmesan ost og persille.
Stilles i ovnen ved 200° i ca. 40 min. på midterste ribbe.
Serveres med flûtes