14tilføjet af

Oksekød!

Jeg er på det seneste begyndt at spise tartarkød, råt hakket oksekød med fedtprocent på 3-4%, ca 200 g om ugen. Nogle gange mere.
Er der nogen der kan fortælle mig om det er en dum ide, ren helbredsmæssigt? Jeg spiser ikke andet oksekød, og forsøger ellers at spise sundt.
tilføjet af

hmm hvorfor?

hvorfor skulle det være en dum ide?
Må indrømme, jeg synes det er alt for dyrt når jeg ser prisen på det, jeg køber i stedet det hakket oksekød som hedder fra 3-7 % :)
tilføjet af

UUHHHHMMMMnnnn!

Tartarbøf!! Jeg savler!!
- og vel på mørkt, hjemmelavet rugbrød, med en rå æggeblomme lagt i løgskiver ovenpå den rå tartarkød og med pickles ovenpå og så en kold pilsner til? SLURP
Jeg nåede lige at smage denne guderet og få det som livret som 15årig (ja, jeg måtte godt drikke en enkelt øl for mine forældre), før hystadekampagnen med kogalskab, salmonellaforgiftning, mund- og klovsyge, rugsted-kreuzfeldt syndrom og jegskagidigskaja!
HELT ærligt! Lad os slå et slag for tartarbøffen. På fredag fra fyraften skal jeg sgu ha' mig sådan en omgang specificeret som ovenstående. Og jeg vil dø med træskoene på ..hvad jeg jo nok ikke gør. For generationer FØR mund- og klovsyge, etc. brød igennem i 80erne overlevede jo også - og mon ikke der har været lige så høj salmonellarisiko dengang? JEG TROR DET!
En skål for tartarbøffen i dens rå kraft og vælde! *SLURP*
tilføjet af

Du må reelt kun spise

oksekød en gang om ugen.
Jeg har ledt, men kan ikke finde det, desværre.
- men hvis man spiser oksekød mere end en gang om ugen er der fare for kræft, da kødet er det tungeste for organerne, i forhold til kylling, fisk osv.
Ud over det ...tartar smager godt ;)
tilføjet af

Hestekød

er meget bedre og mere magert som tartar-kød end okse. Har en opsrkift med rå æggeblomme, kapers sennep og andet godt som skal blandes i den rå kødmasse, men den kommer senere. Svin kan også spises råt, men det skal marineres først.
Desuden skal du nok ikke spise råt kød mere end en eller to gange om måneden.
Spis hellere grønsager, gerne friske ukogte eller ustegte!
Men jeg elsker også kød - og jeg spiser fedtet, hvis man kan komme afsted med det!😉
tilføjet af

Du skal end ikke tænke på at spise

råt heste- eller svinekød. Marineret eller ej - alt andet end okse, skal være gennemstegt.
tilføjet af

Hvis du ikke føler dig utilpas over det

- skulle der vel ikke være nogen problemer i det. Jeg spiser godt nok ikke noget som helst råt mere, der ikke har været i min fryser, (æggeblommen undtaget 😮) men det bevirker jo så, at du selv skal igang med kødhakkeren. Det er ikke helt det samme, hvis det har været frosset i hakket stand.
Men ja, tatar er da en herlig spise...😃😃😃
tilføjet af

Hold for fa.... da op

med det hysteri.
Magert oksekød er ikke skadeligt for andre en fanatikere, de bliver psykisk syge af at spise kød.
Tatar er en god spise og det er helt uskadeligt, modsat mange andre former for kød.
Det er uhyre sjældent at der er bakterier i oksekød, men ok risikoen for at få trikiner er der, men helt ærlig, man er udsat for betydelig større fare ved at gå hen til slagtere for at købe det.
Jeg spiser også tatar med rå æggeblomme og er aldrig blevet syg af det, min knægt er kok og han spiser det jævnligt heller ikke han er blevet syg af det, så stop hysteriet op i anus, vi kan snart ikke spise eller drikke noget uden en eller anden psykisk syg person ved bedre end andre.
En anden ting er, at har man urinsyregigt er det en dårlig ide at spise oksekød, det fremmer anfald.
Spis tatar i fred og med god samvittighed, det er betydeligt sundere end flæskesteg med hele svineriet.
Opskrift på tatar:
Rugbrød, helst uden solsikker, men gerne med knækkede rugkerner, skrabt eller hakket oksekød, med mindst mulig fedtindhold, rå æggeblomme, gerne pastoriseret, løgringe og en god portion kapers, salt og peber efter behag.
Velbekomme og spis det gerne flere gange om ugen, det er IKKE usundt.
tilføjet af

