Her er en opskrift
Okseragout:
500 g oksesmåkød (tern)
200 g bacon i tern
200 g cocktailpølser
1 laurbærblad
1 ds flåede hakkede tomater
salt, peber
1 løg
ca. 3 dl vand
Bacontern ristes i en stegegryde. Tages op, mens oksekødet brunes. Løgene kommes ved og baconet tilbage. Tomater, vand og laurbærbladet kommes ved. Simrer 1 1/2 - 2 timer. 15 min. før kommes cocktailpølserne ved. Jævnes med lidt meljævning og smages til med salt og peber.
Serveres med kartofler og salat. Om vinteren kan vi godt lide kartoffelmos til.
Med venlig hilsen
EDBART
tilføjet af gregers@firma.tele.dk
okseragout
Tak for opskriften.
Jeg har prøvet at lave ristede selleri:
1 selleri skrælles og skæres i strimler som 2xtændstikker. Ristes på panden i olivenolie til de er let gyldne. Serveres som tilbehør og smager som nødder. Rigtig lækre.
tilføjet af Tor
Okseragout med øl
Køb noget godt okseinderlår. Skær det i tern.
Mariner det sammen med skiver af gulerødder,
tomater, fenikkel, løg, pastinak, persillerod
i en blanding af rødvin og olivenolie og hvidløg +
timian+1 laurbærblad + oregano i ca. 3-4 timer.
Skil grønsagerne fra kødet. Vend oksekødet i mel og svits det i olie i en stor jerngryde. Tag kødet op og svits så grønsagerne. Hælde det hele sammen i gryden med marinaden samt en porter og stil det i en 150 graders varm ovn i ca. 4-6 timer. Serveres med kartoffelmos og en tappernade af ansjos, persille, kapers.