SuperDebat.dk > Mad & Vin > Det internationale køkken
19tilføjet af Frøken Jensen
Min pizza ligner noget, der er betændt
jeg køber gerne den pizza, der hedder Margarita - så mener jeg at vide hvad der puttes i munden. Denne pizza skulle bestå af brød, tomat og ost - de sidste to ting i nogenlunde lige dele. Men det jeg får er brød, en lille bitte klat tomat og noget som ligner ost i kæmpestore mængter.
For det første tror jeg ikke det er ost, men noget der ligner, (det snager ikke af noget) er her nogen der ved hvad det er?
Og for det andet, i et land hvor for mange er for fede - hvorfor kommer man så meget "oste"fedt på maden uden at give folk andre valgmuligheder, end: - Lad være med at spise pizza? Jeg elskede pizza før i tiden, da de blevet fremstillet af gode råvarer.
Håber I har nogle bud. Arrivedercil...
tilføjet af anonym
Bag selv.
Hvorfor laver du ikke bare pizzaen selv. Så ved du hvad der kommer i/på.
Og så smager det meget bedre, og er nemt at lave.
tilføjet af flaks
Du har ret
Osten har ikke meget med ost at gøre. Det er noget valle til sat stivelse.
Kik bag på poserne med pizza toppings i supermarked næste gang.
Jeg tvivler på at pizzariaer bruger rigtig ost, når de kan tjene mere ved at bruge erstatninger i stedet. Heldigvis er det ikke alle pizzariaer. Men nok en overvejende del.
tilføjet af celina
enig
Den er virkelig klam den pizza! prøv "Casa di mamma" med ost, den smager rigtig godt, næsten som hjemmelavet.
mvh
celina
tilføjet af Anonym
det gør jeg også,
altså en gang imellem. Men det ér hyggeligt at hente pizza, når man har haft travlt og er træt om aftenen...
tilføjet af Anonym
rester fra Arla?
Det lyder grimt, min fornemmelse var altså rigtig - det har ikke meget med ost at gøre. Med hensyn til indtjeningen, så må det virkelig være skodfoder når det er billigere end tomat... Den overvejende del, du nævner til sidst - er total i mit område, har er ingen af de gode/andre.
Tak for dit svar!
tilføjet af flaks
Ironisk nok
er tomater den dyreste grøntfodder du kan købe. Kilo-mæsigt ligger prisen på niveu m kød.
tilføjet af Anonym
Jov, meen
'Casa di mamma' er det navnet på en pizza? Jeg tror ikke det hjælper ret meget, de italienske restauranter hvor jeg bor, de har ikke valgmuligheder mellem oste, der er kun én så har man bare at spise den! Jeg har prøvet at bede om at få mindre ost og mere tomat på, det lader sig ikke gøre - de kommer bare på hvad de plejer... Surt.
tilføjet af Anonym
det er jeg klar over
men til madlavning - f.eks. pizza - er dåsetomater okay, og ganske billige.
tilføjet af celina
færdiglavet
Det er Casa di mamma kun med ost, den køber jeg i Bilka i fryseren, jeg har prøvet andre men den her er den bedste af dem. Jeg mener at det er Dr.Oetker firma.
mvh
celina
tilføjet af flaks
Min favorit m flået tomater
jeg koger altid en større potion ris. Evn en hvor jeg blander brune og vilde ris. De skal koges hver for sig, pga deres kogetid.
Så tager jeg den portion jeg skal bruge af risene.
Kød - kylling eller andet og en gang flået tomater. det varmer jeg igennem på en pande. Ris og de flået tomater gennemvarmes efter at kødet er gennemstegt.
Sammen med engang grønt af en art.
På den måde spare jeg noget opvask,
Jeg har boet på kollegie med et skab til køkkenredskaber. Så må man specialisere sig. 😉
tilføjet af Anonym
Jeg spiser ikke kød
men det lyder som en rigtig god opskrift, og kødet kan selvfølgelig udelades.
Har du prøvet at riste de overskydende ris dagen efter, det smager næsten bedre end nykogte ris. 😉
tilføjet af Anonym
måske
den skulle jeg måske prøve, forhåbentlig er det rigtig ost der bruges her og ikke affaldsprodukter...
[f]
tilføjet af Anonym
nogen, der ved præcis
hvad det er for affaldsprodukter, som bruges i disse/omtalte pizzaer?
tilføjet af flaks
Falafel
Så kan falafel(er det stavet korekt?) snildt erstatte kødet.
tilføjet af Anonym
jeg ved ikke
om stavningen er korekt, men har hørt ordet mange gange - måske oven i købet smagt det... Kan du fortælle nærmere hvad det er? Og se lige min nederste spørgsmål, her i debatten, ved du præcis hvad den "oste"fedtmasse der kommes ovenpå pizzaerne består af?
🙂
tilføjet af celina
velbekomme
kikærter sat i blød natten over, hakket i maskinen og blandet med forskellige krydderier samt krydderurter og stegt i olie. De smager faktisk ret godt og kan spises i pitabrød med salat og dressing. Meget vellidt af vegetarer og en proteinkilde. De har dem i Bilka eller Kvickly i frossenvareafdelingen.
mvh
celina
tilføjet af flaks
Vegetabilsk fedt = toppings
Det sælges under navnet toppings og og ligner de poser med revet ost som man kan købe til det samme formål. At drysse på pizza og lasagne mm.
Her er lidt om det, ikke helt hvad det indholder. Men artiklen giver et udemærket bud. Jeg har ikke en pose hjemme da jeg køber den af rigtig ost. Når jeg endelig skal bruge det. http://www.mejeri.dk/smcms/mejeri_dk/Nyheder/Baggrund/Marked_og_produktion/Vegetabilske/Pizza-topping/Index.htm?ID=7356
Så vidt jeg forstår erstattes en del eller alt mælkefedtet af vegetabilsk fedt. Som koster 5-8 kr per kg. Mod mælkfedts pris som er 25 kr per kg.
Så det bliver til en del at spare på produktionsudgiften, ved at sælge en ost med en lille del, eller slet ingen mælkfedt i.
Som jeg forstår at toppings er, altså uden mælkfedt. Det er derfor det hedder toppings og ikke har noget med ordet ost, som en del af navnet.
Nok lige som man ikke må kalde kærgården smør, da det er et blandingsprodukt som margarine. Og derfor ikke har noget med rigtig smør at gøre.
tilføjet af flaks
Muligvis ikke affalds produkt, men ikke sikker
Det er nok ligesom billige guldsmykker. Man guldbelægger sølv eler ligende m guld. Så det ligner.
Nok lidt den samme ide her. Man spare på det der koster, ved at erstatte en del eller det hele med noget andet. Her er det så vegetabilsk olie. A la majsolie(fedt) eller en anden type. Som er billigere at fremstille end mælk.
For koen skal jo æde det vegetabilske for at producere mælken. Smart ikk?
Spring et led over og hæld det direkte i osten, i stedet for igennem koen. *GG*
Sådan lidt tankespin herfra, uden at have hørt det fra en mejerist, som nok ved det med sikkerhed.
tilføjet af flaks
Kikærter
Er der ikke noget med at kikærter skal skylles grundigt når de har ligget i blød? Hvorfor ved jeg ikke og kan måske blande det sammen med noget andet.