hvis din knægt er kok, har han aldrig

lært om tatar, rigtig tatar er nemlig ikke hakket oksekød, men kød som er skrabet af enten oksefileten, eller af oksemørbraden.
det skrabes af med en skarp kniv, og skal naturligvis ikke hakkes, måske har han glemt at læse i lærebog for kokke.
der er ikke trikiner i oksekød, de findes i isbjørne, fordi de har spist fordærvet sælkød, eller ådsler.
mig bekendt spiser køer ikke sælkød, men måske er det alligevel blandet i foderet, ligesom der er blandet alt muligt skidt i kyllingefoder, så de vokser så hurtigt, at deres ben ikke kan bære dem.
tilføjet af

Altså Ernst

Du glemte peberrod........uha jeg kunne spise en løvemad lige nu [f][s]
tilføjet af

Trikiner er vel ret beset

- noget der også forekommer i svinekød (de påstår godt nok det er slut, meeeeem...) Jeg har lært på køkkenskole at der kan forekomme bændelorm i råt oksekød og den slags "lærdomme" sidder åbenbart dybere på rygradden end salomonella-rædsler og rå æggeblommer. 😃
- Og afsindig lækkert, når en eller anden faktisk gider skrabe..Hmmmm
tilføjet af

I disse 'slanketider'... og a'propos trikiner :)

Må jeg lige supplere med en lille beretning fra gamle tid. Da foregik udviklingen i medicinalindustrien mere tradititionelt end eksplosivt.
Dengang kunne man købe slankepiller, der bestod af et lille æg (en tinte) fra en bændelorm, som var sukret ind, og som man bare slugte.
En enkelt var i reglen nok...
Effektivt!
og - velbekomme!
tilføjet af

Til køkkenchefen

jeg betvivler ikke dine evner i et køkken, men jeg betvivler din lyst til at læse et indlæg rigtigt, jeg skrev tydeligt SKARBET eller hakket oksekød, i dag er det mest almindelige at tatar er hakket oksekød, da danskere ikke vil betale for at få det skrabet, og trikiner kan, eller kunne forekomme i alt kød fra dyr som er på fold, trikiner kan i sjældne tilfælde forekomme i dyrs afføring og spiger et køddyr græs der er tæt på en kokage er der en risiko for at få trikiner med ned, men indrømmet, den risiko er minimal i dag, og kom nu ikke med lange udredninger om køers spisevaner, jeg er opvokset på landet med en gård med dyrehold som nærmeste nabo og det meste af min barndom gik med at være på den gård i alle mine fritimer, det skal siges, at datteren var skøn og i flere år var hun og jeg kærester.
tilføjet af

Ja drude

jeg kunne også godt spise sådan en, men jeg er ikke særlig godt tilpas, har vist fået influenza så det må vente.
Noget andet er, at min knægt har en dum vane med at komme her nytårsaftensdag til middag og der laver han en tatar til hver af os og for pokker hvor vi nyder det, også mange gange i løbet af året ringer han og spørger om jeg ikke lige kan spise en tatar, tror du jeg siger nej ??
Med hilsen
Ernst
tilføjet af

Glem alt om rødt kød og kræft

Venner, jeg bliver nødt til at korrigere de af jer her, som videregiver de idiotiske offentlige formaninger om at holde sig fra rødt kød, da det skulle give kræft. Det er galimatias! Jeg kom bare lige forbi, men tjek mit indlæg her - http://kostbloggeren.blogspot.com/2008/07/vigtige-pointer-om-rdt-kd.html - og få fjernet skyklapperne. Rødt kød er noget af det sundeste ...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.