Opskrift på groft rugbrød.... Gerne med masser af kerner
Jeg søger med lys og lygte efter et godt groft rugbrød... Jeg synes ikke rigtigt, at jeg ken finde nogen blandt opskrifterne. Er der nogen der ligger inde med en god opskrift??? - Jo mere groft jo bedre SS
På forhånd tak!
tilføjet af dulkis
Groft med masser af kerner og surdej,
Ingredienser:
1.dag:
100 g knækkede hvedekerner
400 g fuldkorns hvedemel
100 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
100 g klid
150 g rugmel
300 g knækkede rugkerner
100 g hele hvedekerner
100 g hele rugkerner
100 ml surdej
250 g sirup
1 spsk salt
1.5 liter vand
2.dag:
850 g rugmel
150 g hvedemel
ca. 6 dl vand
1. Dag:
Alt blandes. Skal hæve mindst 18 timer.
2. dag:
Herfra kan du så tage til din næste surdej
ca. 100 ml dej fra og læg i køleskab.
Tilsæt rugmel, hvedemel og vand til den resterende dejen og ælt GRUNDIGT.
Dejen fyldes i tre forme og komprimeres godt. Skal hæve i ca. 4 timer. Snittes og pensles med 1 sammenpisket æg. Bages i formene i 1,5 time, ved 190 grader. Derefter bages brødene uden formene i 1/4 time.
Brødene kan sagtens fryses.
Da du sikkert ikke har surdej i forvejen får du lige denne her med.🙂
Surdej:
5 gr. gær (skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
2 dl. lunkent vand
100 gr. groft rugmel
1 tsk. salt
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rugmel og salt. Hæld den i en høj, slank beholder og lad den stå tildækket med låg eller alufolie ved stuetemperatur, gerne lidt varmere i 48-60 timer. Surdejen skal skifte farve til lys gylden.