18tilføjet af

MØRBRAD

Jeg får en veninde på besøg på fredag, og ligger inde med en mørbrad...nogen forslag på en go opskrift.????
tilføjet af

Prøv..!!

Jeg gør sådanne her sommetider;
Skære mørbraden i små skiver, banker let med håndrygge, vender skiverne i mel med salt og peber, steger stykkerne let i afbrunet fedt stof, og med det sidste hold kød, der smider jeg nogle fed hvidløg, skåret i lidt grove stykker med kniv...
Jeg koger så panden af med vand og bruger dette til en god brun sause, hvor jeg efterfølgende putter møtbradstykkerne i..
Dertil serverer jeg asparges kartofler..
Uhm.. siddder og bliver helt lækker sulten her...
-hvis ikke du laver dette, denne gang så lov mig at gøre det en anden gang.. ;o)) det så kanon..
MvH Mummi
tilføjet af

Nu kommer det jo an

på hvilken mørbrad du lige snakker om? en oksemørbrad eller svinemørbrad ?
tilføjet af

Det da lige det...

ups...
jeg taler om svine mørbrad ;o)))
Godt set...!!!
MvH Mummi
tilføjet af

Mummi har ret

Det er den klassiske, nemmeste, bedste måde at lave svinemørbrad på. Dog manglede fløden til sovsen og de bløde løg, som er det første der skal på panden.
Chaienne har naturligvis også ret. Det er lidt vigtigt hvilket dyr, der lægger mørbrad til. Og så endelig, er det vigtigt om det er en kærestemiddag eller "blot" en hyggemiddag for to gode venner.
Svinemørbraden kan også skives som før, brunes på pande, og så færdigsteges i ovnen i et ovnfast fad fyldt med løg-både, halve cherry-tomater, peberfrugt, basilikum - eller hvad du iøvrigt har lyst til. Og så en god sjat fløde ovenpå. Ris eller pasta til.
tilføjet af

Stor fejl

Glemte lige i farten, at det er svampetid netop nu. Pandestegt eller ovnstegt mørbrad - stort set uanset hvilket dyr den stammer fra - er perfekt sammen med ristede svampe - eller med en god svampesovs. Hvis du ikke har mod på at plukke kantareller selv, så kan de købes til overkommelige priser netop nu - eller også tag østershatte. De er næsten lige så gode og langt billigere.
tilføjet af

en super god

opskrift er:
Tag mørbraden lave et lidt dybt snit i den. Fyld den med soltørrede tomater og dild. Bind den med hvid tråd.
Brun den let i en gryde og steg den i ovnen sammen med gulerødder og brokoli.
(steges på ca 180 grader i ca 40 min)
Serveres med valgfrit tilbehør.
Velbekommen Drømmeren
tilføjet af

Så fik jeg...

- også hilst på jensenDK ;o)))
lyder kanon dit bud ;o)
Mennn mit bud kom ud fra, at det jo er en veninde middag, og vi tøser udelader gerne/helst fløden ;o))
-havde dette været en kæreste middag... -uha så kunne svaret til vores forfatter, ha været et helt andet fra en Mummi..
-og efter følgende bud på en spændende dessert havde måske også været på tale ;o) ,o)
Men dette gemmes i ærmet til en anden gang..
MvH Mummi
tilføjet af

fejl...

-er til at rette ;o))
-Det kunne jo være vores forfatter er en fyr ;o)
-men det får ligge hen i det uvisse, so far..!! ;o))
MvH Mummi
tilføjet af

Ja Mummi ved hvad der er godt, men

men jeg har indført en variant her i huset. Mørbradden skåret i noget større stykkker så der bliver mere "bøf" ved dem. Brunes på begge sider til de er "smukke" i ildfast fad og i ovnen med dem. Kog friske båndpasta og lav en ostesovs af gorgonzola til - hæld halvdelen af ostesovsen over pastaen og resten i en sovsekande. Server retten drysset med frisk timian og oregano - læn dig tilbage så du rigtig kan høre englene synge....
og så kan det ikke være nemmere.
tilføjet af

øv..!!!

