Hejsa
Står og skal lave plankebøf til to, men ved ikke helt hvordan jeg skal gå i krig med kartoffelmosen? Normalt har jeg en 'kartoffelmos presser', men den står jeg uden idag. Kan det gøres uden?
Derudover, vil jeg godt have nogle gode råd til hvad jeg skal putte i de kartofler😃 udover æget + smør selvfølgelig... altså hvilke krydderier
Venligst Stefan
tilføjet af unlogged
½ dl mælk
og der skal lidt salt i din kartoffelmos, når du har rørt den, eller bliver den "fad" men ellers er der ingen grund til at gøre mere ved den. Et drys persille på toppen pynter og smager fint med.
Når man ikke har en kartoffelmos...hvad kaldte du den? Presser? Aner ikke hvad det er, så bruger man først en gaffel, så sin håndmixer eller "muller" i overarmen og rører. Bruger du maskinen skal du passe på det ikke bliver tyndt. Det kan komme pludseligt. Brug varm mælk som tilsættes lidt efter lidt. Ægget kan du undvære.
Selvfølgelig kan man lave en kartoffelmos med masser af friske krydderurter og for den sags skyld også bacontern (stegte) hvis det er det man vil, og det ville måske være fint nok til plankebøf som vist ikke giver meget sovs af sig, eller hvad? Men ovenstående er alm. kartoffelmos
tilføjet af Karolinepigen
Grøn kartoffelmos
Jeg har fundet en opskrift i Karolines køkken nr. 3 på grøn kartoffelmos.
6 pers.
1 kg. kartofler, 2 dl. mælk, 50 g. smør, 1 dl. friskhakket persille, 1 dl. hakket purløg, 1½ tsk. groft salt, friskkværnet peber.
Håber du kan bruge denne opskrift. God appetit.
tilføjet af hvad skal det være?
kedeligt?
Bliver det ikke lidt kedeligt, hvis den kun er krydret med salt? Der er købt hvidløgsmør til.
tilføjet af talent
I princippet
kan du vel putte hvad som helst i, men retten skal vel på en eller anden måde "hænge sammen". Hvis du gerne vil have hvidløgssmør, så lav nogle bagekartofler, pil kødet ud af dem og rør med mos med hvidløgssmør, som lægges tilbage i skallen. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen 5-7 min. De er fantastiske til plankebøf.
tilføjet af tofly
Æg??
har aldrig hørt om æg i kartoffelmos før...
Nå... du koger kartoflerne og så pisker du dem med en håndmixer med lidt mælk og smør og smager til med salt og peber
tilføjet af ogsovidere
Det kan man godt
man kan røre en æg gul ind i kartoffelmos, husk ikke æggehvid...
Hvad F hedder den gule del af ægget, det kan jeg ikke huske 🙁
Hjertet af æg får mos til at ligne gyldent brun.
Klaus
tilføjet af tofly
hehe
det hedder æggeblommen :)
Jeg har aldrig hørt om det før. Men jeg ka finde på at koge kartoflerne med blomkål og mose det med ymer og revet ost(en med smag)
tilføjet af Ditjes
plankebøf - kartoffelmos
Hej 🙂
Jeg plejer at putte tørret oregano i kartoffelmosen, når jeg laver plankebøf - det giver en rigtig god smag.
Kartofter, (most)
Oregano
æggeblomme
mælk eller fløde
salt og peber.
tilføjet af fatazfromcuba
plankebøf - kartoffelmos
Jeg har aldrig ejet en kartoffel-presser, starter med at bruge en gaffel til det "grove", og slutter omrøringen af med et lille piskeris...