-og her ska man bare ha´ en rugbrød til aften..
Uffffff.. det lyder skide godt.. det ska prøves ;o))
MvH en lækkersulten Mummi
tilføjet af

ja jeg ved ..!!

-skuette med i andre..!!
-men mit tastatur er skisme da snart savlet til i mundvand ;O))

MvH Mummi
tilføjet af

Hvad med?

Så vil jeg da også komme med et godt bud!
Lav et snit i mørbraden, fyld den med farsen som til frikadeller, bare minus løg og mælk, i stedenfor mælk bruger du cremefraice og timian, og så vikler du bacon om og giver den ca 35 min på 200 grader..
Velbekomme..
Talbjerg..
tilføjet af

Hvad var det

vi blev enige om at vi skulle have at spise i aften?????
tilføjet af

Jeg fik

Pizza...skulle være nemt, fodboldkamp jo :)
tilføjet af

Endte selv ud med

en hakkebøf, pommesfrites og beinaissovs
Mums
tilføjet af

verdens bedste mørbrad

Marineret svinemørbrad
2 stk. svinemørbrad
Marinade:
(tilpasses ved flere, men i dette forhold)
2 dl olie
2 dl soja
3-5 fed hvidløg
3 spsk. engelsk sovs
1 tsk. tabasko
evt. lidt peber
Marineres 24 timer. Vendes af og til.
Af marinaden laves sovsen.
Som den er eller bedst med fløde. Sovsen koges lidt tyk efter smag.
Mørbraden sættes i varm ovn, 220grader i 20 minutter.
Hviler i 10-15 minutter efter den er taget ud.
Kartoffel ”salat”
Kog små kartofler med pild.
Bland kartoflerne med dressingen, gerne medens kartoflerne er lidt varme.
Dressing:
1 ½ - 2 dl. Olie
3-4 spsk. balsamico
4 spsk. Boullion (kyllingeboullion/suppe)
Pynt med
Sorte oliven
Smuldret fetaost
Drys godt med bredbladet persille.
En blandet grøn salat u/dressing smager godt dertil
tilføjet af

Mørbrad med honning, sennep og friske krydderurter

1 svinemørbrad
1 bøtte basilikum
1 bøtte timian
Salt/peber
Sennep
Honning
Mørbraden brunes. Krydderurterne hakkes og blandes med honning og sennep - og der er det lidt en smagssag, hvor lidt og hvor meget man kan li' smagen af det ene eller det andet, men ca. ½ af hver.
Mørbraden lægges på staniol og krydderurteblandingen hældes over. Mørbraden steges færdig i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter = svagt rosa.
Man serverer små kartofler til, beurre blanc sauce (finthakkede skalotteløg steges klare i SMØR (ikke Kærgården, ikke margarine, men godt gammeldags SMØR) og koges ind med hvidvin.
OG vi fortsætter med smøret - der piskes herefter stuetempereret smør (i klatter) i over svag varme - MÅ IKKE KOGE, SÅ SKILLER DEN!!!.) Så kan man ligeledes servere forårsløg til der lige er svitset i lidt smør og revet citronskal på en pande ...
Væden fra kødet smager fantastisk at hælde over også, hvis man vil spare den fede beurre blanc sauce.
Det smager guddommeligt og er supernemt og lave!!!
Mørbraden kan brunes i god tid forinden - krydderurteblandingen kan laves så den bare er til at hælde over inden mørbraden skal i ovnen, kartoflerne kan koges om formiddagen, hvis de skal ristes i ovn eller på en pande.
...
Mørbraden kan også brunes på grillen og stege færdig her.
...
God hvidvin til og så er den i vinkel :o)
God fornøjelse!
tilføjet af

Glemte lige ...

Mørbraden skal, når krydderurteblandingen er hældt over, pakkes godt ind i staniolen (jeg plejer at lægge et dobbeltlag) og lægges på et ildfast fad, da noget af væden kan slippe ud.:o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.